Επτά βραβεία προϊοντικού σχεδιασμού iF απονεμήθηκαν φέτος στην Logitech, για κορυφαία σχεδίαση στις κατηγορίες υπολογιστών και ήχου/βίντεο.


logitech if designΑυτή είναι η τέταρτη συνεχόμενη χρονιά βράβευσης της Logitech από την iF, ενώ είναι και η πρώτη που η εταιρία τιμάται για 7 προϊόντα της. Οι φετινοί νικητές είναι το UE BOOM, η θήκη-πληκτρολόγιο Logitech® FabricSkin, το Gaming ποντίκι Logitech® G602 Wireless, το ποντίκι Logitech® Ultrathin Touch, το Touchpad Logitech® Wireless Rechargeable T650, το πληκτρολόγιο Logitech® Bluetooth® Illuminated K810 και τα ηχεία Logitech® Bluetooth® Z600.


«Τα βραβεία iF τιμούν τα κορυφαία επιτεύγματα στο σχεδιασμό, οπότε στη Logitech είμαστε ιδιαίτερα υπερήφανοι που φέτος μας απονεμήθηκαν συνολικά 7, ένα ακόμη ρεκόρ για εμάς» σχολίασε ο Bracken Darrell, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Logitech. «Αυτά τα βραβεία επικυρώνουν και τη δέσμευση όλης της ομάδας μας, από την έρευνα και τη σχεδίαση μέχρι την τελική εμπειρία του πελάτη, στο να σχεδιάζουμε προϊόντα που να δημιουργούν μια συναισθηματική σχέση με τον άνθρωπο-χρήστη τους».


Στην επιλογή των νικητών η επιτροπή αξιολόγησης των βραβείων iF έχει ως κριτήρια –ανάμεσα σε άλλα- την ποιότητα της σχεδίασης, το φινίρισμα, την επιλογή των υλικών, το επίπεδο της καινοτομίας, τη λειτουργικότητα, την εργονομία, αλλά και τα στοιχεία που ανταποκρίνονται στις παγκόσμιες τάσεις του design.


Τα βραβευμένα προϊόντα της Logitech είναι τα εξής:


UE BOOM
Το UE BOOM είναι το πρώτο ασύρματο ηχείο ειδικά σχεδιασμένο για την παρέα και την κοινωνική αλληλεπίδραση. Εφοδιασμένο με μια σειρά από ιδιαιτέρα χαρακτηριστικά, μπορεί και προσφέρει ένα νέο επίπεδο στην ακρόαση της μουσικής. Για παράδειγμα το κέλυφος του – με σχήμα που επιτρέπει την εύκολη μεταφορά του – είναι καλυμμένο με ένα ειδικά εξελιγμένο ηχοπερατό ύφασμα, ανθεκτικό στο νερό και στους λεκέδες, για να μπορούμε να απολαμβάνουμε τη μουσική μας όπου κι αν βρισκόμαστε. Η λειτουργία του προσφέρει ήχο 360 μοιρών ενώ η μπαταρία του αντέχει για 15 ώρες χρήσης.Βασικό στοιχείο είναι η δυνατότητα σύνδεσής του. Για παράδειγμα σε ένα πάρτι, μπορούμε – αν μεγαλώσει η παρέα – να συνδέσουμε ασύρματα μεταξύ τους δύο UE BOOM (με το ειδικό application για Apple iOS® ή Android™) και να παίζουν, είτε το καθένα στερεοφωνικά, ή ως ζευγάρι, το ένα ως δεξί και το άλλο ως αριστερό ηχείο.


Θήκη-πληκτρολόγιο Logitech FabricSkin Folio
Η θήκη-πληκτρολόγιο Logitech FabricSkin παραμένοντας πολύ λεπτή και ελαφριά συνδυάζει μια όμορφη σχεδίαση με την πρωτοποριακή τεχνολογία που προστατεύει το iPad® μας, ενώ αυξάνει και την χρηστικότητα του. Η κορυφαία αυτή θήκη της Logitech προσφέρεται σε μια ποικιλία χρωμάτων και ποιοτικών επενδύσεων, που είναι υδρο-απωθητικές, ώστε να προστατεύουν και τις δύο όψεις του iPad από ατυχήματα με υγρά. Εντυπωσιακά λεπτή, ενσωματώνει πληκτρολόγιο Bluetooth (ενωμένο άψογα με την εσωτερική επένδυση), με πλήρους μεγέθους πλήκτρα (και με ειδικά για τις συντομεύσεις του λειτουργικού Apple iOS), ώστε να είναι τόσο άνετο και οικείο στη χρήση όσο ένα παραδοσιακό πληκτρολόγιο.


Ποντίκι Gaming Logitech G602 Wireless
Τo ποντίκι Logitech G602 θέτει ένα νέο στάνταρντ στο ασύρματο gaming, καθώς η διάρκεια ζωής της μπαταρίας του διαλύει τον ανταγωνισμό. Έχει δύο μεθόδους λειτουργίας, είτε προσφέροντας 250 ώρες συνεχούς χρήσης gaming υψηλής απόδοσης, είτε 1.440 ώρες σε απλή λειτουργία, δηλαδή πάνω από 4 φορές περισσότερο από ότι άλλα ασύρματα gaming ποντίκια. Διαθέτει αισθητήρα τεχνολογίας Delta Zero™ για υψηλής ακρίβειας έλεγχο του κέρσορα, ενώ τα 11 προγραμματιζόμενα πλήκτρα του επιτρέπουν την ανάθεση κάθε εντολής ή μακρο-εντολής παιχνιδιού, μέσω του (προαιρετικού) λογισμικού Logitech Gaming.


Ποντίκι Logitech Ultrathin Touch
Το ποντίκι Logitech Ultrathin Touch είναι πολύ κομψό, με επιφάνεια αφής, σχεδιασμένο ώστε να είναι όσο το δυνατόν λεπτότερο αλλά και εύχρηστο στην πλοήγηση μέσω αφής, ώστε να ταιριάζει στους σύγχρονους υπολογιστές που αξιοποιούν τις τελευταίες τεχνολογίες διεπαφής. Το προφίλ του είναι τόσο λεπτό που χωρά άνετα σε μια τσέπη ή σε μια θήκη laptop, προσφέροντάς μας απίστευτη φορητότητα. Η επιφάνεια αφής διευκολύνει τη χρήση μέσω χειρονομιών των Windows 8 ή την Μulti-Touch λειτουργία μέσω λειτουργικού Apple OS X®. Και βέβαια, χάρη στην σύνδεση Bluetooth σε συνδυασμό με την τεχνολογία Logitech Easy-Switch™, μπορεί να συνδεθεί ασύρματα με δύο συσκευές μαζί, ενώ η εναλλαγή μεταξύ τους γίνεται με το πάτημα ενός διακόπτη.


Ασύρματο Επαναφορτιζόμενο Touchpad Logitech T650
Το Logitech Touchpad T650 προσφέρει γρήγορη και απρόσκοπτη πλοήγηση στα Windows 8 μέσω μιας μεγάλης γκάμας από χειρονομίες, συγκριτικά με τα περισσότερα ποντίκια αφής. Τα δάχτυλά μας μπορεί να κινηθούν ελεύθερα στην μεγάλη και λεία γυάλινη επιφάνεια του, που μας δίνει μια αίσθηση κίνησης πάνω σε μια υγρή επιφάνεια! Έτσι μπορούμε να ενεργοποιήσουμε προγράμματα και την charm bar, να κάνουμε pinch για να ζουμάρουμε μέσα-έξω σε φωτογραφίες, ή να σκρολάρουμε σε μια ιστοσελίδα στο διαδίκτυο. Η γυάλινη επιφάνεια είναι ανθεκτική στα αποτυπώματα και στις γρατζουνιές, οπότε παραμένει λεία και εντυπωσιακή στη χρήση. Ακόμη, όλο το touchpad λειτουργεί σαν ένα μεγάλο πλήκτρο, οπότε μπορούμε να κάνουμε κλικ οπουδήποτε ακουμπά το δάχτυλο μας.


Πληκτρολόγιο Logitech Bluetooth Illuminated K810
Το πληκτρολόγιο Logitech Bluetooth Illuminated K810 κάνει εύκολο το multitasking καθώς με το πάτημα ενός κουμπιού συνδέεται με διαφορετικές συσκευές, από ένα PC, σε ένα ultrabook, σε μια ταμπλέτα και σε ένα κινητό, ανεξάρτητα από το λειτουργικό τους. Χάρη στην τεχνολογία Logitech Easy-Switch, μπορούμε να είμαστε ασύρματα συνδεμένοι με έως 3 συσκευές ταυτόχρονα. Τα πλήκτρα έχουν έντονο οπίσθιο φωτισμό που ρυθμίζεται αυτόματα ανάλογα την φωτεινότητα του χώρου. Επίσης, ενσωματωμένοι αισθητήρες αντιλαμβάνονται το πλησίασμα των χεριών μας, ενεργοποιώντας τον φωτισμό. Τέλος, το λιτό στυλ και μέγεθος του, με κέλυφος από βουρτσισμένο αλουμίνιο, συμπληρώνει ιδανικά το χώρο του γραφείου μας και το προσωπικό μας γούστο.


Ηχεία Logitech Bluetooth Z600
logitech z600Τα ηχεία Bluetooth Z600 σχεδιάστηκαν ώστε να αποτελούν ένα αντικείμενο τέχνης, με τη χρήση σχημάτων, υλικών και χρωμάτων που ταιριάζουν απόλυτα με έναν μοντέρνο χώρο διαβίωσης, αλλά και συμπληρώνουν την κομψή όψη των υπολογιστών του σήμερα. Τα ηχεία μπορούν ασύρματα να αναπαράγουν μουσική από κάθε συσκευή, είτε από υπολογιστή, ταμπλέτα ή smartphone. Μέχρι τρεις συσκευές μπορεί να είναι συνδεδεμένες παράλληλα, και η εναλλαγή μεταξύ τους γίνεται με το πάτημα ενός κουμπιού. Φυσικά, είτε ακούμε μουσική, είτε παρακολουθούμε μια ταινία, παίζουμε ένα παιχνίδι ή συνομιλούμε μέσω βίντεο, τα Logitech Bluetooth Z600 μάς προσφέρουν ένα κρυστάλλινο ήχο υψηλής ευκρινείας.


Όλες οι βραβευμένες συσκευές θα παρουσιαστούν στην έκθεση iF στο Αμβούργο. Επίσης θα προβάλλονται και διαδυκτιακά στο site της iF, www.ifdesign.de.