Μεγάλες είναι οι αλλαγές που γίνονται σταδιακά σε όλα τα προφίλ στο Twitter, τα οποία αποκτούν ακόμα πιο social χαρακτήρα.


twitterΠαράλληλα, το νέο προφίλ λανσαρίστηκε και μέσω ορισμένων, επιλεγμένων, χρηστών της υπηρεσίας. Ωστόσο, μέσα στις επόμενες εβδομάδες οι αλλαγές θα γίνουν διαθέσιμες για το σύνολο των χρηστών, παγκοσμίως.


Το επανασχεδιασμένο προφίλ της υπηρεσίας θα περιλαμβάνει πλέον μεγαλύτερη φωτογραφία χρήστη, μία φωτογραφία «επικεφαλίδα» θα κυριαρχεί στην κορυφή του νέου προφίλ ενώ έχει προστεθεί και η δυνατότητα «καρφιτσώματος» των αγαπημένων tweets στην κορυφή του προφίλ.
Επίσης, το Twitter αποκτά και αυτό δομή τριών στηλών, όπως συμβαίνει και με τα Facebook και Google+.


Το χαρακτηριστικό του καρφιτσώματος των αγαπημένων tweets στην κορυφή του προφίλ, φέρεται να αποτελεί ένα στοιχείο που πρόκειται να εκμεταλλευθούν πρωτίστως επιχειρήσεις, για την καλύτερη προώθηση του εκάστοτε brand στο Διαδίκτυο.


Επίσης, τα tweets με την μεγαλύτερη ανταπόκριση, δηλαδή αυτά με τις περισσότερες απαντήσεις και retweets, θα εμφανίζονται πλέον με μεγαλύτερους χαρακτήρες ώστε να ξεχωρίζουν.


Επιπρόσθετα, έχει προστεθεί η λειτουργία φιλτραρίσματος, έτσι όταν ένας χρήστης της υπηρεσίας επισκέπτεται το προφίλ ενός άλλου χρήστη θα μπορεί να επιλέγει αν θα δει τα βασικά tweets, tweets με φωτογραφίες και βίντεο ή tweets με τις απαντήσεις άλλων χρηστών.