Η Cisco μαζί με τις hellas online και Setel Hellas δίνουν το παρών στα Ποσειδώνια 2014 παρουσιάζοντας καινοτόμες λύσεις για το χώρο της ναυτιλίας.


cisco logo correctΗ Cisco με τους συνεργάτες της, hellas online και Setel Hellas, θα παρουσιάσει στα Ποσειδώνια 2014, μία από τις μεγαλύτερες εκθέσεις στην παγκόσμια ναυτιλιακή αγορά, επιχειρηματικές λύσεις που έχουν αναπτυχθεί με βάση πρωτοπόρα προϊόντα της Cisco.


Συγκεκριμένα η hellas online, ένας από τους μεγαλύτερους τηλεπικοινωνιακούς παρόχους ευρυζωνικών υπηρεσιών στην Ελλάδα, θα παρουσιάσει το hol cloud, μία ομπρέλα υπηρεσιών που συνδυάζει πόρους ΙΤ υποδομής (IaaS) και διαδικτυακής πρόσβασης. Οι υπηρεσίες του hol cloud, όπως το Virtual Cloud Server, το Cloud Storage (υπηρεσία collaboration), το Cloud Desktop as a Service κ.α., ενδείκνυνται για οικονομίες κλίμακας και μείωση του total cost of ownership των ΙΤ υποδομών των ναυτιλιακών επιχειρήσεων, ενώ ταυτόχρονα, διασφαλίζουν με ασφάλεια τη συνολική τους κάλυψη παγκοσμίως, τόσο για τις υπηρεσίες πληροφορικής όσο και για τα τηλεπικοινωνιακά τους κυκλώματα πρόσβασης, από έναν και μόνον πάροχο με μία ενιαία σύμβαση υποστήριξης (end-to-end SLΑ). Η αρχιτεκτονική των υπηρεσιών αυτών βασίζεται σε υποδομές κορυφαίων παγκοσμίως συνεργατών, όπως η Cisco.


Επίσης η Setel Hellas, που ιδρύθηκε και λειτουργεί από το 2007 στον Πειραιά και είναι διεθνής πάροχος υπηρεσιών Maritime ICT (Information and Communication Technology), σχεδιασμένων ειδικά για τις ανάγκες των ναυτιλιακών επιχειρήσεων, θα παρουσιάσει το SmartBox-V®. Πρόκειται για ένα ολοκληρωμένο πακέτο εξοπλισμού, λογισμικού και υπηρεσιών, το οποίο βασίζεται σε blade server της Cisco και απευθύνεται σε κάθε ανάγκη μιας ναυτιλιακής εταιρείας, δίνοντας έμφαση στη μείωση του κόστους, την υψηλή αξία των λύσεων και την βραχυπρόθεσμη και μακροπρόθεσμη οικονομική βιωσιμότητα.