Το dLAN κερδίζει συνεχώς έδαφος και με τη νέα σειρά dLAN 650 της devolo παρουσιάζεται μία νέα γενιά προϊόντων dLAN Powerline που υπόσχεται υψηλής ταχύτητας οικιακό δίκτυο.


dev_dLAN650Για πρώτη φορά μπορούν να συνδεθούν σε δίκτυο υπολογιστές, ηλεκτρονικές συσκευές ψυχαγωγίας, αλλά και έξυπνες δικτυακές συσκευές με ταχύτητα που φτάνει τα 600 Mbit/s! Επιπλέον, μέσω της range+ Technology της devolo, αναμένονται ακόμη μεγαλύτερες ταχύτητες, περισσότερο εύρος και μεγαλύτερη κάλυψη. Το πρώτο από τη σειρά προϊόντων dLAN® 650 της devolo, είναι o dLAN® 650+, ένας συμπαγής προσαρμογέας με θύρα Gigabit LAN, ενσωματωμένη πρίζα και αντιπαρασιτικό φίλτρο δικτύου.


dLAN® 650, νέα γενιά dLAN® Powerline
Ταχύτερη μετάδοση δεδομένων, μεγαλύτερη κάλυψη, περισσότερο εύρος, νέα σχεδίαση: Ο dLAN® 650+ είναι ο νέος πρωτοποριακός προσαρμογέας Powerline, της νέας γενιάς devolo dLAN®. Η νέα τεχνολογία του chip που ενσωματώνει, σε συνδυασμό με το Gigabit Ethernet, επιτρέπει την επικοινωνία με ταχύτητα έως και 600 Mbit/s μέσα από οικιακή ηλεκτρική καλωδίωση.


devolo range+ Technology για ακόμη περισσότερο εύρος και μεγαλύτερη κάλυψη
Εκτός από τη σημαντική αύξηση όσον αφορά στην ταχύτητα μεταφοράς δεδομένων ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε κατά τη διάρκεια της ανάπτυξης της τεχνολογίας και στην αύξηση της κάλυψης. Με την range+ Technology (έχει αιτηθεί ήδη για δίπλωμα ευρεσιτεχνίας) ο νέος dLAN® 650+ δικτυώνει αξιόπιστα ακόμη και σχετικά απομακρυσμένους χώρους. Αυτό επιτυγχάνεται από μία γραμμή επικοινωνίας δεδομένων Powerline μέσω και των τριών γραμμών ενός φυσικού κυκλώματος ρεύματος. Για το σκοπό αυτό η devolo έχει αναπτύξει ένα ειδικά σχεδιασμένο hardware (έχει αιτηθεί ήδη σχετικό δίπλωμα ευρεσιτεχνίας), με μια και μοναδική σύζευξη, η οποία εφαρμόζεται κατ’ αποκλειστικότητα στη νέα γενιά προσαρμογέων dLAN® 650. Εκτεταμένες δοκιμές έχουν δείξει πλεονέκτημα όσον αφορά στην απόδοση, όπου εφαρμόζεται η range+ Technology, αφού οι προσαρμογείς της devolo, επιτυγχάνουν σταθερά καλύτερα αποτελέσματα από ανταγωνιστικά προϊόντα που στηρίζονται σε βασικό σχεδιασμό.
«Με την range+ Technology που βρίσκεται εν αναμονή του διπλώματος ευρεσιτεχνίας, εστιάσαμε κυρίως σε θέματα απόδοσης και κάλυψης», εξηγεί ο Heiko Harbers, Διευθύνων Σύμβουλος της devolo AG . «Είναι σημαντικό ότι το dLAN® Powerline αποτελεί κορυφαία λύση όσον αφορά στις επιδόσεις ακόμη και σε μεγάλες αποστάσεις. Με την τεχνολογία range+ θέλουμε να παρέχουμε με την υψηλότερη ποιότητα, σύγχρονες ευρυζωνικές υπηρεσίες διαδικτύου όπως η IPTV με περιεχόμενο 4K/3D, σε κάθε δωμάτιο».


Νέος σχεδιασμός προσαρμογέων με ενσωματωμένη πρίζα και φίλτρο δικτύου
Η devolo, εισάγει με τη νέα σειρά dLAN ® 650 και ένα νέο σχεδιασμό στους προσαρμογείς της. Η κομψή εμφάνιση συνδυάζεται άψογα σε οποιοδήποτε σύγχρονο περιβάλλον σπιτιού. Διαθέτει ειδικά σχεδιασμένο dLAN® Chip που εξοικονομεί ενέργεια, αλλά και χαμηλή παραγωγή θερμότητας, πράγμα που εξαλείφει την ανάγκη παρουσίας σχισμών ψύξης στις πλαϊνές πλευρές των προσαρμογέων. Με μέγιστο όριο τα 3,9 Watt κατανάλωσης σε λειτουργία και 0,7 Watt κατανάλωση ρεύματος σε κατάσταση αυτόματου Stand-by, το dLAN® 650+ θέτει νέα πρότυπα στην κατηγορία του. Με την ενσωματωμένη πρίζα δεν χρειάζεται πλέον να ανησυχεί κανείς για τις διαθέσιμες πρίζες στο χώρο όπου τοποθετείται, ενώ το ενσωματωμένο αντιπαρασιτικό φίλτρο δικτύου βελτιώνει περεταίρω τη μετάδοση δεδομένων μέσω dLAN® Powerline.


Ο devolo dLAN® 650+ διατίθεται στην ελληνική αγορά από το Νοέμβριο του 2013, ενώ η προτεινόμενη τιμή λιανικής για το starter kit με δύο προσαρμογείς είναι στα 129,90 €. Ο μεμονωμένος προσαρμογέας που διατίθεται για επεκτάσεις του οικιακού δικτύου κοστίζει 69,90 €.


dLAN Powerline, το εύκολο οικιακό δίκτυο μέσω ρεύματος
Επανάσταση από την πρίζα: Το dLAN® Powerline της devolo χρησιμοποιεί την οικιακή ηλεκτρική καλωδίωση σαν ένα μακρύ καλώδιο δικτύου και κάθε πρίζα μετατρέπεται με τη βοήθεια του προσαρμογέα dLAN® σε σημείο πρόσβασης στο δίκτυο. Οι ηλεκτρονικοί υπολογιστές, οι ηλεκτρονικές συσκευές αλλά και έξυπνες οικιακές συσκευές συνδέονται άμεσα και εύκολα μεταξύ τους και με το Internet. Η υψηλή ταχύτητα μετάδοσης, η ασφαλή κρυπτογράφηση και η εύκολη εγκατάσταση, καθιστούν το dLAN® Powerline το καλύτερο οικιακό δίκτυο. Η devolo είναι παγκόσμιος ηγέτης στον τομέα αυτό, με πάνω από 18 εκατομμύρια πωλήσεις σε προσαρμογείς dLAN ®.