Το κέντρο τεχνολογίας της NSN στην Αθήνα ενισχύει τις δραστηριότητές του με στόχο την ανάπτυξη λύσεων και την προώθησή τους σε πελάτες σε όλο τον κόσμο.


nsn logoΗ Nokia Solutions and Networks ανακοίνωσε την έναρξη νέων δραστηριοτήτων στο κέντρο Έρευνας και Ανάπτυξης της εταιρείας στην Αθήνα. Το παγκόσμιων προδιαγραφών κέντρο τεχνολογίας, το οποίο επικεντρώνεται στην έρευνα ευρυζωνικών λύσεων για την κινητή τηλεφωνία, επεκτείνει τις δυνατότητές του στην παροχή λύσεων δικτύου κορμού δεδομένων (packet core).


Οι άριστα καταρτισμένοι μηχανικοί του κέντρου αναπτύσσουν, ελέγχουν και παρέχουν προϊόντα που υποστηρίζουν τους παρόχους στη διαχείριση της παγκόσμιας «έκρηξης» που παρατηρείται στον όγκο των δεδομένων και της σηματοδοσίας, προσφέροντας συγχρόνως μια υψηλού επιπέδου τηλεπικοινωνιακή εμπειρία στους τελικούς χρήστες.


Το κέντρο τεχνολογίας στην Αθήνα, το οποίο ανήκει στον τομέα παγκόσμιων δραστηριοτήτων Έρευνας και Ανάπτυξης της NSN, έχει εξελιχθεί σε ένα από τα βασικά κέντρα ανάπτυξης της εταιρείας παγκοσμίως. Ιδρύθηκε το 1990 και φιλοξενεί εργαστήρια λογισμικού που παρέχουν προηγμένες δυνατότητες ανάπτυξης λογισμικού για ορισμένα από τα κορυφαία προϊόντα της NSN στην παγκόσμια αγορά. Με την προσθήκη των νέων δραστηριοτήτων ανάπτυξης λύσεων για δίκτυα κορμού δεδομένων (packet core), το κέντρο απασχολεί πλέον περίπου 580 εργαζομένους.


Στην εκδήλωση που διοργανώθηκε στην Αθήνα για την επίσημη έναρξη των νέων δραστηριοτήτων παρευρέθηκαν ο πρέσβης της Φινλανδίας, Pekka Lintu, ο Υπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, Κωστής Χατζηδάκης, ο Υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλειας και Πρόνοιας, Ιωάννης Βρούτσης και ο Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος του τμήματος Μάρκετινγκ, Επικοινωνίας και Εταιρικών υποθέσεων της NSN Barry French.


«Θα ήθελα να συγχαρώ την NSN για το υψηλής ποιότητας κέντρο ανάπτυξης που έχει δημιουργήσει στην Ελλάδα» δήλωσε ο κ. Κωστής Χατζηδάκης. Η εταιρεία συμβάλλει δυναμικά στην ανάπτυξη και διάχυση της καινοτομίας στον κλάδο των τηλεπικοινωνιών, ενώ οι συνεχείς επενδύσεις της στον τομέα Έρευνας και Ανάπτυξης και στους Έλληνες μηχανικούς είναι ακόμη μια ένδειξη εμπιστοσύνης για τη χώρα μας».


Από τη πλευρά του ο κ. Βρούτσης επισήμανε: «Τέτοιες καινοτόμες πρωτοβουλίες είναι ζωτικής σημασίας για την τόνωση της απασχόλησης των νέων ειδικευμένων ανθρώπων. Αποτελούν απτά δείγματα τρόπων για την υπέρβαση της οικονομικής κρίσης και την προώθηση ενός βιώσιμου προτύπου για τη χώρα μας ».


«Το κέντρο Έρευνας και Ανάπτυξης στην Αθήνα αποδεικνύει ότι η Ελλάδα διαθέτει εξαιρετικά ταλαντούχους ανθρώπους. Προτρέπουμε και άλλες εταιρείες να εξετάσουν τις προοπτικές που παρουσιάζονται στη χώρα» δήλωσε ο κ. Barry French. «Οι εργαζόμενοί μας στην Ελλάδα είναι εξαιρετικοί και δραστηριοποιούνται σε ιδιαίτερα απαιτητικές εργασίες, οι οποίες είναι απαραίτητες για την ανάπτυξη των δυνατοτήτων που παρέχουν οι τηλεπικοινωνίες σε παγκόσμιο επίπεδο. Θα ήθελα να ευχαριστήσω την πολιτεία για τη συνεχή ενασχόλησή της και τη μεγάλη υποστήριξη».


Η NSN συνεργάζεται με τα μεγαλύτερα πανεπιστήμια και ινστιτούτα ερευνών με στόχο την προώθηση της ανταλλαγής γνώσεων και της συντονισμένης έρευνας στις καινοτόμες τεχνολογίες και έχει λάβει μια σειρά από τιμητικές διακρίσεις. Η εταιρεία έχει πραγματοποιήσει σημαντικές επενδύσεις στη χώρα και διαδραματίζει αποφασιστικό ρόλο στην ανάπτυξη των παγκόσμιων επικοινωνιών.