Χρυσή Διάκριση, έλαβε στα e-volution Awards 2015 η 1η εφαρμογή Ηλεκτρονικής Τιμολόγησης με τη χρήση Ψηφιακής Υπογραφής.


RETAIL_LINKΤην Πέμπτη 4 Δεκεμβρίου, πραγματοποιήθηκε στο Gotham City Stage, η ετήσια απονομή των βραβείων e-volution Awards 2015, της Boussias Communications και του εργαστηρίου Ηλεκτρονικού Εμπορίου ELTRUN, του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών. Στην τελετή απονομής, η Retail@Link & τα ΕΛΤΑ ΤΑΧΥΜΕΤΑΦΟΡΕΣ, έλαβαν Χρυσή Διάκριση στην κατηγορία των Ηλεκτρονικών Υπηρεσιών (e-Services), για το 1ο έργο Ηλεκτρονικής Τιμολόγησης με τη χρήση Ψηφιακών Υπογραφών στο Δημόσιο, το οποίο σημείωσε εντυπωσιακά αποτελέσματα εφαρμογής & επέκτασης στην αγορά των ταχυμεταφορών.


Για τα ΕΛΤΑ ΤΑΧΥΜΕΤΑΦΟΡΕΣ, τον καινοτόμο πάροχο υπηρεσιών ταχυμεταφορών στην ελληνική αγορά και μέλος του ομίλου ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΩΝ ΕΛΤΑ, η αντικατάσταση των χάρτινων παραστατικών με ηλεκτρονικά και των Φορολογικών Μηχανισμών με Προηγμένη Ψηφιακή Υπογραφή, συνέβαλε τόσο στη δραστική μείωση του λειτουργικού κόστους, όσο και στην επιτάχυνση των λειτουργιών & της διασύνδεσης με τους εμπορικούς συνεργάτες. Συγκεκριμένα, με τις εστιασμένες λύσεις της Retail@Link, τα ΕΛΤΑ ΤΑΧΥΜΕΤΑΦΟΡΕΣ κατάφεραν να μειώσουν το κόστος τιμολόγησης κατά 50% και τον διαχειριστικό χρόνο κατά 70%, όπως και να συνδεθούν ηλεκτρονικά με περισσότερους από 4.336 πελάτες σε διάστημα 6 μηνών. Με την απόσβεση της επένδυσης να σημειώνεται σε περίπου 2,5 μήνες από την έναρξη της συνεργασίας και την εξαιρετικά γρήγορη επέκταση στους εμπορικούς συνεργάτες, η εταιρεία στοχεύει στην πλήρη αποϋλοποίηση των παραστατικών της μέχρι το 2016, με όραμα να αποτελέσει τον 1ο οργανισμό του Δημοσίου που ψηφιοποιεί το 100% των παραστατικών του.


Όπως δηλώνει ο εμπνευστής του εγχειρήματος & Διευθυντής Πληροφορικής στα ΕΛΤΑ ΤΑΧΥΜΕΤΑΦΟΡΕΣ κ. Γιώργος Θεοδωρίδης: «Η συνεργασία μας με τη Retail@Link, μας επέτρεψε να διαχειριστούμε εύκολα & γρήγορα την αλλαγή από το χάρτινο στο ηλεκτρονικό παραστατικό και την ψηφιακή υπογραφή, προσφέροντάς μας ένα εύχρηστο τεχνολογικό εργαλείο που μειώνει καθημερινά το κόστος λειτουργίας μας και βελτιώνει τις λειτουργίες του οργανισμού μας. Ο Δημόσιος Τομέας έχει να κερδίσει πολλά από την αυτοματοποίηση των λειτουργιών του και αποτελεί μεγάλη μας ευχαρίστηση να πρωτοστατούμε στην εφαρμογή νέων μεθόδων που προσφέρουν άμεσο, ορατό & ασφαλές αποτέλεσμα! Τα ΕΛΤΑ Ταχυμεταφορές εφαρμόζουν καινοτόμες τεχνολογικές λύσεις, που αυτοματοποιούν τις λειτουργίες, μειώνουν το κόστος & παράλληλα οδηγούν σε διαρκή επιχειρησιακή βελτιστοποίηση»