Το LG G2, η νέα ναυαρχίδα, η οποία ήρθε επίσημα στην ελληνική αγορά στις 17/10, θέτει νέα standards στο design των smartphones, ενισχύοντας παράλληλα την εμπειρία του χρήστη.


Photo - LG G2 - Exipno-Piso- Pliktro (1)Με κεντρικό άξονα την αυθόρμητη ανθρώπινη συμπεριφορά που η LG μελέτησε σε βάθος, το LG G2 αλλάζει τα δεδομένα στο σχεδιασμό των smartphones, αποτελώντας το πρώτο ‘έξυπνο’ τηλέφωνο που καταργεί τα πλαϊνά πλήκτρα. Έχοντας διαπιστώσει πως η πρόσβαση στα πλαϊνά πλήκτρα γίνεται όλο και πιο δύσκολη καθώς οι συσκευές μεγαλώνουν, η LG τα υποκαθιστά, εισάγοντας πρώτη το λεγόμενο Έξυπνο Πίσω Πλήκτρο (Rear Key).


Το Έξυπνο Πίσω Πλήκτρο έχει ήδη κερδίσει της εντυπώσεις διεθνώς για μια σειρά από σημαντικούς λόγους:
– Αν τα πλήκτρα βρίσκονταν στο πλαϊνό μέρος της συσκευής, ο χρήστης θα έπρεπε να καταβάλει σημαντική προσπάθεια για να τα εντοπίσει και να τα χρησιμοποιήσει σωστά, επιδιδόμενος σε ‘γυμναστικές ασκήσεις δαχτύλων’.
– Ακριβώς επειδή καταργήθηκαν τα πλαϊνά πλήκτρα, οι κατασκευαστές της LG κατάφεραν να τοποθετήσουν σε πλαίσιο οθόνης 4,7 ιντσών (συμβατικών μοντέλων) μια Full HD οθόνη 5,2 ιντσών καταργώντας τα περιττά πλαίσια.
– Ο χρήστης απολαμβάνει μεγαλύτερο έλεγχο, καθώς εκεί τοποθετεί αυθόρμητα το δείκτη του χεριού του όταν κρατά το τηλέφωνο. Έτσι, μειώνεται σημαντικά ο κίνδυνος πτώσης.
– Πατώντας παρατεταμένα τα πίσω πλήκτρα έντασης, ο χρήστης μπορεί ενεργοποιήσει το QuickMemo™ και τη φωτογραφική μηχανή ώστε να κρατήσει σημειώσεις ή να φωτογραφήσει άνετα και γρήγορα.


Επίσης, με το έξυπνο πίσω πλήκτρο και τη συντόμευση της φωτογραφικής μηχανής, τα “self – portraits” γίνονται πλέον πιο εύκολα και διασκεδαστικά. Και όλα αυτά χωρίς να ανησυχεί για την πιθανότητα εξάντλησης της μπαταρίας, καθώς το LG G2 διαθέτει μια πολύ ‘γενναιόδωρη’ 3.000 mAh μπαταρία η οποία μπορεί να του χαρίσει μια εμπειρία χρήσης μακράς διαρκείας.