Νέα Smart-UPS On-Line από τη Schneider Electric, τα πρώτα μονοφασικά UPS με μοναδιαίο συντελεστή ισχύος.


monofasiko upsΜε απόδοση που μπορεί να φτάσει το 97%, τα νέα UPS της APC by Schneider Electric εξασφαλίζουν μεγαλύτερη ισχύ εξόδου σε σχέση με άλλα μοντέλα συμβατικής σχεδίασης


Η Schneider Electric, παγκόσμιος ειδικός στη διαχείριση ενέργειας και στα συστήματα παροχής ισχύος για κρίσιμες εφαρμογές, παρουσίασε πέντε νέα UPS της σειράς Smart-UPS On-Line, ισχύος από 5 έως 10kVA. Πιο συγκεκριμένα, τα μοντέλα από 6-10 kVA αποτελούν τα πρώτα μονοφασικά UPS της APC by Schneider Electric με μοναδιαίο συντελεστή ισχύος, ενώ το μικρότερο UPS των 5 kVA έχει συντελεστή ισχύος ίσο με 0.9.


Ο κ. Γιώργος Δριτσάνος, Εμπορικός Διευθυντής του τομέα ΙΤ & Υπηρεσιών της Schneider Electric για την Ελλάδα, την Κύπρο και τη Μάλτα δήλωσε: «Καθώς αυξάνεται όχι μόνο το κόστος της ενέργειας, αλλά και η ανάγκη για όσο το δυνατόν καλύτερο βαθμό απόδοσης των συστημάτων ΙΤ, οι υπεύθυνοι των κέντρων μηχανογράφησης και των κτιριακών εγκαταστάσεων, γενικότερα, αναζητούν τρόπους να ελαχιστοποιήσουν την ενεργειακή σπατάλη, μέσα από τη χρήση της πιο κατάλληλης, σε σχέση με τις απαιτήσεις κάθε φορτίου, υποδομές. Ο μοναδιαίος συντελεστής ισχύος των νέων UPS της APC by Schneider Electric βοηθά τους πελάτες μας να μειώσουν το ποσοστό της ενέργειας που χάνεται στις διατάξεις προστασίας, καθώς UPS με τέτοια χαρακτηριστικά (power factor=1) παρέχουν μεγαλύτερη πραγματική ισχύ εξόδου σε σχέση με τα Switched Mode τροφοδοτικά των δικτυακών υποδομών και των IT servers που συναντάμε στα περισσότερα data centers».


Η νέα σειρά Smart-UPS On-Line προσφέρει τροφοδοσία υψηλής ποιότητας σε μικρές διαστάσεις. Χάρη στον ευέλικτο σχεδιασμός τους, τα UPS της συγκεκριμένης σειράς μπορούν να διαμορφωθούν με τρόπο που να επιτρέπει την τοποθέτηση είτε σε rack, είτε στο δάπεδο. Έτσι, η εγκατάσταση, η λειτουργία και η συντήρηση των νέων UPS μπορεί να γίνει σχεδόν παντού, με το βέλτιστο -σε κάθε περίπτωση- τρόπο. Όλες οι μονάδες διαθέτουν ενσωματωμένη κάρτα για διαχείριση μέσω δικτύου και εύκολη προσθήκη επιπλέον λειτουργιών και τρόπων επικοινωνίας.


Ιδανική για μεγάλη γκάμα εφαρμογών, όπως παροχή ισχύος σε δίκτυα, server rooms, απομακρυσμένες κτιριακές εγκαταστάσεις και άλλα φορτία με απαιτήσεις για ισχύ υψηλής ποιότητας, η νέα σειρά APC Smart-UPS On-Line χρησιμοποιεί τοπολογία on-line και διπλή μετατροπή εξόδου. Ο σχεδιασμός αυτός εξασφαλίζει υψηλή διαθεσιμότητα, δεδομένου ότι ο inverter ρυθμίζει συνεχώς την ισχύ στην έξοδο του UPS, γεγονός που σημαίνει ότι η συγκεκριμένη τεχνολογία μπορεί να χρησιμοποιείται σε εξοπλισμό ο οποίος δεν έχει την παραμικρή ανοχή σε διακυμάνσεις της τάσης ή της συχνότητας του ρεύματος τροφοδοσίας (π.χ. συσκευές με γραμμικά τροφοδοτικά που συναντάμε σε κάθε κέντρο μηχανογράφησης ή μονάδα βιομηχανικού ελέγχου).


Παρόλα αυτά, επειδή ο δικτυακός εξοπλισμός και οι περισσότεροι υπολογιστές είναι σε θέση να αντέξουν μικρές διαλείψεις τάσεως (>20ms), τα UPS της σειράς Smart-UPS On-Line μπορούν να λειτουργούν και σ’ ένα ιδιαιτέρως αποδοτικό “green” mode. Σε συνθήκες κανονικής λειτουργίας, η διπλή μετατροπή μπορεί να γίνεται bypass, δίνοντας έτσι τη δυνατότητα στο συντελεστή απόδοση του UPS να φτάσει το 97%*. Έτσι, μειώνεται η κατανάλωση και το κόστος του ρεύματος που απαιτείται για την τροφοδοσία του εξοπλισμού, μειώνεται το θερμικό φορτίο του χώρου (λιγότερες απώλειες μέσω θερμότητας) και συνεπώς οι ανάγκες ψύξης, ενώ παράλληλα αυξάνεται ο χρόνος ζωής βασικών στοιχείων, όπως οι μπαταρίες.


Όλα τα μοντέλα της σειράς διαθέτουν έγχρωμη οθόνη LCD και ειδικά γραφικά, ώστε με μια ματιά ο χρήστης να μπορεί να έχει real-time ενημέρωση για την κατάσταση λειτουργίας του UPS. Στην οθόνη ο χρήστης μπορεί να βρει επίσης πληροφορίες (log) και διαγνωστικά εργαλεία για την αντιμετώπιση οποιουδήποτε προβλήματος μπορεί ενδεχομένως να οδηγήσει σε διακοπή της τροφοδοσίας και downtime. Τέλος, για ακόμη καλύτερη παρακολούθηση της κατανάλωσης, όλα τα μοντέλα διαθέτουν ενσωματωμένο μετρητή ενέργειας.


Η νέα σειρά Smart-UPS On-Line, χάρη στις λειτουργίες Intelligent Battery Management και Predictive Battery Replacement, βοηθά στη βελτιστοποίηση της ζωής των συσσωρευτών, καθώς ο χρήστης έχει τη δυνατότητα να ελέγχει την κατάσταση κάθε μπαταρίας (ακόμη και όσων βρίσκονται σε external packs) και να ειδοποιείται αν χρειάζεται αντικατάσταση. Σε περίπτωση αστοχίας, ο εντοπισμός της προβληματικής μπαταρίας μπορεί να γίνει εύκολα μέσα από το user interface, ενώ ο χρήστης ενημερώνεται αν θα πρέπει να προχωρήσει στην προληπτική αντικατάσταση και άλλων μπαταριών. Οι μπαταρίες μπορούν να αντικαθίστανται σε φάση κανονικής λειτουργίας (hot-swappable) και η αλλαγή τους δεν προκαλεί καμία διακοπή στη λειτουργία του UPS.


Τέλος, τα νέα μοντέλα έχουν σχεδιαστεί με στόχο να εξασφαλίζεται μικρός χρόνος φόρτισης, ώστε να υπάρχει μεγάλη διαθεσιμότητα παρεχόμενης ισχύος ακόμη και σε εγκαταστάσεις όπου υπάρχουν συχνές διακοπές ρεύματος ανά μικρά χρονικά διαστήματα. Αξίζει να σημειωθεί ότι τα UPS μπορούν να λειτουργήσουν είτε με, είτε χωρίς φορτισμένη μπαταρία, ώστε να εξασφαλίζεται ομαλή επανεκκίνηση των φορτίων με την αποκατάσταση της τροφοδοσίας από το δίκτυο.


Για ακόμη μεγαλύτερη σιγουριά και ηρεμία από την πλευρά του χρήστη, τα νέα Smart-UPS On-Line UPS συνοδεύονται από εγγύηση τριών ετών.


Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στις διευθύνσεις www.schneider-electric.com και www.apc.com