Η Vermantia που εξειδικεύεται στη δημιουργία οπτικοακουστικού και gaming περιεχομένου αποφάσισε την υιοθέτηση των Cloud λύσεων της Microsoft.


Microsoft logo new aug 2012Από την ίδρυση της το 2007, η ανάπτυξη της ήταν τόσο ραγδαία, που οι υποδομές πληροφορικής άρχισαν να μην είναι επαρκείς και το κόστος συντήρησης να ανεβαίνει. Επειδή οι on-premise εγκαταστάσεις ήταν πλέον δαπανηρές και περίπλοκες στη διαχείριση, η εταιρεία αποφάσισε τη μετακίνηση της σε λύσεις Cloud, προκειμένου να μπορούν αποτελεσματικότερα να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις της ανάπτυξης της εταιρείας.


Μετά από μεγάλη έρευνα στις διαθέσιμες λύσεις Cloud, η Vermantia επέλεξε τις λύσεις της Microsoft. «Ούτε οι υπηρεσίες της Google ούτε αυτές της Amazon μπορούσαν να προσφέρουν το ίδιο εύρος εργαλείων ή να προσφέρουν το ίδιο επίπεδο κεντρικής διαχείρισης. Επιπλέον, μπορεί να γίνει διαχείριση του Windows Azure και του Office 365 από μια κονσόλα, κάνοντας την έτσι, πιο απλή και άμεση», εξηγεί ο Γιάννης Αληγιζάκης, ICT Manager στη Vermantia.


Για μια πλήρη γκάμα επαγγελματικών εργαλείων παραγωγικότητας, η Vermantia επέλεξε το Microsoft Office 365 Enterprise E3, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στην λύση εταιρικών mail, στην συνεργασία της ομάδας που διευκολύνεται μέσω του SharePoint και την αποδοτική επικοινωνία που επιτυγχάνεται μέσω του Lync.


Όπως πολλές ελληνικές εταιρείες, έτσι και η Vermantia χρησιμοποιούν το λογιστικό σύστημα ERP, Atlantis. To Windows Intune χρησιμοποιήθηκε για να προσφέρει μεγαλύτερη ασφάλεια, καλύτερη διαχείριση συσκευών, αρχείων λογισμικού και hardware, ενώ το Windows Azure προσφέρει ασφάλεια, μοναδικό sign-on στο Office 365 μέσω virtual machines, site-to-site εικονικό ιδιωτικό δίκτυο, και χρησιμοποιείται ως υπηρεσία. Ένας ακόμα σημαντικός παράγοντας για τη μετακίνηση σε υπηρεσίες cloud συμπεριλάμβανε την μετακίνηση της ήδη υπάρχουσας βάσης δεδομένων Oracle στη Microsoft Azure SQL βάση δεδομένων για τη διασφάλιση υψηλής διαθεσιμότητας.


Τα οφέλη της υιοθέτησης των λύσεων της Microsoft ήταν πολλαπλά για την Vermantia και της επέτρεψε να έχει πρόσβαση στις πιο σύγχρονες τεχνολογίες σε πολύ χαμηλό κόστος σε σχέση με ένα σύστημα in-house. «Δεν είναι απαραίτητη η ύπαρξη κεφαλαίου, τα αρχικά κόστη είναι πολύ χαμηλά και χρησιμοποιούμε ένα μοντέλο πληρωμών pay-as-you-go. Σε αντάλλαγμα, κερδίζουμε τις καλύτερες τεχνικές λύσεις που κάνουν τους χρήστες πολύ ευχαριστημένους, τη διαχείριση ευκολότερη και όλα τα οφέλη που έχει κανείς δουλεύοντας με έναν μοναδικό προμηθευτή», προσέθεσε ο κύριος Αληγιζάκης.


Από τη στιγμή υιοθέτησης των Cloud λύσεων της Microsoft , η Vermantia παρατήρησε σημαντική μείωση στα κόστη διεργασιών με πιο σημαντική στον τομέα διαχείρισης βάσης. Η ενσωμάτωση του SharePoint στις υπάρχουσες εφαρμογές παρακάμπτει την ανάγκη ακριβών third party προγραμματιστών, ενώ η μετακίνηση της βάσης δεδομένων από from Oracle σε Windows Azure SQL Database, όχι μόνο προσέφερε υψηλή διαθεσιμότητα στις βάσεις δεδομένων αλλά, μείωσε το κόστος διαχείρισης από €3,500 σε €1,000 το μήνα για κάθε βάση.


Με την χρήση των εργαλείων της Microsoft έχει παρατηρηθεί η αύξηση της παραγωγικότητας, η οποία βοηθάει την εταιρεία να εξυπηρετεί νέους πελάτες και projects στο μισό χρόνο σε σχέση με πριν. «Είναι πολύ εύκολο να παραδώσουμε νέα projects. Όταν έχουμε έναν νέο πελάτη δεν χρειάζεται να περάσουμε μια πολύπλοκη διαδικασία ή να φτιάξουμε νέες ροές εργασίας. Αυτό παλαιότερα μας έπαιρνε κοντά στους 4 μήνες, ενώ τώρα μπορούμε να το πραγματοποιήσουμε σε περίπου 2 μήνες», εξηγεί ο κύριος Αληγιζάκης. Οι πελάτες της Vermantia έχουν εκφράσει μεγάλη ικανοποίηση για τις cloud υπηρεσίες. Χάρη στο Office 365 έχουν αποκτήσει πρόσβαση σε πληροφορίες της εταιρείας από οποιαδήποτε τοποθεσία , το οποίο τους κάνει πιο αποδοτικούς, ειδικά όταν έχουν να κάνουν με νέους και υπάρχοντες πελάτες. «Οι χρήστες θέλουν απλότητα μαζί με πλήρη λειτουργικότητα και αυτό μπορεί να το καταφέρει το Office 365. Έχουν την λειτουργικότητα που χρειάζονται, ακόμα και από smartphones», τόνισε ο κύριος Αληγιζάκης.


Η ομάδα IT μπορεί να συγκεντρωθεί σε δουλειά και projects σχεδιασμένα για την ανάπτυξη της επιχείρησης. Εάν είχαν λύση on premises, ένα τόσο πολύπλοκο περιβάλλον με τόσες διαφορετικές υπηρεσίες, θα χρειαζόταν μια ομάδα 10 ατόμων για τη διαχείριση. «Σήμερα είμαστε σε θέση να το διαχειριστούμε με μόνο 3 άτομα, δίνοντας τη δυνατότητα στο υπόλοιπο ΙΤ προσωπικό να συγκεντρωθεί σε ανάπτυξη επιχειρηματικών διαδικασιών. Σε αυτόν τον τομέα, η εξοικονόμηση ήταν πολύ μεγάλη και τα οφέλη στην επιχείρηση θα γίνουν ορατά όταν αναπτύξουμε εργαλεία που θα κάνουν την επιχείρηση πιο εύκολη και περισσότερο αποτελεσματική», προσέθεσε ο κύριος Αληγιζάκης.


«Οι λύσεις Cloud της Microsoft είναι σχεδιασμένες για να καλύψουν όλες τις λειτουργικές ανάγκες που έχουν οι σύγχρονες επιχειρήσεις. Αξιοποιώντας τις τελευταίες τεχνολογίες στην πιο συμφέρουσα πρόταση της αγοράς, οι πελάτες μας μπορούν να αυξήσουν την παραγωγικότητα τους και να φανούν ανταγωνιστικοί στο δύσκολο επιχειρησιακό τοπίο των ημερών», δήλωσε ο Ευάγγελος Χρυσοχόος, Διευθυντής Πωλήσεων Μικρών και Μεσαίων Επιχειρήσεων και Συνεργατών της Microsoft.