Η Nikon ανακοινώνει την κυκλοφορία δύο νέων φωτογραφικών μηχανών με δυνατότητα Wi-Fi: της Coolpix S6800 και της Coolpix S5300.


S6800_WH_front34r_lo_wΗ Nikon Europe παρουσιάζει δύο νέες compact φωτογραφικές μηχανές με δυνατότητα Wi-Fi στη σειρά COOLPIX. Και οι δύο διαθέτουν τον εξαιρετικά αποδοτικό αισθητήρα CMOS 16 megapixel με οπίσθιο φωτισμό για φωτογραφίες με λεπτομερή αποτύπωση της πραγματικότητας, ακόμη και σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού. Πρόκειται για την κομψή COOLPIX S6800 16 megapixel με οπτικό zoom 12x και Dynamic Fine Zoom* έως 24x και τη λεπτή και στιλάτη COOLPIX S5300 16 megapixel με οπτικό zoom 8x και Dynamic Fine Zoom* έως 16x.


Nikon COOLPIX S6800 – Οι σημαντικές στιγμές είναι για να τις μοιράζεσαι
Χάρη στην COOLPIX S6800 η κοινοποίηση των φωτογραφιών με τις σημαντικές στιγμές σας είναι εύκολη υπόθεση, καθώς διαθέτει ενσωματωμένο Wi-Fi για τη μεταφορά τους από τη φωτογραφική μηχανή απευθείας στην έξυπνη συσκευή σας. Το ενσωματωμένο Wi-Fi σάς επιτρέπει επίσης να χρησιμοποιείτε την έξυπνη συσκευή σας ως τηλεχειριστήριο. Αυτή η λύση εξυπηρετεί στη λήψη αυτοπορτραίτων. Το λεπτό σώμα της όμορφης αυτής φωτογραφικής μηχανής διαθέτει ισχυρό οπτικό zoom 12x και Dynamic Fine Zoom έως 24x, για να μπορείτε πάντα να πλησιάζετε κοντά στη δράση. Μοιραστείτε τις φωτογραφίες που τραβάτε με τους αγαπημένους σας στα ταξίδια σε όλο τον κόσμο ή στη διπλανή γειτονιά και να είστε βέβαιοι ότι θα προκαλέσουν συζητήσεις την επόμενη στιγμή.


Με την COOLPIX S6800 η δημιουργία εξαιρετικών φωτογραφιών γίνεται πολύ εύκολη διαδικασία, ακόμη και σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού, χάρη στον αισθητήρα εικόνας CMOS 16 megapixel με οπίσθιο φωτισμό, ενώ η διαδικασία βιντεοσκόπησης Full HD πραγματοποιείται με το πάτημα ενός κουμπιού. Εύκολη λειτουργία σημαίνει ότι είστε έτοιμοι να αποτυπώσετε τη δράση της ζωής ανά πάσα στιγμή. Και η προηγμένη λειτουργία Ιδιαίτερης επεξεργασίας κάνει τα πορτραίτα τέλεια. Κατά τις κοντινές και τις ομαδικές λήψεις φωτογραφιών με το φακό NIKKOR οπτικού zoom 12x που διαθέτει η φωτογραφική μηχανή, μπορείτε να απολαμβάνετε ευρυγώνια κάλυψη (25-300 mm) με δυνατότητα επέκτασης στο Dynamic Fine Zoom έως 24x χωρίς απώλεια ποιότητας.


Βρεθήκατε μπροστά σε μια εκπληκτική θέα που δεν θέλατε να ξεχάσετε; Με την COOLPIX S6800 μπορείτε να τραβάτε μοναδικές φωτογραφίες, γέρνοντάς την κατακόρυφα ή πραγματοποιώντας οριζόντιες πανοραμικές λήψεις για να δημιουργήσετε δυναμικά πανοραμικά πλάνα 360°/180°. Επιπλέον, χάρη στις συνεχείς λήψεις υψηλής ταχύτητας η προσοχή σας δεν θα αποσπάται ποτέ, ό,τι κι αν εμφανιστεί μπροστά στο κάδρο σας. Το αποτέλεσμα επτά διαδοχικών λήψεων στην υψηλή ταχύτητα των 8,4 καρέ ανά δευτερόλεπτο θα σας αφήσει άναυδους. Επίσης, η φωτογραφική μηχανή διαθέτει έξοδο micro USB χάρη στην οποία επιτυγχάνεται γρήγορη φόρτιση της μπαταρίας.


Ο Nicolas Gillet, Διευθυντής καταναλωτικών προϊόντων στη Nikon Europe, σχολιάζει: «Η COOLPIX S6800 φέρνει τον κόσμο πιο κοντά σας γιατί η κομψή φωτογραφική μηχανή με ενσωματωμένη δυνατότητα Wi-Fi αλλάζει τους όρους του παιχνιδιού που ονομάζεται κοινοποίηση φωτογραφιών υψηλής ποιότητας. Το όφελος από μια λεπτή compact φωτογραφική μηχανή με μεγάλο οπτικό zoom 12x και αισθητήρα CMOS με οπίσθιο φωτισμό είναι η κοινοποίηση στον κυβερνοχώρο γνήσιων, καλοφωτισμένων φωτογραφιών με τους ανθρώπους που αγαπάτε. Με την COOLPIX S6800 στην τσέπη σας, οι φωτογραφίες που τραβάτε εν κινήσει δεν είναι απλώς μια αναφορά του πού βρισκόσαστε, αλλά γίνονται ενθύμια που εσείς θα φυλάτε σαν θησαυρό και οι άλλοι θα απολαμβάνουν».


Η COOLPIX S6800 θα κυκλοφορήσει σε τέσσερα χρώματα: μαύρο, κόκκινο, λευκό και ροζ.


Nikon COOLPIX S5300 – Σχεδιασμένη για αναρτήσεις με στιλ
S5300_PU_front34r_lo_wΗ ανάρτηση των λήψεών σας στα κοινωνικά μέσα γίνεται απλή υπόθεση χάρη στη λειτουργία Wi-Fi που είναι ενσωματωμένη στη λεπτή και κομψή COOLPIX S5300 16 megapixel. Τραβήξτε κοντινές λήψεις χωρίς κόπο χάρη στο ευρυγώνιο (25-200 mm) οπτικό zoom 8x και το Dynamic Fine Zoom έως 16x, και δείτε τις καθαρά στη μεγάλη οθόνη LCD 7,5 cm/3,0 in. ακόμη και σε συνθήκες έντονου ηλιακού φωτός.


Τραβήξτε εντυπωσιακά ευκρινείς φωτογραφίες μέρα και νύχτα με τη βοήθεια του αισθητήρα εικόνας CMOS 16 megapixel με οπίσθιο φωτισμό, ο οποίος πολλαπλασιάζει το φως που συλλαμβάνει κάθε pixel, ώστε να παρέχει εστιασμένες εικόνες ανά πάσα στιγμή της ημέρας, ενώ το συνδυασμένο VR (απόσβεση κραδασμών) αντισταθμίζει τις συνέπειες από το κούνημα της φωτογραφικής μηχανής για φωτογραφίες χωρίς θαμπάδα από την κίνηση. Επίσης μπορείτε να εγγράψετε video Full HD με το άγγιγμα ενός κουμπιού. Έτσι, θα είστε πάντα έτοιμοι να αποτυπώσετε τις αξέχαστες στιγμές σας, είτε σε φωτογραφία είτε σε video.


Χάρη στο ενσωματωμένο Wi-Fi η έξυπνη συσκευή σας μετατρέπεται σε τηλεχειριστήριο και η λήψη αυτοπορτραίτων σε παιχνιδάκι. Επίσης, θα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την αυτόματη μεταφορά για να αποθηκεύσετε τις εικόνες στην έξυπνη συσκευή για εύκολη κοινοποίησή τους στα κοινωνικά δίκτυα. Για όσους έχουν έμπειρο μάτι στις φωτογραφίες, η προηγμένη λειτουργία Ιδιαίτερης επεξεργασίας επιτρέπει την προσθήκη στις φωτογραφίες 12 διαφορετικών εφέ, συμπεριλαμβανομένων των εφέ Απαλότητα δέρματος, Λεύκανση δοντιών και ακόμα και Τόνοι κραγιόν, για κολακευτικό αποτέλεσμα στα πορτραίτα που θα χαίρεστε να αναρτάτε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.


Ο Nicolas Gillet, Διευθυντής καταναλωτικών προϊόντων στη Nikon Europe, σχολιάζει: «Χάρη στην COOLPIX S5300 η κοινοποίηση των φωτογραφιών είναι πολύ εύκολη, κι αυτό γιατί διαθέτει ενσωματωμένο Wi-Fi, με τη βοήθεια του οποίου μπορείτε να αποστέλλετε τις φωτογραφίες απευθείας στην έξυπνη συσκευή και από εκεί απευθείας για ανάρτηση. Στις λειτουργίες της φωτογραφικής μηχανής περιλαμβάνεται ο εντυπωσιακός αριθμός των 32 εφέ φίλτρου. Ένα από αυτά είναι και το εφέ Διάθλαση, κατά την εφαρμογή του οποίου προστίθενται αστεράκια σε φωτεινά αντικείμενα. Ετοιμαστείτε να κάνετε τις φωτογραφίες σας να λάμψουν. Ένα άλλο εφέ είναι η προηγμένη Ιδιαίτερη επεξεργασία, που σας επιτρέπει να διορθώνετε ακόμη και τις γραμμές της μάσκαρα για να επιτύχετε εκείνη ακριβώς την τελειότητα του πορτραίτου που φανταζόσασταν. Η υλοποίηση μιας τέλειας φωτογραφίας ποτέ δεν ήταν τόσο εύκολη με μια COOLPIX. Και οι έξυπνες λειτουργίες που περικλείει στο λεπτό της σώμα αυτή η φωτογραφική μηχανή θα σας κάνουν να χαμογελάτε και πίσω και μπροστά από το φακό της».


Η COOLPIX S5300 θα κυκλοφορήσει σε δύο χρώματα: μαύρο και μωβ.


*Η λειτουργία Dynamic Fine Zoom μπορεί να επιτύχει 2x μεγαλύτερο zoom σε σχέση με το μέγιστο εύρος οπτικού zoom τηλεφακού, διατηρώντας παράλληλα τη μέγιστη ανάλυση της εικόνας