Η PCS, μέλος του Ομίλου SingularLogic, υπέγραψε σύμβαση για την υλοποίηση έργου που αφορά στις υπηρεσίες θεματοφυλακής της Equity Bank που εδρεύει στην Κένυα.


pcsΗ Equity Bank αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες τράπεζες στην Κένυα, με σύνολο ενεργητικού 2,1 δισ. Ευρώ το 2012. Η τράπεζα που δραστηριοποιείται στην Κένυα, την Ουγκάντα, το Νότιο Σουδάν, τη Ρουάντα και την Τανζανία και είναι εισηγμένη στα Χρηματιστήρια του Ναϊρόμπι και τις Ουγκάντα (www.equitybank.co.ke), επέλεξε την PCS για να αυτοματοποιήσει τις διαδικασίες θεματοφυλακής της, μετά από διαδικασία διαγωνισμού, ανάμεσα από 9 συμμετέχουσες εταιρείες πληροφορικής παγκόσμιου βεληνεκούς (από Αμερική, Αγγλία, Ινδία, N. Αφρική κλπ).


Το έργο αφορά στην προμήθεια του λογισμικού PCS Custody (back office) και PCS e-Custody (front office) για την υποστήριξη των υπηρεσιών Θεματοφυλακής της Τράπεζας καθώς και τις αντίστοιχες υπηρεσίες υλοποίησης.


Η πλατφόρμα PCS Custody αποτελεί μια λύση προηγμένης τεχνολογίας, με πλούσια λειτουργικότητα, που καλύπτει ολοκληρωμένα και με απεριόριστη δυνατότητα επέκτασης, τις διαδικασίες εκκαθαρίσεως συναλλαγών και θεματοφυλακής των χαρτοφυλακίων της Tράπεζας και των πελατών της Ιδιωτών, Θεσμικών Επενδυτών, Funds και Αμοιβαίων Κεφαλαίων.


Η πλατφόρμα είναι ιδιαίτερα επιτυχημένη καθώς έχει δεχθεί ειδική μνεία για «την αναπτυγμένη και σύγχρονη λειτουργικότητά της και την φιλικότητά της προς τον χρήστη», από εγχώριους και ξένους Τραπεζικούς Οργανισμούς. Σήμερα, είναι εγκατεστημένη σε μεγάλες Τράπεζες σε 6 χώρες.


Το έργο βρίσκεται σε φάση υλοποίησης με στόχο να ολοκληρωθεί εντός του 2014.
Ο Γιώργος Ξενόφος, Διευθύνων Σύμβουλος της PCS δήλωσε σχετικά: “Η απόφαση της διοίκησης της Τράπεζας να επιλέξει τη λύση μας αποτελεί ιδιαίτερη τιμή για εμάς, λαμβάνοντας υπόψη το σκληρό διεθνή ανταγωνισμό που είχαμε να αντιμετωπίσουμε και την τρέχουσα δύσκολη οικονομική συγκυρία”.