Το Microsoft Azure είναι η πλατφόρμα cloud που επέλεξε η Marketing Greece προκειμένου να φιλοξενήσει το www.discovergreece.com για τον ελληνικό τουρισμό.


discover greeceΜε βασικό στόχο να ενισχύσει σημαντικά την προβολή της Ελλάδας διεθνώς ενόψει της νέας τουριστικής περιόδου, η Marketing Greece προχώρησε στη δημιουργία του νέου website discovergreece.com, το οποίο παρουσιάζει την Ελλάδα ως ένα σύνολο μοναδικών εμπειριών που ξεδιπλώνεται στον επισκέπτη μέσα από videos, πληθώρα φωτογραφιών και περιεχομένου σε πέντε γλώσσες. Το website έχει μοντέρνο σχεδιασμό, είναι εύχρηστο και οπτικά ελκυστικό. Στην αρχική σελίδα με το slogan “A story a day” παρουσιάζεται καθημερινά μια διαφορετική εμπειρία Ελλάδας, ενώ δίνεται η δυνατότητα στους χρήστες να μοιράζονται τη δική τους ιστορία.


Βασικά κριτήρια για την επιλογή του Microsoft Azure ως πλατφόρμας που φιλοξενεί το νέο site ήταν η ταχύτητα υλοποίησης, η αποφυγή υψηλής αρχικής επένδυσης και η αξιοπιστία. Ειδικά για το κριτήριο της αξιοπιστίας κρίθηκε σημαντική η αδιάλειπτη λειτουργία της πλατφόρμας, καθώς και η δυνατότητα αυτόματης κλιμάκωσης προκειμένου να ανταποκρίνεται στον αυξημένο φόρτο της τουριστικής περιόδου. Η υλοποίηση του έργου πραγματοποιήθηκε από την Marketing Greece με την υποστήριξη της εταιρίας Linakis Digital, συνεργάτη της Microsoft Ελλάς, με τη χρήση του διεθνώς καταξιωμένου λογισμικού Sitecore CMS.


«Η Marketing Greece διαπίστωσε άμεσα τα πλεονεκτήματα της επιλογής του Microsoft Azure, αφού το έργο ολοκληρώθηκε εξαιρετικά γρήγορα, επιτρέποντάς μας να προλάβουμε τη φετινή περίοδο διακοπών. Επιπλέον, η δυνατότητα αυτόματης κλιμάκωσης και χρέωσης ανάλογα με την εκάστοτε ζήτηση σημαίνει ότι έχουμε ένα αξιόπιστο σύστημα που ανταποκρίνεται πάντα στις ανάγκες μας και είναι φιλικό στην διαχείρισή του» σημείωσε ο κ. Νίκος Διαμαντόπουλος, Web Services Manager της Marketing Greece.


Η κ. Μυλαίδη Στούμπου, Solution Sales Managerτης Microsoft Ελλάς, επεσήμανε: «Η εμπιστοσύνη που δείχνει η Marketing Greece στην πλατφόρμα Microsoft Azure είναι ιδιαίτερα σημαντική, καθώς επιβεβαιώνει τη μεγάλη αξία που προσφέρουν οι τεχνολογίες cloudστους πελάτες μας. Ειδικά στην Ελλάδα με τις σημερινές οικονομικές συνθήκες, είναι άμεσα εμφανή τα οφέλη αυτού του νέου μοντέλου πληροφορικής, όπως η αποφυγή αρχικής επένδυσης, η ταχύτητα στη διάθεση νέων υπηρεσιών (time-to-market), η προσαρμογή του κόστους ανάλογα με τις εποχιακές ανάγκες της κάθε εταιρείας, καθώς και οι δυνατότητες κλιμάκωσης που είναι πρακτικά απεριόριστες».
Το Microsoft Azure είναι η πλατφόρμα public cloudτης Microsoft για τη φιλοξενία υποδομών πληροφορικής που προσφέρει υψηλή διαθεσιμότητα, κλιμάκωση και ευελιξία, επιτρέποντας έτσι σε εταιρείες τη συνεχή προσαρμογή του κόστους πληροφορικής στις εκάστοτε ανάγκες τους.