Το «The Wagon Project» ​θα είναι ένας τόπος συνάντησης, μια κινητή πλατφόρμα γνώσης και πληροφορίας, αλλά και ένας καταλύτης αλλαγής.


the wagon tedxΜέσα από μικρές τοπικές εκδηλώσεις στην λογική και το πνεύμα του ΤΕDx, θα φυτέψει σπόρους καινοτομίας, έμπνευσης και δημιουργικότητας. Θα έρθει σε επαφή με μαθητές και δασκάλους τοπικών σχολείων, αλλά και με κοινωνικές ομάδες που χρειάζονται στήριξη. Θα ερευνήσει, θα εξερευνήσει και θα καταγράψει ανάγκες.



Το «The Wagon Project» ​θα χαρτογραφήσει και θα γεφυρώσει εθελοντικές οργανώσεις και κινήματα πολιτών ανά την Ελλάδα, με στόχο να δημιουργήσει κανάλια επικοινωνίας, να μεταφέρει τεχνογνωσία, καλές πρακτικές και εκπαιδευτικά προγράμματα, με απώτερο σκοπό την αναγνωρισιμότητα τους, την βελτίωση της οργάνωσης και της αποτελεσματικότητάς τους.


Το πρώτο ταξίδι έχει προγραμματιστεί για την άνοιξη του 2015, ενώ ο στόχος είναι να ακολουθήσουν άλλα 5 για το πρώτο χρόνο λειτουργίας. Ταξιδιώτης μπορεί να γίνει ο καθένας από εμάς που επιθυμεί να βοηθήσει το «The Wagon Project» να κάνει πραγματικότητα την αποστολή του, δίνοντας ένα καλό παράδειγμα σε όλους για το τι μπορεί να επιτευχθεί με λίγα χρήματα αλλά με πολλή αγάπη, μεράκι και αλληλεγγύη. Για περισσότερες πληροφορίες για την υποστήριξη της νέας αυτής πρωτοβουλίας, απευθυνθείτε στο http://igg.me/at/thewagon.


Ο Δημήτρης Καλαβρός-Γουσίου, Curator και Ιδρυτής του TEDxΑthens, δήλωσε σχετικά: «Από το ξεκίνημά μας, στο TEDxAthens αναγνωρίσαμε την ανάγκη για στοχευμένες πρωτοβουλίες και δράσεις που συνεισφέρουν ουσιαστικά στην κοινωνία. Η αρχή έγινε με το HumanGrid, το οποίο από το 2012 έχει, μεταξύ άλλων δράσεων, χαρτογραφήσει πάνω από 250 εθελοντικές δράσεις σε όλη την χώρα. Το «TheWagonProject» είναι ένα ρυμουλκούμενο όχημα δικτύωσης οργανώσεων εθελοντισμού και κοινωνική αλληλεγγύης, μεταφοράς γνώσης, καλών πρακτικών και ιδεών που αξίζει να διαδοθούν. Στόχος του είναι να αποτελέσει σημείο επαφής και διασύνδεσης δημιουργικών και δραστήριων ανθρώπων, από όλη την χώρα. Το όχημα και το χάρτη τα έχουμε, τώρα θέλουμε το συνταξιδιώτη μας που με τη δική του ενέργεια, τη δική του βοήθεια, τις δικές του ιδέες θα μας βοηθήσει να ταξιδέψουμε ακόμα πιο μακριά κάνοντας πράξη το όραμά μας. Ζητάμε την σύμπραξη και την συμπόρευση όλων όσων πιστεύουν ότι μπορούν να αποτελέσουν τη δημιουργική δύναμη αυτού του project, μαζί με εμάς. Welcome on board λοιπόν».