Το Kaspersky Internet Security for Android κατέλαβε την πρώτη θέση σε δοκιμή προϊόντων ασφάλειας για Android.


KasperskyΣύμφωνα με τα αποτελέσματα της δοκιμής της PC Security Labs, το προϊόν της Kaspersky Lab αντιμετώπισε με επιτυχία τις απειλές σε ποσοστό 99,959% και δεν κατέγραψε απολύτως κανένα ψευδώς θετικό αποτέλεσμα.


Η δοκιμή πραγματοποιήθηκε σε φορητές συσκευές με λογισμικό Android (εκδόσεις 4.x). Δείγματα κακόβουλου λογισμικού και νόμιμες εφαρμογές καταγράφηκαν στην κάρτα SD της συσκευής. Στη συνέχεια, το υπό δοκιμή προϊόν ασφάλειας εγκαταστάθηκε στη συσκευή και αναβαθμίστηκε στην τελευταία του έκδοση. Έπειτα, ενεργοποιήθηκε η λειτουργία σάρωσης σε όσες λύσεις ασφάλειας τη διέθεταν ή εγκατέστησαν χειροκίνητα όλες τις εφαρμογές – δείγματα στις λύσεις που υποστήριζαν μόνο αυτόματη σάρωση. Κατά τη δοκιμή, καταγράφηκαν όλες οι σωστές ανιχνεύσεις malware και όλα τα ψευδώς θετικά αποτελέσματα. Τα δεδομένα αυτά χρησιμοποιήθηκαν στη συνέχεια για τον υπολογισμό του τελικού αποτελέσματος.


Συνολικά, 13 προϊόντα από διάφορους προμηθευτές συμμετείχαν στη δοκιμή. Το Kaspersky Internet Security for Android εντόπισε 2.434 κακόβουλα δείγματα από τα 2.435 που χρησιμοποιήθηκαν και δεν απέτρεψε την εγκατάσταση των νόμιμων εφαρμογών. Το αμέσως κοντινότερο ανταγωνιστικό προϊόν ανίχνευσε σωστά 2.422 κακόβουλες εφαρμογές (12 λιγότερες) και εμφάνισε 2 ψευδώς θετικά αποτελέσματα. Με αυτόν τον τρόπο, η Kaspersky Lab εμφάνισε 0,693 πόντους περισσότερους από το δεύτερο στην κατάταξη προϊόν, συγκεντρώνοντας συνολικά 99,959 από τους συνολικά 100 πόντους.


«Το Android είναι το πιο δημοφιλές λειτουργικό σύστημα και αυτός ακριβώς είναι ο λόγος που και οι περισσότερες mobile επιθέσεις στρέφονται εναντίον του. Συνεπώς, οι χρήστες του Android χρειάζονται ποιοτική προστασία που να μην τους δημιουργεί προβλήματα. Τα αποτελέσματα των δοκιμών των PC Security Labs δείχνουν για άλλη μια φορά ότι το Kaspersky Internet Security for Android είναι ικανό να εξασφαλίσει το μέγιστο επίπεδο ασφάλειας και δεν ενοχλεί το χρήστη με ψευδώς θετικά αποτελέσματα που διακόπτουν τη λειτουργία των ασφαλών εφαρμογών», δήλωσε ο Timur Biyachuyev, Anti-Malware Research Directorτης Kaspersky Lab.


Τους τελευταίους μήνες έχει αυξηθεί η ποικιλομορφία και η ένταση των απειλών που στοχοποιούν συσκευές Android. Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα για τις mobile ψηφιακές απειλές που πραγματοποίησαν η Kaspersky Lab και η Interpol, οι χρήστες των λύσεων ασφάλειας για Android της Kaspersky Lab αντιμετώπισαν περισσότερες από 3.400.000 απειλές σε διάρκεια ενός έτους. Το 59% αυτών των επιθέσεων μπορούσε να κλέψει χρήματα από τους χρήστες. Τα στατιστικά στοιχεία δείχνουν ξεκάθαρα ότι είναι πλέον ζωτικής σημασίας να διαθέτουμε αξιόπιστα εργαλεία που διασφαλίζουν ότι οι συσκευές Android είναι ασφαλείς.