Η LG διακρίνεται στα 2014 IDEA Awards, κερδίζοντας το βραβείο ανώτερης σχεδίασης για τη νέα πλατφόρμα WebOS Smart TV.


webos idea award lgΗ LG Electronics (LG) τιμήθηκε για μια σειρά από προϊόντα της στο πλαίσιο των βραβείων “2014 International Design Excellence Awards (IDEA)”, μια από τις σπουδαιότερες διακρίσεις στον τομέα του design. Αξίζει να σημειωθεί ότι η εταιρεία διακρίθηκε για το συνολικό έργο που πραγματοποίησε στην πλατφόρμα του WebOS Smart TV, την οποία λανσάρισε φέτος ως το πιο ανανεωμένο λειτουργικό σύστημα τηλεοράσεων. Η IDEA, που χορηγείται από την Industrial Designers Society of America (IDSA), ιδρύθηκε το 1980 προκειμένου αρχικά να προάγει «την επιχειρηματικότητα και το ενδιαφέρον του κόσμου στην ιδιαίτερη σημασία που έχει η αριστεία του βιομηχανικού σχεδιασμού προς όφελος της ποιότητας ζωής και της οικονομίας».


Το βραβευμένο λειτουργικό WebOS της LG μεγιστοποιεί την ευκολία χρήσης και φέρνει την απλότητα στην πλατφόρμα των Smart τηλεοράσεων. Το πρωτοποριακό σύστημα επιτρέπει στους χρήστες τη γρήγορη και εύκολη μετάβαση σε μια ευρεία ποικιλία περιεχομένου και υπηρεσιών μέσω του εύκολου στην πλοήγηση μενού που διαθέτει. Επίσης, η συγκεκριμένη πλατφόρμα εισάγει έναν animated χαρακτήρα, τον επονομαζόμενο BeanBird, ο οποίος κάνει την αρχική ρύθμιση του συστήματος μια γρήγορη και διασκεδαστική διαδικασία, ενώ ταυτόχρονα επεξηγεί όλες τις φιλικές προς το χρήστη επιλογές ελέγχου, καθώς και τα χαρακτηριστικά – δυνατότητες της τηλεόρασης.


Επιπλέον, η LG διακρίθηκε με το “2014 IDEA Gold Award” για το Air Washer air cleaner, που διαθέτει κομψό στρογγυλευμένο σχεδιασμό και μια πληθώρα από λειτουργίες με επίκεντρο τη διατήρηση της υγείας. Άλλες βραβεύσεις, που έλαβε η εταιρεία στο πλαίσιο της IDEA 2014, ήταν για το ψυγείο Door-in-Door™ (και συγκεκριμένα το μοντέλο R-F826VJSB) και για τον υγραντήρα ατμού, τα οποία έλαβαν Silver Awards. Και τα τρία προϊόντα της LG που προαναφέρθηκαν έχουν λάβει τη διάκριση των iF Design Award 2014 και των Red Dot Award 2014.


«Είμαστε ενθουσιασμένοι που η δέσμευσή μας για ανώτερο σχεδιασμό έχει λάβει αναγνώριση από τους κορυφαίους στη βιομηχανία», δήλωσε ο Dr. Scott Ahn, Chief Technology Officer της LG. «Στην LG, design και τεχνολογική καινοτομία διαδραματίζουν ολοένα και πιο σημαντικό ρόλο στην επιτυχία μας ως ένα παγκόσμιο brand».