H ZTE Hellas και η COSCO υπογράφουν συμφωνία, παρουσία του Έλληνα Πρωθυπουργού και του Πρέσβη της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας στην Ελλάδα.


zte hellasΗ ZTE Hellas Telecommunications S.A. και η COSCO υπέγραψαν συμφωνία για τη χρήση του Σταθμού Εμπορευματοκιβωτίων Πειραιά ως Κέντρου Logistics για τα προϊόντα της ZTE για την ευρύτερη περιοχή της Νοτίου Ευρώπης. Η συμφωνία υπεγράφη στις εγκαταστάσεις της Σταθμός Εμπορευματοκιβωτίων Πειραιά Α.Ε. παρουσία του αξιότιμου Έλληνα Πρωθυπουργού, κ. Αντώνη Σαμαρά, της Αυτού Εξοχότητας του Πρέσβη της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας στην Ελλάδα, κυρίου Ζου Xiaoli, του Υπουργού Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας κ. Κωστή Χατζηδάκη, του Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων κ. Γιάννη Βρούτση, του Υπουργού Ναυτιλίας και Αιγαίου, κ. Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, του Captain Ju Weiping, Διευθύνοντος Συμβούλου της COSCO Ελλάδας, του Captain Fu Cheng Qiu, Διευθύνοντος Συμβούλου της Σταθμός Εμπορευματοκιβωτίων Πειραιά (ΣΕΠ Α.Ε.), του κ. Zhou Jianfeng, Αντιπροέδρου της ZTE, του κ. Liu Shuguang Logistics Executive Director της ZTE και του κ. Deng Chao Εκτελεστικού Διευθυντή της ΖΤΕ σε Βαλκάνια, Κύπρο και Ισραήλ.


Πρόκειται για υλοποίηση μέρους της συμφωνίας που είχε υπογραφεί στο Πεκίνο, μεταξύ της ZTE Corporation και της Ελληνικής Κυβέρνησης, κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του Έλληνα Πρωθυπουργού, κ. Αντώνη Σαμαρά στην Κίνα, τον Μάιο του 2013. Η σημερινή εκδήλωση σηματοδοτεί την έναρξη της συνεργασίας που θα καταστήσει το λιμάνι του Πειραιά διαμετακομιστικό κέντρο για τα προϊόντα της ΖΤΕ προς 12 σημαντικές αγορές της Nοτιοανατολικής Ευρώπης και συγκεκριμένα σε: Κροατία, Τσεχία, Σλοβακία, Σλοβενία, Αυστρία, Ουγγαρία, Βουλγαρία, Ρουμανία, Ιταλία, Ισπανία, Πορτογαλία και Κύπρο.


Η σημασία αυτής της συνεργασίας για τους δύο εταίρους, όπως επίσης και για την Ελλάδα, τονίστηκε από όλους τους ομιλητές κατά την έναρξη της εκδήλωσης. Ο κ. Zhou Jianfeng, Αντιπρόεδρος της ZTE δήλωσε: «Η σημερινή συμφωνία επιβεβαιώνει την εμπιστοσύνη της εταιρείας στην ελληνική οικονομία και τη δέσμευσή της να επενδύσει στην ελληνική αγορά.


Αποτελεί δε μέρος μιας μακροπρόθεσμης επένδυσης, η οποία εκτιμάται ότι θα δημιουργήσει σημαντικό αριθμό, περίπου 400-600, θέσεων εργασίας μέχρι την ολοκλήρωσή του, που εκτιμάται σε περίπου τρία χρόνια από σήμερα. Οι επόμενες φάσεις της επένδυσης περιλαμβάνουν την κατασκευή Κέντρου Επισκευών και Επιστροφών για την ευρύτερη περιοχή της Νοτιοανατολικής Ευρώπης και την μετεξέλιξή του αργότερα σε γραμμή συναρμολόγησης (assembly line)».


Ο Captain Fu Cheng Qiu, Διευθύνων Σύμβουλος του Σταθμού Εμπορευματοκιβωτίων Πειραιά (ΣΕΠ Α.Ε.) δήλωσε: «Εκτιμούμε ειλικρινά την παρουσία του Πρωθυπουργού κ. Αντώνη Σαμαρά, η οποία εκφράζει με κάθε τρόπο τόσο την προσωπική, όσο και την κυβερνητική στήριξή του, στην απόφαση μιας πολυεθνικής εταιρείας όπως η ZTE, να επιλέξει τον Πειραιά για την εγκατάσταση του κέντρου logistics της. Δουλεύοντας μαζί για έναν κοινό στόχο και βοηθώντας στην ανάπτυξη του λιμανιού, πιστεύουμε πως το λιμάνι του Πειραιά θα εξελιχθεί στον μεγαλύτερο Σταθμό Εμπορευματοκιβωτίων στη Μεσόγειο, σε Κέντρο Logistics, αλλά και στην Νοτιοανατολική Πύλη για τα φορτία από και προς την Ευρώπη».