Η SAP ανακοινώνει τη λειτουργία της πλατφόρμας Academy Cube και στην Ελλάδα, ενώ παράλληλα ενδυναμώνει το πρόγραμμα SAP University Alliances.


SAP_logo 2011Το Αcademy Cube αποτελεί μία πλατφόρμα της SAP, η οποία λειτουργεί σε παγκόσμιο επίπεδο και προσφέρει δυνατότητα εκπαίδευσης και job matching σε φοιτητές, νέους πτυχιούχους, αλλά και σε οποιονδήποτε επιθυμεί να εμπλουτίσει τις γνώσεις του, με στόχο τη δυναμική είσοδο του στην αγορά εργασίας, Μέσα από την πλατφόρμα Academy Cube, πλέον και στην Ελλάδα, ο κάθε ενδιαφερόμενος θα έχει τη δυνατότητα να εκπαιδευθεί δωρεάν σε τομείς του ενδιαφέροντός του και παράλληλα να καταχωρήσει το βιογραφικό του ώστε να μπορούν να επικοινωνήσουν μαζί του εταιρείες με ανοιχτές θέσεις εργασίας που ταιριάζουν στο προφίλ του.


Επιπλέον, η SAP σταθερά προσηλωμένη στη δημιουργία διαύλων επικοινωνίας μεταξύ του επιχειρηματικού κοινού και των φοιτητών, επενδύει με συνέπεια στην παγκόσμια πρωτοβουλία University Alliances. Μέσα από το συγκεκριμένο πρόγραμμα η εταιρεία στοχεύει στη διάχυση της γνώσης στους φοιτητές, την ανάπτυξη των δεξιοτήτων τους και τη διαμόρφωση ενός καινοτόμου τρόπου σκέψης και δράσης, ενισχύοντας με αυτό τον τρόπο το επαγγελματικό τους προφίλ και φέροντας τους πιο κοντά στο χώρο των επιχειρήσεων. Μέσα από εκπαιδεύσεις στο SAP HANA, Mobility Platform, Business Intelligence, Design Thinking και άλλες λύσεις, και μέσα από φοιτητικούς διαγωνισμούς καινοτομίας κι επιχειρηματικότητας, όπως το InnoJam και το Entrepreneurship program, το πρόγραμμα φιλοδοξεί να συνεισφέρει στη διαμόρφωση της εκπαίδευσης του μέλλοντος.


Μέχρι στιγμής η λίστα των μελών του προγράμματος University Alliances αποτελείται από 9 Πανεπιστήμια και Ιδρύματα Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης στην Ελλάδα στα οποία πραγματοποιούνται όλες οι παραπάνω δραστηριότητες. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι ο 1ος διαγωνισμός InnoJam που πραγματοποιήθηκε στις 9-10 Απριλίου. Μέσα από έναν μαραθώνιο 30 ωρών με Design Thinking και coding, η ομάδα εκπροσώπησης του Χαροκόπειου Πανεπιστημίου διακρίθηκε για τη δημιουργία της πιο καινοτόμου λύσης που στοχεύει στην αντιμετώπιση της κρατικής γραφειοκρατίας. Σε συνέχεια του διαγωνισμού η ομάδα εργάστηκε για 1 μήνα στα γραφεία της SAP και με την υποστήριξη των συμβούλων της εταιρείας τελειοποίησε την ιδέα της, την οποία στη συνέχεια παρουσίασε στο SAP Public Services and Healthcare Summit που πραγματοποιήθηκε στη Χάγη στις 8 Μαΐου.


Ενισχύοντας τη συνεργασία με τα εκπαιδευτικά ιδρύματα, η SAP προχώρησε πρόσφατα στη διεύρυνση του προγράμματος University Alliances, δίνοντας πλέον τη δυνατότητα και στους φοιτητές του Πανεπιστημίου της Λευκωσίας να εκπαιδευθούν στις πλέον καινοτόμες λύσεις της εταιρείας κατά τη διάρκεια του νέου ακαδημαϊκού έτους 2014 – 2015. Επιπλέον, οι φοιτητές θα έχουν την ευκαιρία να συμμετέχουν σε διεθνή projects, ενώ παράλληλα η SAP θα υποστηρίξει το Πανεπιστήμιο και σε ερευνητικό επίπεδο.


Η SAP Hellas υλοποιεί ένα πολύπλευρο πλάνο εταιρικής κοινωνικής ευθύνης που δίνει έμφαση στην ανάπτυξη καινοτομίας, την ενθάρρυνση της εκπαίδευσης και τη στήριξη της κοινωνίας, Οι παραπάνω δράσεις αποτελούν την έμπρακτη επιβεβαίωση της δέσμευσης της εταιρείας για την υποστήριξη της εκπαίδευσης και την ανάπτυξη των στελεχών του μέλλοντος.