Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε στις 7 Ιουλίου 2014 η διαδικασία υποβολής προτάσεων στο διεθνή διαγωνισμό European Satellite Navigation Competition – ESNC 2014.


sekeeΟ διαγωνισμός διοργανώνεται από τον Σύνδεσμο Εταιρειών Κινητών Εφαρμογών Ελλάδας (ΣΕΚΕΕ), σε συνεργασία με την Ένωση Ελληνικών Βιομηχανιών Διαστημικής Τεχνολογίας & Εφαρμογών (ΕΒΙΔΙΤΕ), το Εθνικό Δίκτυο Έρευνας και Τεχνολογίας (ΕΔΕΤ), το οποίο και συντονίζει την πρωτοβουλία στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού ερευνητικού έργου LDA, το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών (ΕΑΑ), το Εθνικό Κτηματολόγιο και Χαρτογράφηση Α.Ε. (ΕΚΧΑ) και την “Τεχνόπολις” του Δήμου Αθηναίων (ΤΕΧΝΟΠΟΛΙΣ), με σκοπό την βράβευση των καλύτερων καινοτόμων υπηρεσιών που αξιοποιούν τις δορυφορικές τεχνολογίες πλοήγησης στην υποστήριξη επιχειρηματικών δραστηριοτήτων και της καθημερινής ζωής.


Υποβλήθηκαν συνολικά 434 προτάσεις από 44 χώρες. Πρωταθλητές στις συμμετοχές αναδείχτηκαν το Ηνωμένο Βασίλειο με 68, η Βαλένθια και η Βαυαρία με 35 και η Τσεχία με 23. Ακολουθούν η Ελλάδα και η περιφέρεια της Μαδρίτης με 18 συμμετοχές. Η επίδοση αυτή κρίνεται ικανοποιητική για την πρώτη αυτόνομη συμμετοχή της χώρας μας στη διοργάνωση.


Βασικός στόχος του διαγωνισμού ESNC από το 2004, είναι να δοθεί ώθηση για την ανάπτυξη εφαρμογών με τεχνολογίες πλοήγησης μέσω δορυφόρου που θα περιλαμβάνουν τα συστήματα EGNOS & Galileo, με αναφορά στην ίδια την αγορά.


Η διαδικασία θα συνεχιστεί με την αξιολόγηση των προτάσεων από επιτροπή έγκριτων Ελλήνων εμπειρογνωμόνων που θα οδηγήσει στην επιλογή και βράβευση της καλύτερης πρότασης της περιφέρειάς μας. Στη συνέχεια ο περιφερειακός νικητής, με την υποστήριξη των διοργανωτών, θα λάβει μέρος στην τελική φάση του πανευρωπαϊκού διαγωνισμού διεκδικώντας σημαντικά βραβεία, αναγνώριση και δημοσιότητα.


Η πρωτοβουλία αυτή του ΣΕΚΕΕ ακολουθεί τη φιλοσοφία του για την υποστήριξη της καινοτομικής επιχειρηματικότητας σε τομείς που παρουσιάζουν θετικές προοπτικές ανάπτυξης τα επόμενα χρόνια. Με βάση τη θερμή μέχρι τώρα ανταπόκριση και με πίστη για διάκριση των ελληνικών ιδεών στην τελική φάση του διαγωνισμού, ο ΣΕΚΕΕ σχεδιάζει ήδη τις επόμενες δράσεις του στο χώρο, αναπτύσσοντας συνεργασίες με εθνικούς και διεθνείς φορείς.


Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το ελληνικό σκέλος και το διαγωνισμό, μπορείτε να επισκεφθείτε τον διαδικτυακό τόπο www.greece.esnc.eu ή στο site του ΣΕΚΕΕ (www.sekee.gr)