Οι Μονάδες Αριστείας, είναι ομάδες σε Πανεπιστημιακά Ιδρύματα και Ερευνητικά Κέντρα που υλοποιούν το έργο «Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες για την Ανάπτυξη και Διάδοση του Ανοιχτού Λογισμικού».


ellakΤο έργο έχει σχεδιαστεί και υλοποιείται από την ΕΔΕΤ Α.Ε, που είναι ένα από τα ιδρυτικά μέλη της ΕΕΛ/ΛΑΚ(www.eellak.gr).


Όλες οι Μονάδες Αριστείας, σε ετήσια βάση πραγματοποιούν, δύο κύκλους εκπαιδευτικών σεμιναρίων και ένα θερινό σχολείο ανάπτυξης κώδικα (Summer Code Camp), στο πλαίσιο των οποίων θα εκπαιδεύονται συνολικά πενήντα(50) προγραμματιστές.


Οι Μονάδες Αριστείας και οι κύριες θεματικές περιοχές που έχουν αναλάβει είναι:
– Πανεπιστήμιο Αιγαίου, Μεταφορές – Ναυτιλία
– Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, Επιχειρηματικές Εφαρμογές/Υπηρεσίες για Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις
– Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, Αγροτική Ανάπτυξη – Περιβάλλον
– Πανεπιστήμιο Πατρών, Βασικές Εφαρμογές ΕΛ/ΛΑΚ
– ΤΕΙ Αθήνας, Εκπαιδευτικό Λογισμικό
– Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο, Πολιτισμός
– Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, Δημόσια Διοίκηση και Τοπική Αυτοδιοίκηση
– Ερευνητικό Κέντρο «Αθηνά», Συστήματα Γεωγραφικών Πληροφοριών
– Πανεπιστήμιο Κρήτης, Τουρισμός


H διαδικτυακή πύλη ma.ellak.gr υποστηρίζει το έργο που υλοποιούν οι Μονάδες Αριστείας. Η διαδικτυακή αυτή πύλη παρέχει εργαλεία και υπηρεσίες προς τους συνεργάτες των Mονάδων Αριστείας που ασχολούνται με τη δημοσιοποίηση και την οργάνωση της πληροφορίας που παράγεται από τις Μονάδες Αριστείας αλλά και συνεργατικά εργαλεία προς όλους τους χρήστες της πύλης.


Αναλυτικός κατάλογος με όλες τις δράσεις που προγραμματίζονται από τις μονάδες αριστείας είναι διαθέσιμος στο http://ma.ellak.gr/list-events/eventslist/.