Η HP βοηθά τη L’OREAL Hellas να αυξήσει την παραγωγικότητα του Data Center της, καθώς το HP 3PAR StoreServ Storage βελτιώνει σημαντικά τις υπηρεσίες ΙΤ για τους εργαζόμενους της L’OREAL.


hp logo 2010Για την αντικατάσταση του κεντρικού storage της εταιρίας και με σκοπό να προσφέρει ακόμα καλύτερες και πλέον αξιόπιστες ΙΤ υπηρεσίες στους εργαζομένους της, η L’OREAL Hellas εμπιστεύθηκε για τις ανάγκες του Data Center που διατηρεί στην περιοχή της N. Ιωνίας, το HP 3PAR StoreServ 7200 storage. Η λύση υλοποιήθηκε μέσω του συνεργάτη της HP, Pronet A.E. To πολύ υψηλό availability της λύσης (99.999%), το επιπέδου enterprise functionality και οι οικονομίες κλίμακος που θα επωφεληθεί η L’OREAL από το μοναδικό στην αγορά Thin Provisioning, ήταν οι κυριότεροι λόγοι που οδήγησαν στην επιλογή της HP.


Με αυτή τη λύση, η L’OREAL θα καταφέρει να αυξήσει την απόδοση και το uptime των εφαρμογών της, το user experience των σταθερών και mobile χρηστών της, να ελαχιστοποιήσει το footprint στο Data Center της και να μειώσει συνολικά το κόστος αποθήκευσης μέσω του Thin Guarantee προγράμματος της ΗΡ.


Σε μια εποχή που το ζητούμενο για τις επιχειρήσεις είναι η μεγιστοποίηση της απόδοσης με ταυτόχρονη μείωση του TCO, η L’OREAL Hellas επέλεξε τη λύση HP 3PAR StoreServ 7200 storage καθώς καλύπτει πλήρως αυτό το ζητούμενο και τις ανάγκες της για την επόμενη πενταετία.


Ο Βασίλης Τσιρώνης, Central Systems Administrator της L’OREAL Hellas, δήλωσε: «Εκμεταλλευόμενοι την πολύ καλή σχέση τιμής απόδοσης του HP 3PAR storage, λαμβάνοντας υπόψη την δυνατότητα παροχής SLA 6 hours Call To Repair από την ίδια την ΗΡ καθώς και την άριστη έως τώρα συνεργασία μας, επιλέξαμε την λύση του ΗΡ 3PAR StoreServ 7200 storage για τις ανάγκες του παραγωγικού μας Data Center».


To HP 3PAR storage αντικατέστησε το HP EVA P6300 storage σύστημα που διέθετε το Data Center της L’OREAL. Με τη βοήθεια των εξειδικευμένων μηχανικών της HP, τα δεδομένα μεταφέρθηκαν από το ένα σύστημα στο άλλο με τη χρήση των Import εργαλείων των δύο storages με minimum disruption σε Windows hosts και zero downtime στην ESX farm.


Η λύση HP 3PAR StoreServ 7200 storage προσφέρει στη L’OREAL Hellas μοναδικά οφέλη. Συγκεκριμένα:
– Το νέο storage προμηθεύτηκε με περισσότερη χωρητικότητα. Ωστόσο, η L’OREAL επέλεξε να έχει 60% αριθμητικά λιγότερους δίσκους, αντικαθιστώντας και SAS 15k με SATA 7.2k δίσκους. Παρόλα αυτά, τα IOPS των νέων δίσκων δεν ξεπερνούν το 50% utilization, χάρη στην αρχιτεκτονική των controllers του 3PAR και την έξυπνη χρήση της cache τους.
– Η CPU και η RAM των VM Hosts απασχολείται αρκετά λιγότερο καθώς το thin provisioning το αναλαμβάνει εξ’ ολοκλήρου το ΗΡ Gen4 ASIC chipset του ΗΡ 3PAR storage.
– Οι επεξεργαστές του storage απασχολήθηκαν ελάχιστα (<10%) ακόμα και κατά τη διάρκεια της μεταφοράς δεδομένων κατά το migration από το EVA. Αυτό οφείλεται στο ΗΡ Gen4 ASIC chipset το οποίο αναλαμβάνει τη μετατροπή των volumes σε thin provisioning αποδεσμεύοντας έτσι τους φυσικούς επεξεργαστές των controller. - Κατά τη μεταφορά των VM Hosts στο HP 3PAR με τη μετατροπή των VMs σε thin provisioning σημειώθηκε κέρδος χώρου στο storage της τάξης του 70%. Η αντίστοιχη μείωση για τους File Servers ανήλθε στο 35%. Αυτό δίνει τη δυνατότητα στη L’OREAL να προσθέσει ακόμα περισσότερες υπηρεσίες στην υποδομή της χωρίς πρόσθετο κόστος για αγορά αποθηκευτικού χώρου. - Το HP 3PAR GUI είναι πολύ φιλικό προς τον Administrator ενώ παρέχει πλούσια και αναλυτική πληροφορία και ευελιξία. Ενδεικτικά, προσφέρει άμεση ανάθεση χώρου (volume) σε host και άμεση αλλαγή επιπέδου RAID εφόσον οι απαιτήσεις των εφαρμογών του Data Center αυξηθούν. Επιπλέον, παρέχεται η δυνατότητα online μεταφοράς ενός virtual volume από τους 7.2k SAS δίσκους στους 15k SAS δίσκους, μια διαδικάσία που είναι transparent στο λειτουργικό σύστημα του host στον οποίο παρουσιάζεται. Για πελάτες όπως η L’OREAL που χρειάζεται 100% διαθεσιμότητα στα συστήματά της 24 ώρες το εικοσιτετράωρο και 7 μέρες την εβδομάδα, αυτό είναι εξαιρετικά σημαντικό καθώς αποφεύγεται το downtime.


Ο Άγγελος Βλαχόπουλος, Storage Specialist της HP Hellas δήλωσε: «Η L’OREAL Hellas χρειαζόταν να ανταποκριθεί στις αυξανόμενες ανάγκες του storage ώστε να προσφέρει καλύτερες και αξιόπιστες υπηρεσίες ΙΤ στους εργαζομένους τους, επιτρέποντας τους να αφοσιωθούν στην εξυπηρέτηση των πελατών τους. Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που για αυτό το σκοπό, επέλεξε για ακόμα μια φορά τις κορυφαίες λύσεις storage της HP, που θα βελτιστοποιήσουν την παραγωγικότητα του Data Center της».