Το Oracle PartnerNetwork βλέπει ταχεία ανάπτυξη των εξειδικεύσεων συνεργατών και παρέχει πιστοποιήσεις, εκπαίδευση και λύσεις για εισχώρηση στην αγορά.


oracleΗ κοινότητα του Oracle PartnerNetwork (OPN) αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της επιτυχίας της Oracle. Προσφέροντας στους συνεργάτες την ευκαιρία και τους πόρους που χρειάζονται για να συνεχίσουν να αναπτύσσονται και να κερδοφορούν με την Oracle, το OPN προσφέρει ένα μεγάλο χαρτοφυλάκιο πόρων για το Oracle Cloud και πρωτοβουλίες επικύρωσης μέσω του προγράμματος Oracle Exastack, καθώς και το πρόγραμμα Oracle Validated Integration.


Στο Oracle PartnerNetwork (OPN) Exchange @ Oracle OpenWorld, η Oracle υποδέχτηκε χιλιάδες συνεργάτες οι οποίοι αναπτύσσουν και διαφοροποιούν τις επιχειρηματικές τους δραστηριότητες με βάση το πρόγραμμα OPN Specialization, την τεχνολογία και τους πόρους Enablement. Η κοινότητα του OPN συνεχίζει να αναπτύσσεται μέσω του πιο ολοκληρωμένου συνόλου πόρων για τη βελτίωση των γνώσεων και την εξειδίκευσή τους σε βασικούς τομείς όπως τα Oracle Engineered Systems, τα Oracle Applications και το Oracle Cloud.


Σήμερα, 5.000 συνεργάτες της Oracle έχουν αποκτήσει εξειδικεύσεις, αντιπροσωπεύοντας περισσότερες από 30.000 μεμονωμένες εξειδικεύσεις. Οι συνεργάτες έχουν αυτήν τη στιγμή τη δυνατότητα να πετύχουν πιστοποίηση σε 150 εξειδικεύσεις. Επιπλέον, το OPN διαθέτει σήμερα περισσότερους από 110.000 πιστοποιημένους ειδικούς στον τομέα της υλοποίησης και 150.000 ειδικούς σε θέματα πωλήσεων και προετοιμασίας πωλήσεων στα Oracle Human Capital Management (HCM) Cloud, Oracle Customer Experience (CX) Cloud, Oracle Enterprise Resource Planning (ERP) Cloud, Oracle Business Intelligence και Oracle Enterprise Performance Management, Oracle Fusion Middleware, Oracle Engineered Systems, Servers and Storage and Industries.


Οι Συνεργάτες αξιοποιούν τις ευκαιρίες του Cloud
Το Oracle Cloud καταργεί τον παραδοσιακό διαχωρισμό των διαδικασιών του cloud και των επιχειρησιακών διαδικασιών σε αυτόνομους τομείς, παρέχοντας τη μεγαλύτερη ποικιλία από λύσεις cloud για μεγάλες εταιρείες, στις οποίες περιλαμβάνονται οι υπηρεσίες Oracle Application Services, Social Services, Platform Services και Infrastructure Services μέσω συνδρομής.
Το 2012, η Oracle παρουσίασε ένα ολοκληρωμένο νέο πακέτο προγραμμάτων συνεργατών για το Oracle Cloud βοηθώντας τους συνεργάτες να μειώσουν το χρόνο διάθεσης στην αγορά χάρη σε νέες υπηρεσίες και λύσεις βασισμένες στο cloud και να δώσουν περισσότερη αξία στους πελάτες τους. Στα προγράμματα περιλαμβάνονται τα Oracle Cloud Referral Program, Oracle Cloud Specializations και το Oracle Cloud Builder Specialization και υπηρεσίες Oracle Platform Services για Ανεξάρτητους Προμηθευτές Λογισμικού (ISV).


Κατά το τελευταίο έτος, μετά την ανακοίνωση αυτών των προγραμμάτων, το OPN έχει σημειώσει μέσο ρυθμό ανάπτυξης για τις δηλωθείσες συμφωνίες συνεργατών για λύσεις Oracle Cloud της τάξεως του 130% σε τριμηνιαία βάση. Επιπλέον, σχεδόν 13.000 άτομα έχουν πετύχει πιστοποιήσεις εξειδίκευσης Oracle Cloud από την παρουσίαση του προγράμματος. Η Oracle δίνει στους συνεργάτες ευκαιρίες στο περιβάλλον cloud με το πρόγραμμα Oracle Cloud Resale Program. Το πρόγραμμα επιτρέπει στους εξειδικευμένους συνεργάτες που πληρούν τις προϋποθέσεις να μεταπωλούν και να ανανεώνουν υπηρεσίες Oracle Cloud, δημιουργώντας μια σοβαρή νέα ροή εσόδων για όλη τη διάρκεια της συνδρομής του πελάτη τους στο Oracle Cloud.


Το OPN αναπτύσσει, επίσης, τις επιλογές Oracle Cloud Specialization, παρέχοντας σήμερα στους συνεργάτες τη δυνατότητα να πιστοποιηθούν στο Oracle ERP Cloud, συμπεριλαμβανομένων των Financials και Procurement, στο Oracle SCM Cloud και στο Oracle CX Cloud, συμπεριλαμβανομένου του Oracle Sales Cloud. Οι Συνεργάτες αποκτούν τη δυνατότητα να καινοτομούν με την ταχύτητα που κινούνται οι επιχειρηματικές δραστηριότητες


Σήμερα, το OPN επεκτείνει το πρόγραμμα Oracle Exastack εντάσσοντας τις επιλογές Oracle Exalytics Ready και Oracle Exalytics Optimized. Μέσω του προγράμματος, οι ανεξάρτητοι προμηθευτές λογισμικού (ISV) μπορούν τώρα να κάνουν δοκιμές, να ρυθμίζουν και να βελτιστοποιούν τις εφαρμογές τους σε συστήματα Oracle Exalytics In-Memory Machine.
Το πρόγραμμα Oracle Exastack δίνει στους ISV και σε άλλα μέλη του Oracle PartnerNetwork τη δυνατότητα να αναπτύσσουν γρήγορα καινοτομίες και να δημιουργούν και να προσφέρουν πιο γρήγορες και πιο αξιόπιστες εφαρμογές. Μόνο κατά το προηγούμενο έτος*, το πρόγραμμα σημείωσε ανάπτυξη 650% όσον αφορά στη συμμετοχή συνεργατών.
Προς το παρόν, περισσότερες από 150 βελτιστοποιημένες εφαρμογές των ISV εκτελούνται ταχύτερα σε Oracle Engineered Systems και περισσότεροι από 800 συνεργάτες έχουν επιτύχει τη διάκριση Oracle Exastack Ready.


Το πρόγραμμα Oracle Exastack συνεχίζει να αναπτύσσεται σε βασικούς κλάδους όπως οι τηλεπικοινωνίες, οι χρηματοοικονομικές υπηρεσίες, το λιανικό εμπόριο και οι επιχειρήσεις κοινής ωφελείας. Στους συνεργάτες που ηγούνται της αλλαγής σε αυτά τα τμήματα της αγοράς περιλαμβάνονται οι Eagle Investment Systems, eMeter – A Siemens Business, Kerridge Commercial Systems, Manhattan Associates, Robotron και Unicorp.


Το πρόγραμμα Oracle Validated Integration παρέχει στους συνεργάτες πρόσβαση σε ένα πλαίσιο στρατηγικών συνεργασιών και οφέλη εισχώρησης στην αγορά που τους επιτρέπουν να παρουσιάσουν δοκιμασμένες ενοποιήσεις σε πελάτες των Oracle Applications. Το πρόγραμμα εξασφαλίζει για τους πελάτες της Oracle την εμπιστοσύνη ότι η ενοποίηση λύσεων των συνεργατών με τα Oracle Applications έχει επικυρωθεί και ότι τα προϊόντα λειτουργούν μαζί όπως έχουν σχεδιαστεί. Το OPN έχει επεκταθεί πρόσφατα και περιλαμβάνει τα προγράμματα Oracle Validated Integrations για Oracle Applications Cloud Services, συμπεριλαμβανομένων των Oracle Sales Cloud, Oracle Talent Management Cloud και Oracle Service Cloud.