Η Intracom Telecom ανακοίνωσε την ολοκλήρωση της εγκατάστασης λύσης backhaul σταθμών βάσης για την Telefónica UK.


intracom-telecomΟι δοκιμές πραγματοποιήθηκαν σε ένα από τα πλέον πολυσύχναστα βιομηχανικά πάρκα στην περιοχή των Ανατολικών Μίντλαντς της Μεγάλης Βρετανίας. Το StreetNode™, δοκιμάστηκε πάνω στο «ζωντανό», small cell δίκτυο του παρόχου, τόσο ως δισημειακή (Point-to-Point) όσο και ως πολυσημειακή (Point-to-MultiPoint) πλατφόρμα, επιδεικνύοντας ασυναγώνιστη ευελιξία χάρη στη software defined λειτουργία που διαθέτει. Η Telefónica UK εξέτασε την ευκολία εγκατάστασης και την ικανότητα του συστήματος να υποστηρίζει την πραγματική κίνηση του δικτύου χρησιμοποιώντας την τελευταία γενιά συστημάτων small cells.


Κατά τη διάρκεια των δοκιμών επιβεβαιώθηκε ότι η εγκατάσταση του StreetNode™ πραγματοποιήθηκε με ελάχιστη εκπαίδευση των τεχνικών. Επίσης, η αυτόματη ευθυγράμμιση του συστήματος διευκόλυνε ακόμα περισσότερο την εγκατάστασή του η οποία υλοποιήθηκε αρκετά γρήγορα, ενώ η όλη διαδικασία παρακολουθείτο τοπικά με τη χρήση εφαρμογών σε λειτουργικό σύστημα Android των Smartphones τα οποία και ήταν συνδεδεμένα με το StreetNode™ μέσω Bluetooth. Η διαχείριση του συστήματος πραγματοποιήθηκε εξ αποστάσεως από το κέντρο διαχείρισης δικτύου της Telefónica χρησιμοποιώντας τη λύση διαχείρισης δικτύου uni|MS™ της Intracom Telecom. Η «ζωντανή» κίνηση στο δίκτυο διεξήχθη με επιτυχία επιτυγχάνοντας διαθεσιμότητα 100% κατά τη διάρκεια της δοκιμαστικής περιόδου.


Ο κ. Steve Brown, Small Cells Trials Manager της Telefónica UK, δήλωσε: «Με την δοκιμή αυτή μπορέσαμε να αξιολογήσουμε τη λύση StreetNode™ της Intracom Telecom για πρώτη φορά πάνω στο δίκτυο κινητής τηλεφωνίας που διαθέτουμε στη Μεγάλη Βρετανία. Η υλοποίηση ολοκληρώθηκε σε λιγότερο από 30 λεπτά ανά τοποθεσία και το StreetNode™ επέδειξε καλές επιδόσεις σε ένα δύσκολο περιβάλλον».


«Ήταν μια σημαντική ευκαιρία για εμάς να δοκιμάσουμε το σύστημά μας στο δίκτυο της Telefónica UK. Το StreetNode™ επιτρέπει στους παροχους να υλοποιήσουν backhauling σε επίπεδο δρόμου με την επαναχρησιμοποίηση αδειοδοτημένων συχνοτήτων», δήλωσε ο κ. Ιωάννης Τενίδης, επικεφαλής Μάρκετινγκ του επιχειρησιακού τομέα ασύρματων λύσεων της Intracom Telecom. «Συνδυάζοντας κορυφαία χαρακτηριστικά ποιότητας, παράλληλα με την έξυπνη αυτόματη ευθυγράμμιση της κεραίας, έχουμε αναπτύξει το πιο προηγμένο σύστημα συνδεσιμότητας σε επίπεδο δρόμου», πρόσθεσε.


Η Intracom Telecom καινοτομεί στον τομέα της ασύρματης υποστήριξης δικτύων μικρών σταθμών βάσης (small cell backhaul) προσφέροντας την πλατφόρμα StreetNode ™, η οποία έχει σχεδιαστεί για να υλοποιεί οποιονδήποτε τύπο αρχιτεκτονικής δικτύου μέσω της software-defined λειτουργίας της. Ο εξαιρετικά συμπαγής σχεδιασμός της σε συνδυασμό με την καλαίσθητη εξωτερική σχεδίαση, ενσωματώνονται διακριτικά στο αστικό περιβάλλον. Το StreetNode™ λειτουργεί σε φάσμα συχνοτήτων 26, 28, 32 και 42 GHz.