Kάμερα υψηλής τεχνολογίας, ισχυρός επεξεργαστής, δυνατότητα γρήγορης φόρτισης και ανθεκτικός σχεδιασμός είναι κάποια από τα χαρακτηριστικά που κάνουν το Xperia Z3 μοναδικό.

sony xperia Z3Το Sony Xperia Z3 είναι σίγουρα το καλύτερο κινητό της Sony μέχρι σήμερα. Είχαμε στο χέρια μας τη συσκευή που αποδεικνύει ότι η Sony
μπορεί να δημιουργήσει ένα κινητό που συγκεντρώνει την εμπειρία της από άλλους κλάδους, όπως τις τηλεοράσεις, τις κάμερες και τα ηχοσυστήματα.

Το Sony Xperia Z3 έχει μια μεγάλη οθόνη 5.2 ιντσών, με 16 εκατ. χρώματα και 424 pixels ανά ίντσα. Πέρα από τα τεχνικά στοιχεία, η οθόνη αποδίδει εξαιρετικά τα χρώματα και έχει μεγάλη γωνία θέασης, αποδεικνύοντας ότι η Sony δούλεψε εντατικά προς αυτή την κατεύθυνση. Aλλωστε, η εταιρεία ξέρει από οθόνες και τηλεοράσεις και η λειτουργία X-Reality Engine είναι ένα δείγμα της τεχνογνωσίας πάνω σε
αυτές. Τα κινητά της Sony το τελευταίο διάστημα έχουν τα ηνία στις φωτογραφικές μηχανές και έτσι το Sony Xperia Z3 ακολουθεί την παράδοση με μια κάμερα 20.7MP, αλλά και μια δεύτερη 2.2MP. Οι κάμερες έχουν εξαιρετική απόδοση, όπως και οι κάμερες των προηγούμενων μοντέλων, ενώ μπορούμε να βρούμε όλες τις επιλογές, αλλά και το Superior Auto που τραβάει αυτόματα εκπληκτικές φωτογραφίες.

Ο επεξεργαστής της συσκευής είναι τετραπύρηνος και εδώ δεν χωράει αμφισβήτηση ότι πρόκειται για ένα από τα πιο γρήγορα κινητά της αγοράς. Σε αυτό συμβάλλει και η μνήμη 3GB, οπότε το τηλέφωνο δεν θα βρει μπροστά του κανένα εμπόδιο. Μάλιστα με τις Small Apps μπορούμε να ανοίξουμε 2 και 3 εφαρμογές παράλληλα στην οθόνη και αυτό μάς βοηθάει πάρα πολύ για να κάνουμε καθημερινές λειτουργίες πιο εύκολα (για παράδειγμα, έχουμε ανοιχτό τον browser και το email ή το κομπιουτεράκι και το email και υπολογίζουμε προσφορές χωρίς να χρειάζεται να εναλλάσσουμε τις εφαρμογές). Η μπαταρία είναι 3100 mAh, από τις μεγαλύτερες της κατηγορίας και μπορεί να αντικατασταθεί πολύ εύκολα.

Αυτό που μας έλυσε, όμως, τα χέρια είναι η δυνατότητα να φορτίζει γρήγορα, δηλαδή μέσα σε 30 λεπτά φτάνει στο 60%, μια λειτουργία που πραγματικά σε σώζει. Το Android 4.4 είναι η αγαπημένη μας έκδοση Android και εδώ η Sony έχει προσθέσει κάποιες παραμετροποιήσεις και widgets που διευκολύνουν στην αναζήτηση των ζητούμενων πιο γρήγορα.

Και οι κλήσεις έχουν καλύτερη ποιότητα ήχου, καθώς παρέχεται μια λειτουργία που μειώνει τον εξωτερικό θόρυβο. Αν θέλετε να συνδέσετε τη συσκευή με τηλεόραση, υπάρχει TV out, ενώ ένα άλλο χαρακτηριστικό που το κάνει μοναδικό είναι ότι αντέχει στη σκόνη και το νερό και παράλληλα είναι εντυπωσιακά λεπτό. Η Sony έκανε εξαιρετική δουλειά κατά τη δημιουργία του Sony Xperia Z3 και γι’ αύτο είναι το καλύτερο κινητό της, αν όχι το καλύτερο Android που κυκλοφορεί σήμερα.