Η GLOBO και η IDC διοργάνωσαν την εκδήλωση “Transforming your business through enterprise applications and mobility”.


GLOBO__LOGOΟι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν από τον διεθνούς φήμης Research Director της IDC Andy Hicks για το πώς οι επιχειρηματικές εφαρμογές (business applications) βοηθούν στην ανάπτυξη της επιχείρησης, συμβαδίζοντας με τη στρατηγική της.


Ο κ. Andy Hicks, Research Director, Telecoms and Networking, CEMA της IDC, στο πλαίσιο της ομιλίας του παρουσίασε τις διεθνείς τάσεις και ενδιαφέροντα στοιχεία για το «αύριο» του enterprise mobility και τα enterprise apps. Μεταξύ άλλων ανέφερε ότι «Σύμφωνα με έρευνα της IDC στη δυτική Ευρώπη, 69% θεωρούν ότι οι λύσεις mobility είναι σημαντική ή απαραίτητη ICT προτεραιότητα, 46,4% σχεδιάζουν να επενδύσουν σε wireless και mobile λύσεις τα επόμενα δύο χρόνια και 40,2% συνήθως εμπιστεύονται το IT να ηγηθεί ή να πάρει την πρωτοβουλία για τα mobility projects, εκ των οποίων το 39,5% λειτουργούν σε συνεργασία των business units με το ΙΤ τμήμα της εταιρείας τους.» Επιπλέον ανέφερε πως σύμφωνα με έρευνα της IDC «η τάση για εργασία μέσω κινητών συσκευών τα επόμενα δύο χρόνια φαίνεται ότι θα αυξηθεί σχεδόν κατά 40%, διαπιστώνοντας ζήτηση κυρίως από τον κλάδο των Μεταφορών και της λιανικής.» Ακόμη συμπλήρωσε πως με την έλευση του 4G διαμορφώνεται ένα νέο τοπίο στο mobility στο οποίο θα ανοίξει νέα δίοδο στην αξιοποίηση της τεχνολογίας, επιτρέποντας ενδεικτικά να πραγματοποιείται απομακρυσμένη θεραπεία και διάγνωση του ασθενή, εξωτερικό τηλεοπτικό broadcasting, κοκ, αξιοποιώντας τα δεδομένα ταχύτερα και πιο αποδοτικά. Τέλος, επικεντρώθηκε στα στοιχεία του ιδανικού παρόχου λύσεων (vendor) και στα κριτήρια που χρειάζεται να θέσει μια επιχείρηση για την ανάπτυξη λύσεων enterprise mobility, προτείνοντας: να επιλέγεται συνεργάτης ο οποίος μπορεί να κατευθύνει την επιχείρηση στη διαμόρφωση αρχιτεκτονικής «mobile first» για το enterprise IT, να αντιμετωπίζουν ολιστικά τις ανάγκες της λύσης, να αξιοποιούν τα mobile applications και τα οφέλη του mobility για το επιχειρείν τους.


Η κ. Βιολέτα Ξανθούλη, Marketing Director της GLOBO, επισήμανε στην ομιλία της τη σημασία των λύσεων enterprise mobility για τις σύγχρονες επιχειρήσεις, τόσο σε τοπικό όσο και σε διεθνές επίπεδο. Μεταξύ άλλων επισήμανε ότι «Όπως προκύπτει από την έρευνα της IDC η ανάπτυξη των εφαρμογών είναι μια ταχεία αναπτυσσόμενη αγορά καθώς προσφέρει πολλαπλά οφέλη στην επιχείρηση, το προσωπικό και τους πελάτες της. Ανάλογα με την κατηγορία της εκάστοτε εφαρμογής, μπορεί να επιταχύνει τις εργασίες, να προσφέρει καλύτερη επικοινωνία μεταξύ της επιχείρησης και του επιθυμητού κοινού (υπαλλήλους, πελάτες, συνεργάτες), να παρέχει μετρήσιμα αποτελέσματα και να ενισχύει την παραγωγικότητα.» Παράλληλα, ανέφερε ότι είναι εξαιρετικά σημαντικό οι λύσεις enterprise εφαρμογών και mobility να σχεδιάζονται από την αρχή και να ενσωματώνονται στο DNA της επιχείρησης ως μέρος της συνολικής στρατηγικής τους ανάπτυξης, ώστε να βελτιστοποιήσουν τα πλεονεκτήματα που τους δίνει η τεχνολογία αυτή. Συμπλήρωσε επίσης πως «Οι εταιρείες που εμπιστεύονται την GLOBO για ολοκληρωμένες λύσεις και υπηρεσίες enterprise mobility και mobile apps εξασφαλίζουν μαζί μας ένα συνεργάτη με εμπειρία, τεχνογνωσία και καινοτομία, ο οποίος θέτει την αποτελεσματικότητα της λύσης και την ασφάλεια των δεδομένων σε προτεραιότητα.»