Μια πλατφόρμα αυτοματισμού θα παρέχει τη δυνατότητα σε διαχειριστές clouds να παρακολουθούν και να ελέγχουν τη διαχείριση ενέργειας, τα κόστη και το φόρτο εργασίας στα κέντρα δεδομένων.

DataCenter_MG_6336Η ΑΒΒ, ηγετικός όμιλος στις τεχνολογίες ενέργειας και αυτοματισμού, υπέγραψε στρατηγικής σημασίας συμμαχία με την Ericsson, τον παγκόσμιο ηγέτη στις κινητές τηλεπικοινωνίες, με σκοπό την παροχή μίας διατερµατικής πλατφόρμας αυτοματισμού, που θα βελτιστοποιεί τους φυσικούς και εικονικούς πόρους για τα κέντρα δεδομένων και τους διαχειριστές clouds.

Με τη συνένωση του Ericsson Cloud System και του Decathlon®, του συστήματος διαχείρισης υποδομών κέντρων δεδομένων (DCIM) της ΑΒΒ, οι πελάτες των υπηρεσιών cloud της Ericsson αποκτούν δυνατότητες ελέγχου βιομηχανικής ποιότητας και εργαλεία για τη διαχείριση και τον αυτοματισμό ενός ευέλικτου συνόλου συστημάτων ενέργειας, ψύξης και πληροφορικής (ΙΤ). Η νέα πλατφόρμα θα τυποποιηθεί και σχεδιαστεί κατάλληλα, ώστε να παρέχει ευκολία στη χρήση, αποδοτικότητα και βιωσιμότητα.

 

«Καθώς ωριμάζει η αγορά των κέντρων δεδομένων, οι ιδιοκτήτες και διαχειριστές τους έχουν αρχίσει να απαιτούν τις ίδιες δυνατότητες αυτοματισμού και ελέγχου, όπως αυτές που υπάρχουν σε άλλα πολύπλοκα και κρίσιμης απόκρισης πεδία», δήλωσε ο Peter Terwiesch, Επικεφαλής του Process Automation division της ΑΒΒ. «Η συμμαχία μας με την Ericsson επεκτείνει τις δυνατότητες αυτοματισμού των φυσικών, μηχανικών και ηλεκτρικών υποδομών απευθείας στην «καρδιά» της διαχείρισης του πληροφοριακού φόρτου εργασίας (IT workload).

Οι διαχειριστές κέντρων δεδομένων και clouds θα έχουν πια στη διάθεσή τους την τεχνολογία που θα τους παρέχει δυνατότητες για βελτιστοποίηση του πληροφοριακού φόρτου εργασίας και εξοικονόμηση του λειτουργικού κόστους, ενώ παράλληλα θα βελτιώνει την αξιοπιστία και την απόδοση των κέντρων δεδομένων τους.

 

Σ’ ένα άκρως ανταγωνιστικό περιβάλλον, οι υπεύθυνοι των κέντρων δεδομένων αναζητούν την ολοένα και καλύτερη λειτουργική αποδοτικότητα, καθώς η διαχείριση των κέντρων δεδομένων, των συστημάτων πληροφορικής και των εγκαταστάσεων – που κάποτε αποτελούσαν ξεχωριστές δραστηριότητες – όλο και περισσότερο συγκλίνουν σε πιο ολιστική λειτουργία. Η συμμαχία ABB-Ericsson θα συμβάλει στην επίτευξη αυτού του στόχου, μειώνοντας τις δαπάνες κεφαλαίων, επιτρέποντας την ταχύτερη ανάπτυξη των πόρων των υποδομών και χαμηλώνοντας τα κόστη ενέργειας και συντήρησης μέσω της καλύτερης διαχείρισης υποδομών.

Ο Anders Lindblad, Επικεφαλής του Cloud and IP Business Unit της Ericsson, δήλωσε ότι: «Επιλέξαμε την ΑΒΒ, γιατί το Decathlon® για κέντρα δεδομένων είναι το μοναδικό διαθέσιμο DCIM σύστημα σήμερα, που μπορεί να προσφέρει έναν ολιστικό, σε πραγματικό χρόνο έλεγχο και επιτήρηση από τον ηλεντρονικό επεξεργαστή έως το ηλεκτρικό δίκτυο, καθώς επίσης και να κάνει δυνατό τον δυναμικό αυτοματισμό των φυσικών πόρων ενός κέντρου δεδομένων».

 

Η δικτύωση μέσω clouds αναπτύχθηκε ραγδαία τα τελευταία χρόνια και αναμένεται να φτάσει σε μέγεθος αγοράς ύψους 30,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων μέχρι το 2018, το οποίο μεταφράζεται σε ένα μικτό ετήσιο ποσοστό ανάπτυξης της τάξης του 29%, σύμφωνα με την σχετική έρευνα της 451 Research. Τα clouds είναι ευρέως αποδεκτά σήμερα ως ένα μέσο για ταχύτερη μεταφορά δεδομένων, βελτιωμένη απόδοση των εφαρμογών, καθώς και μεγαλύτερη λειτουργική αποδοτικότητα φόρτου εργασίας κρίσιμης απόκρισης.