Σημαντική διάκριση για τα κεντρικά συστήματα κλιματισμού LG Multi V IV τεχνολογίας VRF που εξασφαλίζουν άριστες επιδόσεις και ταυτόχρονα σημαντική εξοικονόμηση ενέργειας. Η ειδική πιστοποίηση έγινε από τον Eurovent.

LG Multi V IVH LG Electronics (LG) παρέλαβε ειδική πιστοποίηση ενεργειακής αποδοτικότητας από τον αναγνωρισμένο και έγκυρο Οργανισμό ‘Eurovent’ για τα προηγμένης τεχνολογίας κεντρικά συστήματα κλιματισμού Multi V IV Variable Refrigerant Flow (VRF-Μεταβλητή Ροή Ψυκτικού Μέσου). Ο Οργανισμός ‘Eurovent’, ένας από τους πιο γνωστούς στην Ευρώπη για την πιστοποίηση προϊόντων, επιβλέπει τη βαθμολόγηση των επιδόσεων σε προϊόντα κλιματισμού και ψύξης.
H LG προσφέρει αυτή τη στιγμή τα πιο αποδοτικά, με ονομαστική απόδοση 14HP και 16HP, προϊόντα VRF στην αγορά, ενώ ο δείκτης ενεργειακής απόδοσης έως 4.83 (Energy Efficiency Ratio -EER) και ο συντελεστής απόδοσης έως 5.32 (Coefficient of Performance – COP) εξασφαλίζουν στους χρήστες σημαντική εξοικονόμηση ενέργειας. Οι μονάδες επαγγελματικού κλιματισμού VRF της LG προσφέρουν άριστες επιδόσεις τόσο σε λειτουργία ψύξης, όσο και θέρμανσης. Οι τιμές των πιστοποιημένων αποδόσεων των συστημάτων VRF της LG έχουν ήδη αναρτηθεί στη σελίδα της Εurovent στο διαδίκτυο.
Τα μοντέλα της σειράς κεντρικών συστημάτων κλιματισμού Multi V IV της LG διαθέτουν κορυφαία ενεργειακή απόδοση, συμβάλλοντας σημαντικά στην περικοπή των λειτουργικών δαπανών, αλλά και στην γενική εξοικονόμηση καταναλισκόμενης ενέργειας από τους χρήστες. Οι εκπληκτικοί δείκτες απόδοσης EER και COP των LG Multi V IV αποτελούν εξαιρετικό παράδειγμα της αφοσίωσης της LG στην ανάπτυξη και εφαρμογή κορυφαίας τεχνολογίας κλιματισμού.
Οι μοναδικές τεχνολογίες των κεντρικών συστημάτων κλιματισμού LG Multi V IV τους επιτρέπουν να λειτουργούν αποδοτικά σε ασυναγώνιστα επίπεδα για τα περισσότερα VRF συστήματα. Οι λύσεις LG Multi V IV καινοτομούν σε τέσσερις τομείς της τεχνολογίας VRF: ο συμπιεστής, ο εναλλακτής θερμότητας, η διαχείριση του λαδιού και η δρομολόγηση του ψυκτικού μέσου έχουν σχεδιαστεί με γνώμονα την ενεργειακή αποδοτικότητα.
Με την πρώτη απονομή πιστοποίησης το 1993, ο Οργανισμός ‘Eurovent’ ιδρύθηκε με σκοπό να αποτελέσει μία ανεξάρτητη και αντικειμενική υπηρεσία αξιολόγησης, η οποία θα παρέχει στους χρήστες έναν αξιόπιστο οδηγό επιδόσεων των προϊόντων. Μετρώντας ήδη πολλά χρόνια ως ένας από τους καλύτερους οργανισμούς παγκοσμίως για την πιστοποίηση συστημάτων κλιματισμού, ο ‘Eurovent’ ξεκίνησε την πιστοποίηση για την ενεργειακή αποδοτικότητα των συστημάτων VRF το 2014.
«Η LG είναι υπερήφανη που αποτελεί έναν από τους πρώτους κατασκευαστές προϊόντων με συστήματα VRF που λαμβάνουν πιστοποίηση από τον ‘Eurovent’», δήλωσε ο Jae Sung Lee, Πρόεδρος της LG System Air Conditioning (SAC). «Η εταιρεία εργάζεται επισταμένα εδώ και πολύ καιρό, προκειμένου να εφαρμόσει την τεχνογνωσία της για την παραγωγή πρωτοποριακών και ενεργειακά αποδοτικών προϊόντων. Πιστεύουμε ότι οι προσπάθειές μας ήταν αυτές που οδήγησαν τελικά στην αναγνώριση των συστημάτων Multi V IV για την άριστη ενεργειακή τους απόδοση και τα χαρακτηριστικά τους που εντείνουν τη βιωσιμότητα. Τώρα η πραγματική πρόκληση είναι να συνεχίσουμε να εργαζόμαστε με επιτυχία, προσφέροντας ακόμα πιο αποδοτικά συστήματα HVAC και ενεργειακές λύσεις στο μέλλον».