Όλα δείχνουν ότι το Google Play κατατρόπωσε το App Store της Apple. Έκθεση του appFigures μαρτυρά ότι μέσα στο 2014, οι προγραμματιστές του “έβγαλαν” στην αγορά μεγαλύτερο πλήθος εφαρμογών.

Ascani_HTC-10Οι προγραμματιστές των Android φαίνεται ότι είχαν μια “γεμάτη” χρονιά το 2014 σε σχέση με τους ειδικούς του App Store της Apple, καθώς ο αριθμός των εφαρμογών τους έχει εκτοξευτεί στα ύψη. Τουλάχιστον αυτό υποστηρίζει έκθεση του appFigures, υπηρεσίας αναλυτικών στοιχείων, η οποία παρακολουθεί τα δεδομένα χιλιάδων εφαρμογών που χρησιμοποιούν την πλατφόρμα του.
Πιο συγκεκριμένα, ο αριθμός των εφαρμογών στο Play Store της Google αυξήθηκε πάνω από 50% σε σχέση με πέρυσι, ξεπερνώντας για πρώτη φορά τον αριθμό εφαρμογών του App Store της Apple. Με άλλα λόγια, το Google Play έχει σχεδόν 300.000 περισσότερες εφαρμογές από το iOS App Store – μια διαφορά της τάξης του 17%.
“Το πιο εντυπωσιακό είναι ότι παρά το γεγονός ότι η Apple συνεχίζει να εξελίσσεται με γοργούς ρυθμούς, στην πράξη το Google Play είναι αυτό που μεγαλώνει. Το 2014, ο αριθμός των εφαρμογών του έχει διπλασιαστεί”, αναφέρουν οι υπεύθυνοι της εταιρείας.
Ωστόσο, αξίζει να σημειωθεί ότι συνολικά οι προγραμματιστές iOS εξακολουθούν να αποκτούν περισσότερα κέρδη σε σχέση με όσους δουλεύουν πάνω σε Android.