Είναι “ανοιχτή” η πιθανότητα “γάμου” ή κατ’ άλλους εξαγορά της Cyta Hellas από την Wind, σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες. Τουλάχιστον αυτό εκτιμούν έγκυροι κύκλοι της ελληνικής αγοράς.

Cyta logo internet&statheriΗ “προσέγγιση” -εδώ και μήνες- της Cyta Ελλάδος από την Wind μάλλον καταλήγει σε ένα “γάμο” ή σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες σε εξαγορά της θυγατρικής της Cyta Κύπρου στην Ελλάδα.

Σε αυτή την εκτίμηση καταλήγουν έγκυροι κύκλοι της ελληνικής τηλεπικοινωνιακής αγοράς, δεδομένου ότι η μόνη ίσως ενδιαφερόμενη εταιρεία να εξαγοράσει τη Cyta Ελλάδος είναι η Wind μετά την επιτυχή εξαγορά της HOL από τη Vodafone.

Ο κ. Πατσαλίδης, πρόεδρος της Cyta Κύπρου, ανέφερε σε ομιλία του στην κοινοβουλευτική επιτροπή της κυπριακής βουλής ότι η ζημία της Cyta Hellas διαμορφώθηκε στα 9 εκατ. ευρώ για το 2014 και δυστυχώς δεν μπορεί να γίνει ανάκτηση της επένδυσης της Cyta στην Ελλάδα. Αξίζει να σημειωθεί ότι στη Cyta Ελλάδος αποφασίστηκε οριζόντια μείωση μισθών (γύρω στο 5%) που θα αρχίσει να ισχύει από τον προσεχή Απρίλιο.

Η αλήθεια, επίσης, είναι πως το πρώτο δίμηνο του 2015 δεν έχει ξεκινήσει και τόσο θετικά για την ελληνική τηλεπικοινωνιακή αγορά λόγω της πολιτικής αστάθειας.