Οι καταναλωτές μπορούν πλέον να συνδέονται με τη λειτουργικότητα Wi-Fi της Cisco και του Facebook και να ενημερώνονται για τις προσφορές των αγαπημένων τους προϊόντων.


cisco logoΗ Cisco ανακοίνωσε πρόσφατα τη συνεργασία της με το Facebook που θα βοηθήσει τις επιχειρήσεις να αυξήσουν την αναγνωρισιμότητα των προϊόντων τους και να ευθυγραμμίσουν τις προσφορές και τις διαφημίσεις τους στις προτιμήσεις των πελατών και τα δημογραφικά στοιχεία σχετικά με τη χρήση του Wi-Fi. Το Cisco Connected Mobile Experience (CMX) με Facebook Wi-Fi βρίσκεται προς το παρόν σε πιλοτικό στάδιο σε κάποια από τα δημοφιλέστερα καταστήματα, ξενοδοχεία, εστιατόρια και άλλους δημόσιους χώρους συναντήσεων παγκοσμίως. Ένα παράδειγμα είναι το Bonefish Grill που δοκιμάζει αυτή τη λύση σε δύο από τα εστιατόρια του. Η λύση αυτή, που ονομάστηκε CMX for Facebook Wi-Fi, συμβάλλει στη βελτίωση της εμπειρίας του καταναλωτή, προσφέρει γρήγορο και απλό τρόπο πρόσβασης Wi-Fi μέσω του check-in στο Facebook, και παρέχει στις επιχειρήσεις περισσότερες ευκαιρίες ώστε να συνδέονται με τους πελάτες τους. Το CMX for Facebook Wi-Fi προσφέρει επίσης στις επιχειρήσεις περισσότερα like και check-in στη σελίδα τους στο Facebook, αυξάνοντας τα δημογραφικά στοιχεία σχετικά με τους πελάτες τους ώστε να μπορούν να τους εξυπηρετούν καλύτερα.


Επίσης ανακοινώθηκε η επέκταση της σειράς προϊόντων Unified Access με την εισαγωγή του switch πρόσβασης Catalyst 3650 που έχει σχεδιαστεί για την επιτάχυνση της σύγκλισης των ενσύρματων και ασύρματων δικτύων και του σημείου ασύρματης πρόσβασης Aironet 3700 802.11ac για τη διαχείριση της νέας γενιάς κινητών συσκευών σε περιβάλλοντα υψηλής πυκνότητας. Η λύση CMX for Facebook Wi-Fi βασίζεται στην αρχιτεκτονική ενοποιημένης πρόσβασης (Unified Access). Για να μάθετε περισσότερα για τα νέα προϊόντα mobility και switching, επισκεφθείτε το Enterprise Networks blog μας.


Οι τάσεις όσον αφορά τις αγορές των καταναλωτών μέσω κινητών συσκευών για το 2013 αποκαλύπτουν τις άμεσες επιχειρηματικές ευκαιρίες για τους εταιρείες λιανικής που επιθυμούν να προσαρμόσουν τις προσφορές υπηρεσιών τους μέσω των κινητών συσκευών των αγοραστών. Τα στοιχεία προέρχονται από την έκθεση Cisco Customer Experience Report 2013. Οι μισοί από τους καταναλωτές χρησιμοποιούν κινητό τηλέφωνο κατά τις αγορές τους: Η πλειοψηφία (54%) των καταναλωτών που χρησιμοποιούν τα κινητά τους τηλέφωνα όταν κάνουν αγορές σε ένα κατάστημα.


Οι καταναλωτές επιθυμούν αυτοματοποιημένες συμβουλές για τις αγορές: Τα δύο τρίτα (65%) των καταναλωτών παγκοσμίως δεν έχουν πρόβλημα να λαμβάνουν συμβουλές για αγορές με βάση τη θέση τους, μέσα από την κινητή συσκευή τους. Και πολλοί καταναλωτές (39%) θα αποκάλυπταν το προσωπικό τους εισόδημα σε αντάλλαγμα για πιο εξατομικευμένες υπηρεσίες, εκπτώσεις και προσφορές.
Πολύτιμες υπηρεσίες παρακολούθησης: Οι καταναλωτές θέλουν να παρακολουθούν τις εκπτώσεις και τις προσφορές (62%), τα κουπόνια (46%), τις αλλαγές στις τιμές (47%) και τη διαθεσιμότητα των προϊόντων (45%).


Πώς λειτουργεί το CMX for Facebook Wi-Fi:
Οι καταναλωτές συνδέονται με το δίκτυο της συμμετέχουσας επιχείρησης, ανοίγουν το browser από οποιαδήποτε κινητή συσκευή ή laptop, και εμφανίζεται η σελίδα εισόδου (check-in) στο Facebook.
Στη συνέχεια, οι καταναλωτές μεταφέρονται στη σελίδα στο Facebook της εταιρείας όπου μπορούν να ενημερωθούν για τις πιο πρόσφατες πληροφορίες σχετικά με την επιχείρηση και τα προϊόντα ή υπηρεσίες της.


Το Facebook παρέχει συγκεντρωτικά ανώνυμα στοιχεία σχετικά με τη δραστηριότητα των ανθρώπων στη σελίδα της επιχείρησης, συμπεριλαμβανομένων δημογραφικών στοιχείων όπως η ηλικία, το φύλο και η πόλη.


Οι επιχειρήσεις μπορούν να αναλύσουν αυτά τα στοιχεία για να κατανοήσουν καλύτερα τις προτιμήσεις των πελατών του και να παρέχουν στοχευμένες προσφορές, βελτιώνοντας, ουσιαστικά, διαφημιστικές δράσεις και εκστρατείες μάρκετινγκ.
Ο μεγαλύτερος αριθμός check-in μέσω του Facebook Wi-Fi θα αυξήσει επίσης την προβολή μιας επιχείρησης αυξάνοντας τον αριθμό των σχολίων που δημιουργούνται για αυτήν με αποτέλεσμα η επιχείρηση να είναι καλύτερα ανιχνεύσιμη στο Graph Search του Facebook.


Η λύση: Τεχνολογία και χαρακτηριστικά
Το CMX for Facebook Wi-Fi χρησιμοποιεί ένα σύνδεσμο λογισμικού στους router Cisco Integrated Services Router (ISR) G2 ή Aggregation Services Router (ASR) 1000 με UCS blades ή το Mobility Services Engine ώστε οι τελικοί χρήστες να συνδέονται με το δίκτυο Wi-Fi και να επισκέπτονται το προφίλ της επιχείρησης στο Facebook.