Ο Oracle Executive Chairman και Chief Technology Officer Larry Ellison ανακοίνωσε τη γενική διάθεση του Oracle Zero Data Loss Recovery Appliance.


oracleΑυτό το σύστημα διαθέτει εξαιρετικά χαρακτηριστικά επεκτασιμότητας και προσφέρει πρωτόγνωρα επίπεδα προστασίας των δεδομένων, αποτελεσματικότητας και επεκτασιμότητας.


Το Oracle Zero Data Loss Recovery Appliance (Recovery Appliance) είναι το πρώτο σύστημα που παρέχει προστασία με μηδενική απώλεια δεδομένων για κρίσιμης σημασίας Oracle βάσεις δεδομένων. Χρησιμοποιώντας τις σημερινές λύσεις για την επαναφορά μιας βάσης δεδομένων, οι επιχειρήσεις συνήθως χάνουν όλα τα δεδομένα που έχουν δημιουργηθεί μετά από το τελευταίο αντίγραφο ασφαλείας, που συχνά σημαίνει πολλές ώρες ή μέρες κρίσιμων δεδομένων.
Το σύστημα Recovery Appliance μειώνει θεαματικά την επίπτωση που έχει η λήψη αντιγράφων ασφαλείας για τους servers παραγωγής και τα δίκτυα, εξαλείφοντας ουσιαστικά την ανάγκη για μεγάλα χρονικά διαστήματα για τη λήψη αντιγράφων ασφαλείας.
Η αρχιτεκτονική κλίμακας cloud επιτρέπει σε ένα μοναδικό σύστημα Recovery Appliance να διαχειριστεί τις απαιτήσεις προστασίας των δεδομένων για χιλιάδες βάσεις δεδομένων, αποφεύγοντας το κόστος και την πολυπλοκότητα των ετερόκλητων συστημάτων αντιγράφων ασφαλείας.


Η προστασία των βάσεων δεδομένων επαναπροσδιορίζεται
Οι υπάρχουσες λύσεις προστασίας δεδομένων δεν καταφέρνουν να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις των κρίσιμων βάσεων δεδομένων, επειδή αντιμετωπίζουν τις βάσεις δεδομένων ως αρχεία προς αντιγραφή και όχι ως συστήματα συναλλαγών με ειδικές απαιτήσεις ακεραιότητας, απόδοσης και διαθεσιμότητας για τα δεδομένα. Με τις σημερινές λύσεις, χάνονται επιχειρηματικά δεδομένα και επηρεάζονται οι τελικοί χρήστες, ενώ η υλοποίηση και η διαχείριση είναι πολύπλοκες και κατακερματισμένες διαδικασίες. Το σύστημα Oracle Zero Data Loss Recovery Appliance ενοποιεί πλήρως τις εξελιγμένες τεχνολογίες προστασίας δεδομένων με την Oracle Database και αντιμετωπίζει άμεσα όλες αυτές τις προκλήσεις.


Το σύστημα Zero Data Loss Recovery Appliance:
– Εξαλείφει τα περιστατικά απώλειας δεδομένων: Η πρωτοποριακή ενοποίηση των βάσεων δεδομένων επιτρέπει τη συνεχή μεταφορά δεδομένων redo στο σύστημα, παρέχοντας προστασία πραγματικού χρόνου για τις πιο πρόσφατες συναλλαγές, ώστε να είναι εφικτή η επαναφορά των βάσεων δεδομένων χωρίς απώλεια πληροφοριών.
– Εξαλείφει τις επιπτώσεις στην παραγωγή: Οι αλγόριθμοι αντιγράφων ασφαλείας που είναι ενοποιημένοι στην Oracle Database στέλνουν στο σύστημα μόνο τα αλλαγμένα δεδομένα, ελαχιστοποιώντας την επίπτωση για τη βάση δεδομένων παραγωγής, την κυκλοφορία I/O και το φόρτο στο δίκτυο. Όλη η επεξεργασία για τα αντίγραφα ασφαλείας, που απαιτεί πολλούς πόρους, μεταφέρεται στο σύστημα Appliance.
– Μεταφέρει την αρχειοθέτηση σε ταινίες: Το Recovery Appliance μπορεί να κάνει απευθείας αρχειοθέτηση βάσεων δεδομένων σε ταινίες αποθήκευσης χαμηλού κόστους, μεταφέροντας φόρτο από τους servers του περιβάλλοντος παραγωγής των βάσεων δεδομένων. Οι διεργασίες αρχειοθέτησης μπορούν να εκτελούνται στη διάρκεια της μέρας και της νύχτας, για βελτιστοποίηση του βαθμού χρησιμοποίησης των μονάδων ταινίας.
– Επιτρέπει επαναφορά σε οποιοδήποτε χρονικό σημείο: Τα δεδομένα αλλαγών που είναι αποθηκευμένα στο Appliance μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να δημιουργηθούν εικονικά πλήρη αντίγραφα της βάσης δεδομένων σε οποιοδήποτε επιθυμητό χρονικό σημείο.
– Εξασφαλίζει προστασία κλίμακας cloud: Ένα μοναδικό σύστημα Recovery Appliance μπορεί να καλύψει τις απαιτήσεις προστασίας για χιλιάδες βάσεις δεδομένων σε ένα κέντρο δεδομένων ή σε μια ολόκληρη περιφέρεια. Η χωρητικότητα επεκτείνεται ομαλά σε petabyte χώρου αποθήκευσης, χωρίς διακοπή λειτουργίας.
– Προστατεύει τα δεδομένα από καταστροφές: Το Recovery Appliance μπορεί να κάνει αναπαραγωγή δεδομένων σε πραγματικό χρόνο σε ένα απομακρυσμένο Recovery Appliance ή στο Oracle Database Backup Cloud Service, για προστασία των επιχειρηματικών δεδομένων από περιστατικά διακοπής λειτουργίας μιας τοποθεσίας. Τα τμήματα της βάσης δεδομένων επικυρώνονται διαρκώς για να εξαλειφθεί ο κίνδυνος αλλοίωσης των δεδομένων σε οποιοδήποτε στάδιο της μετάδοσης ή της επεξεργασίας.


Σχετικές δηλώσεις
Ο Juan Loaiza, Senior Vice President, Oracle Corporation, δήλωσε: «Το Zero Data Loss Recovery Appliance σηματοδοτεί μια εντελώς νέα προσέγγιση στην προστασία των δεδομένων, εστιασμένη στη διαθεσιμότητα της επιχείρησης και όχι απλώς στα αντίγραφα ασφαλείας. Οι εταιρείες δε χρειάζεται πια να ανησυχούν για την απώλεια κρίσιμων επιχειρηματικών δεδομένων ή για την επίπτωση της λήψης αντιγράφων ασφαλείας στο περιβάλλον παραγωγής. Για πρώτη φορά, οι οργανισμοί μπορούν να καλύψουν όλες τις ανάγκες προστασίας των κρίσιμων βάσεων δεδομένων – προστασία σε πραγματικό χρόνο, δυνατότητα ολικής επαναφοράς και κεντρικό έλεγχο για χιλιάδες βάσεις δεδομένων – με ένα μόνο σύστημα.»


Ο Mach Terry, Senior Vice President και επικεφαλής του τμήματος IT, ACLEDA Bank Plc, δήλωσε: «Το Oracle Zero Data Loss Recovery Appliance αποτελεί μια εκπληκτική προσθήκη στο χαρτοφυλάκιο των Oracle Engineered Systems. Χάρη στην υποστήριξη για μεταφορά δεδομένων redo σε πραγματικό χρόνο, το Appliance έχει σχεδιαστεί για προστασία δεδομένων επιπέδου Data Guard όχι μόνο για τις κρίσιμες εφαρμογές μας – αλλά για όλες τις βάσεις Oracle Database στο Κέντρο δεδομένων μας. Επίσης, χάρη στην υποστήριξη για μόνιμη λήψη επαυξητικών αντιγράφων ασφαλείας (incremental-forever), δε χρειάζεται να λαμβάνουμε περιοδικά πλήρη αντίγραφα ασφαλείας. Αυτό θα μειώσει την πολυπλοκότητα και θα βελτιώσει την ταχύτητα των διαδικασιών δημιουργίας και επαναφοράς των αντιγράφων ασφαλείας.»


Ο Szymon Skorupinski, DBA και Backup Services Manager, CERN IT, δήλωσε: «Οι δυνατότητες του συστήματος Zero Data Loss Recovery Appliance για μεταφορά δεδομένων redo σε πραγματικό χρόνο και μόνιμη λήψη επαυξητικών αντιγράφων ασφαλείας (incremental-forever) είναι ιδιαίτερα σημαντικές, καθώς μειώνουν την επίπτωση της λήψης αντιγράφων ασφαλείας ακόμα περισσότερο σε σχέση με την υφιστάμενη λύση μας, στην οποία οι servers βάσης δεδομένων που βρίσκονται σε αναμονή πρέπει να αναλάβουν όλο το βάρος των διεργασιών των αντιγράφων ασφαλείας. Ταυτόχρονα, τα εικονικά πλήρη αντίγραφα ασφαλείας επιτρέπουν τη μείωση των συνολικών χρόνων επαναφοράς των βάσεων δεδομένων χάρη στην εξάλειψη των επαυξητικών λειτουργιών εφαρμογής – αυτό αποτελεί κρίσιμο πλεονέκτημα για το περιβάλλον του CERN, όπου η μηνιαία κίνηση δεδομένων για αντίγραφα ασφαλείας αυξάνεται διαρκώς και προσεγγίζει μεγέθη της τάξεως των Petabyte.»


Η Laura Dubois, Program Vice President, Storage, IDC, δήλωσε: «Οι εταιρείες πρέπει να προστατεύουν τα ζωτικά δεδομένα για τις κρίσιμες επιχειρηματικές εφαρμογές σε πραγματικό χρόνο, χωρίς τις διακοπές λειτουργίας ή την απώλεια δεδομένων που συχνά αντιμετωπίζουν χρησιμοποιώντας τις παραδοσιακές προσεγγίσεις των υφιστάμενων λύσεων. Το Zero Data Loss Recovery Appliance καλύπτει αυτήν την ανάγκη με μια απλή, αλλά πανίσχυρη λύση, η οποία επεκτείνεται εύκολα για να προστατεύσει τις βάσεις δεδομένων όλης της επιχείρησης και να πετύχει υψηλούς στόχους για τα σημεία επαναφοράς.»