Το πρόγραμμα IBM Global Entrepreneur για Cloud Startups διασυνδέει τις νεοσύστατες επιχειρήσεις με το IBM Cloud, με επιχειρήσεις πελάτες.


IBM_LogoΗ IBM ανακοίνωσε πρόσφατα την έναρξη του προγράμματος IBM Global Entrepreneur για Cloud Startups, μέσω του οποίου θα παρέχεται βοήθεια σε νεοσύστατες επιχειρήσεις και επιχειρηματίες για την αξιοποίηση της ισχύος του IBM Cloud. Επιπλέον, το IBM Cloud προσφέρει διασύνδεση και ενσωμάτωση στο τεράστιο παγκόσμιο δίκτυο επιχειρήσεων πελατών, συμβούλων, κέντρων καινοτομίας και άλλων φορέων της IBM, προκειμένου οι Startups να αναπτύξουν άμεσα καινοτομίες, να επεκταθούν γρήγορα και να επιταχύνουν την ανάπτυξη.


Μέσω του παγκόσμιου προγράμματος, οι νεοσύστατες επιχειρήσεις που πληρούν τις προϋποθέσεις θα λάβουν πιστώσεις αξίας έως 120.000 δολαρίων για τη χρήση του IBM Cloud, παρέχοντάς τους άμεσα την υποδομή που απαιτείται για να αρχίσουν γρήγορα τη λειτουργία των επιχειρήσεών τους και να επικεντρωθούν στον προγραμματισμό, τη δημιουργία, την επέκταση και την παροχή καινοτομιών στην αγορά. Το εν λόγω πρόγραμμα θα προσφέρει, επίσης, στις νεοσύστατες επιχειρήσεις διασυνδέσεις με την πελατειακή βάση επιχειρήσεων της IBM, πολλές εκ των οποίων αναζητούν διαρκώς στην κοινότητα των νεοσύστατων επιχειρήσεων νέες προσεγγίσεις για τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν στους κλάδους τους.


Οι Startups θα έχουν πρόσβαση σε ολόκληρο το χαρτοφυλάκιο IBM Cloud το οποίο έχει αναπτυχθεί βασιζόμενο στην υποδομή Cloud της SoftLayer, an IBM Company. Αυτό το χαρτοφυλάκιο περιλαμβάνει την πλατφόρμα Cloud της IBM, την Bluemix, για την ανάπτυξη εφαρμογών με περισσότερα από 75 συστήματα runtime και υπηρεσίες, που στο σύνολό τους βοηθούν τις νεοσύστατες επιχειρήσεις να συλλέγουν και να αξιοποιούν αυξανόμενους όγκους δεδομένων (Big Data) από αναπτυσσόμενα φορητά και κοινωνικά δίκτυα, συσκευές και άλλες πηγές.


Η πλατφόρμα Bluemix περιλαμβάνει ένα μεγάλο εύρος υπηρεσιών για την ανάπτυξη καινοτομικών εφαρμογών στο Cloud, συμπεριλαμβανομένων των εξής:
• ενοποίηση με το Twitter για άντληση πληροφόρησης από παγκόσμια δεδομένα κοινωνικής δικτύωσης με εργαλεία ανάλυσης,
• εργαλεία μεταφοράς δεδομένων υψηλής ταχύτητας της Aspera,
• υπηρεσίες παρακολούθησης της ορθής λειτουργίας και της απόδοσης εφαρμογών και
• την ευέλικτη, υψηλής απόδοσης βάση δεδομένων ως υπηρεσίας (Database-as-a-Service) της Cloudant.


Μέσω εκδηλώσεων, προσωπικών επαφών και συναντήσεων με διευθυντές πληροφορικής (CIO) και επιχειρηματίες, η IBM θα προσφέρει σε νέες, αναδυόμενες εταιρείες τεχνολογίας την προβολή, τις διασυνδέσεις και τις συνεργασίες που είναι κρίσιμης σημασίας κατά τα αρχικά στάδια της ανάπτυξης τους. Καθώς αναπτύσσουν προϊόντα και επεκτείνουν τις δραστηριότητές τους, οι επιχειρηματίες θα λάβουν επίσης τεχνική υποστήριξη και συμβουλευτικές υπηρεσίες μέσω του παγκόσμιου δικτύου άνω των 40 κέντρων καινοτομίας της IBM, καθώς και πρόσβαση σε νέους χώρους incubator στη Silicon Alley της Νέας Υόρκης και στο Bluemix Garage, που αποτελεί κόμβο νεοσύστατων επιχειρήσεων στο Galvanize του Σαν Φρανσίσκο, όπου εκεί θα φιλοξενούνται εκδηλώσεις και συναντήσεις της τοπικής κοινότητας τεχνολογίας.


Οι νεοσύστατες επιχειρήσεις στρέφονται στην IBM για καινοτομία στο Cloud
Ως μια από τις τεχνολογίες με τη μεγαλύτερη επίδραση στον μετασχηματισμό των οργανισμών, το Cloud αλλάζει ριζικά τον τρόπο χρήσης των Big Data, της φορητής τεχνολογίας και άλλων τεχνολογιών από τους οργανισμούς, για την ανάπτυξη πληθώρας λύσεων, από διαδραστικές φορητές εφαρμογές έως βιοϊατρικές συσκευές. Έως το 2016, άνω του ενός τετάρτου όλων των εφαρμογών – περίπου 48 εκατομμύρια – θα είναι διαθέσιμες στο Cloud, ενώ το 85% του νέου λογισμικού σήμερα αναπτύσσεται για το Cloud (πηγές: Global Technology Outlook και IDC).


«Ο κλάδος της τεχνολογίας έχει απεριόριστες δυνατότητες αξιοποιώντας τα Big Data, τα εργαλεία ανάλυσης και το cognitive computing μέσω του Cloud και η παροχή βοήθειας για να έλθουν αυτές οι ιδέες στο προσκήνιο αναφορικά με όσα σκέπτονται και απαιτούν οι μεγαλύτερες επιχειρήσεις για τους πελάτες τους θα συμβάλει στο να αντιμετωπιστούν ορισμένες από τις μεγαλύτερες προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις σήμερα,» δήλωσε η Sandy Carter, επικεφαλής του τομέα Ecosystem Development, της IBM.


Για να μάθετε περισσότερα σχετικά με το πρόγραμμα IBM Global Entrepreneur Program for Cloud Startups ή για να υποβάλετε αίτηση συμμετοχής, επισκεφθείτε την τοποθεσία: http://ibm.biz/CloudStartup


Πληροφορίες για τις λύσεις Cloud computing της IBM
Η IBM προσφέρει την κορυφαία πλατφόρμα για τις επιχειρήσεις στον τομέα του Cloud, με ένα ασυναγώνιστο χαρτοφυλάκιο ανοικτών λύσεων Cloud, παρέχοντας στους πελάτες δυνατότητες ενοποίησης, ελέγχου επί των δεδομένων καθώς και τεχνογνωσία για την εποχή των υβριδικών Cloud. Το IBM Cloud έχει βοηθήσει περισσότερους από 30.000 πελάτες παγκοσμίως. Σήμερα, η IBM διαθέτει περισσότερες από 100 λύσεις SaaS για Cloud, χιλιάδες ειδικούς με βαθιά γνώση του κλάδου, οι οποίοι βοηθούν τους πελάτες να μετασχηματίσουν τις επιχειρήσεις τους και ένα αναπτυσσόμενο παγκόσμιο δίκτυο με κέντρα Cloud. Από το 2007, η IBM έχει επενδύσει περισσότερα από 7 δισεκατομμύρια δολάρια σε 17 εξαγορές προκειμένου να επιταχύνει τις πρωτοβουλίες της σε ότι αφορά το Cloud. Η IBM έχει κατοχυρώσει 1.560 ευρεσιτεχνίες στον τομέα του Cloud, εστιάζοντας στην προώθηση της καινοτομίας.


Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις προτάσεις Cloud της IBM, επισκεφθείτε την τοποθεσία http://www.ibm.com/cloud. Παρακολουθήστε μας στο Twitter, στη διεύθυνση @IBMCloud, και στο ιστολόγιό μας, στη διεύθυνση www.thoughtsoncloud.com. Λάβετε μέρος στη συζήτηση στο hashtag #ibmcloud.