Η Profile παρουσιάζει την εφαρμογή Plexus για μετάδοση τιμών χρηματιστηρίου και νέων της αγοράς με δυνατότητες trading σε πραγματικό χρόνο.


profile logo 2012Η εφαρμογή βρίσκεται ήδη στο App StoreΤΜ προσφέροντας δωρεάν χρήση για περιορισμένο χρόνο.


Το Plexus αποτελεί νέα καινοτομία της PROFILE, για το χρηματοοικονομικό τομέα και βασίζεται στη χρήση μοντέρνας τεχνολογίας με ασφαλές περιβάλλον. Απευθύνεται σε επαγγελματίες και ιδιώτες επενδυτές που επιθυμούν άμεση και έγκυρη πληροφόρηση και παρακολούθηση των χρηματιστηριακών αγορών με τιμές, δημοσιογραφικά νέα και διεθνείς δείκτες.


Το Plexus μπορεί να υλοποιηθεί και ως «white-label» εφαρμογή, ώστε η εταιρεία που το χρησιμοποιεί να έχει το δικό της branding παρέχοντας ανταγωνιστική, προσωποποιημένη και ευέλικτη υπηρεσία στους πελάτες της, υποστηρίζοντας τις ενέργειες της για διαφοροποίηση.
Ακολουθώντας διεθνή πρότυπα και πρακτικές, η νέα εφαρμογή Plexus, διαθέτει προηγμένη λειτουργικότητα προσαρμοσμένη στις απαιτήσεις των σύγχρονων τραπεζικών οργανισμών, επενδυτικών και χρηματιστηριακών εταιρειών και των πελατών τους. Προσφέρει αξιόπιστη μετάδοση τιμών και νέων από οποιαδήποτε διεθνή αγορά ή οποιοδήποτε σύστημα τρίτων κατασκευαστών με δυνατότητες για όδευση εντολών σε πραγματικό χρόνο.


Ως «white» label λύση, το Plexus μπορεί να συνδεθεί με οποιοδήποτε σύστημα τρίτου κατασκευαστή ή εφαρμογή που έχει αναπτυχθεί εσωτερικά, ως πηγή μετάδοσης τιμών χρηματιστηρίου σε πραγματικό χρόνο προσφέροντας απεικόνιση δεδομένων, ανάλογα με τις απαιτήσεις της εκάστοτε εταιρείας.


Με γνώμονα τις αυξανόμενες ανάγκες των σύγχρονων επενδυτικών εταιρειών, το Plexus μπορεί να χρησιμοποιηθεί από τους επαγγελματίες επενδυτές για εξατομικευμένη εξυπηρέτηση πελατών, καθώς οι τελικοί χρήστες μπορούν να προσαρμόσουν τα πεδία της οθόνης, με τρόπο που να ανταποκρίνονται στις δικές τους απαιτήσεις (personalization). Η προηγμένη λειτουργικότητα της εφαρμογής υποστηρίζει πλήρως τις ανάγκες της εταιρείας για own branding.


Επίσης, η εφαρμογή είναι διαθέσιμη στους ιδιώτες επενδυτές προσφέροντας τους πλούσια λειτουργικότητα και “προσωποποίηση” ως προς την εμφάνιση των δεδομένων. Το Plexus, στην βασική του έκδοση παρέχει τιμές από επιλεγμένες αγορές (μετοχών και παραγώγων) σε πραγματικό χρόνο ή με καθυστέρηση, FX τίτλους, νέα από κορυφαίους δημοσιογραφικούς φορείς.


Αξίζει να σημειωθεί ότι είναι η μόνη υπηρεσία που παρουσιάζει τις τιμές του ticker στη κύρια οθόνη της εφαρμογής. Επιπλέον, ο χρήστης μπορεί να επιλέξει συγκεκριμένες μετοχές για να παρακολουθεί, οι οποίες εμφανίζονται συνοπτικά στην ίδια οθόνη, ώστε να έχει στη διάθεσή του όλη την επιθυμητή πληροφορία σε μια οθόνη κινητού (smartphone/tablet), για άμεση ενημέρωση και τοποθέτηση εντολών.


Το Plexus προσφέρει μεγάλο εύρος λειτουργιών για μετάδοση δεδομένων σε πραγματικό χρόνο όπως τιμές, βάθος εντολών/αγοράς, όγκο, κεφαλαιοποίηση, ticker, watch-lists, γραφήματα ενώ παράλληλα διαθέτει εξαιρετικές δυνατότητες παραμετροποίησης.