Η Pioneer παρουσίασε τρία συστήματα ηχείων speaker bar, σχεδιασμένα για τους λάτρεις του οικιακού κινηματογράφου που αναζητούν λύσεις αναβάθμισης του ήχου.


Pioneer SBX 300Τα συστήματα SBX-N700, SBX-N500 και SBX-300 υποστηρίζουν επικοινωνία Bluetooth προσφέροντας μια πρακτική λύση αναπαραγωγής ήχου για φορητές συσκευές ή υπολογιστές. Τα Network AV μοντέλα SBX-N700 και SBX-N500 με Πιστοποίηση DLNA διαθέτουν επιπλέον ενσωματωμένη υποστήριξη Wi-Fi με δυνατότητα μετάδοσης βίντεο μέσω δικτύου, παρέχοντας πρόσβαση στις ταινίες και στη μουσική που είναι αποθηκευμένη σε συσκευές του οικιακού δικτύου με πιστοποίηση DLNA. Και τα δύο μοντέλα υποστηρίζουν το σύστημα Miracast, το οποίο χρησιμοποιεί την τεχνολογία Wi-Fi Direct για την αναμετάδοση του περιεχομένου μιας φορητής συσκευής στην οθόνη της τηλεόρασης μέσω της εξόδου HDMI. Χάρη στην ενσωμάτωση τεχνογνωσίας και τεχνολογιών που χρησιμοποιούντα στα κορυφαία μοντέλα ηχείων και ραδιοενισχυτών AV της Pioneer, αυτά τα κομψά και μοντέρνα συστήματα αποδίδουν δυναμικό και συναρπαστικό ήχο που ζωντανεύει τις ταινίες και τη μουσική.


Απολαυστική εμπειρία ασύρματης διασύνδεσης
Τα νέα συστήματα speaker bar της Pioneer υποστηρίζουν την τεχνολογία Bluetooth, η οποία επιτρέπει ασύρματη μετάδοση ήχου συνεχούς ροής (streaming) από φορητές συσκευές και υπολογιστές, ενώ με την τεχνολογία Sound Retriever της Pioneer η ποιότητα του ήχου βελτιώνεται. Επιπλέον, τα Network AV μοντέλα SBX-N700 και SBX-N500 έχουν δυνατότητα λειτουργίας ως πομποί Bluetooth, αναμεταδίδοντας τον ήχο που αναπαράγουν σε άλλες συσκευές Bluetooth, όπως ηχεία ή ακουστικά. Φέροντας την πιστοποίηση DLNA τα speaker bar SBX-N700 και SBX-N500 υποστηρίζουν διασύνδεση με άλλον εξοπλισμό DLNA για streaming μουσικής, φωτογραφιών και βίντεο, ενώ χάρη στην ενσωματωμένη υποστήριξη Wi-Fi το streaming επιτυγχάνεται χωρίς καλώδια δικτύου ή προσαρμογείς ασύρματης επικοινωνίας. Παράλληλα, με την τεχνολογία Wi-Fi Direct απλοποιείται σημαντικά η διαδικασία ζεύξης (pairing) που απαιτούν τα δίκτυα Wi-Fi, καθιστώντας τα ιδανική λύση για χώρους χωρίς ασύρματο οικιακό δίκτυο ή για προσωρινές συνδέσεις κατά περίπτωση, ενώ με την τεχνολογία Miracast επιτρέπεται η «αναμετάδοση» περιεχομένου από μια συμβατή φορητή συσκευή σε μια τηλεόραση. Με την λειτουργία YouTube «Send to TV» ο χρήστης έχει τη δυνατότητα να διασυνδέσει τη φορητή συσκευή του με τα SBX-N700 και SBX-N500 ώστε να επιλέγει βίντεο και να ελέγχει την αναπαραγωγή στην τηλεόραση.


Εντυπωσιακή ηχητική απόδοση
Τα νέα συστήματα speaker bar ενσωματώνουν την τεχνολογία μεγαφώνων ευρείας ζώνης και πλήρους φάσματος της Pioneer, που χρησιμοποιείται στα ανεξάρτητα ηχεία από τη δεκαετία του 1970, η οποία επεκτείνει το εύρος συχνοτήτων και μειώνει την παραμόρφωση. Επιπλέον, με το μοναδικό χαρακτηριστικό Phase Control της Pioneer χρησιμοποιούνται τεχνικές προσαρμογής φάσης, για τη δημιουργία της βέλτιστης ηχητικής εικόνας στη θέση ακρόασης. Τα μοντέλα SBX-N500 και SBX-300 διαθέτουν ενσωματωμένα διπλά subwoofer, ενώ το SBX-N700 συνοδεύεται από ένα ανεξάρτητο ασύρματο subwoofer –με ισχύ 150 W και τεχνολογία Ελέγχου Φάσης για ασύρματες συσκευές– προσφέροντας μπάσα με ακόμη μεγαλύτερη δύναμη.


Απλή εγκατάσταση και εύκολη χρήση
Το μοντέλο SBX-300 προσφέρει δύο οπτικές, μία ομοαξονική και μία αναλογική είσοδο, επιτρέποντας άμεση σύνδεση με την τηλεόραση μέσω ενός μόνο καλωδίου, καθώς και σύνδεση με άλλες πηγές ήχου. Τα μοντέλα SBX-N700 και SBX-N500 διαθέτουν δύο οπτικές εισόδους και μία στερεοφωνική υποδοχή για βύσμα τύπου mini jack. Όλο το υλικό βίντεο που διέρχεται από τα Network AV μοντέλα SBX-N700 και SBX-N500 αποστέλλεται στην τηλεόραση με ψηφιακή ποιότητα μέσω σύνδεσης HDMI· η θύρα HDMI λειτουργεί επίσης ως είσοδος του ήχου από την τηλεόραση, για τις τηλεοράσεις που υποστηρίζουν την τεχνολογία ARC (Audio Return Channel). Επιπλέον, τα μοντέλα SBX-N700 και SBX-N500 διαθέτουν σύνδεση USB για μεγαλύτερη πρακτικότητα και ευκολία. Μπορούν να ελέγχονται μέσω της εφαρμογής Pioneer ControlApp, η οποία διατίθεται δωρεάν από το App Store για iPhone, iPad, iPod touch και μέσω του Google Play για χρήστες συσκευών Android. Τέλος, τα νέα συστήματα της Pioneer προσφέρουν δυνατότητα λειτουργίας ως αναμεταδότες IR, έτσι ώστε τα σήματα τηλεχειρισμού να αποστέλλονται στην τηλεόραση που βρίσκεται πίσω από το speaker bar και επιπλέον έχουν την δυνατότητα ανάρτησης στον τοίχο.