Το Oracle Mobile Platform δίνει στις εταιρείες τη δυνατότητα να δημιουργούν γρήγορα και να προστατεύουν οποιαδήποτε εφαρμογή για οποιαδήποτε συσκευή σε οποιαδήποτε πηγή δεδομένων.


oracleΚαθώς οι απαιτήσεις των επιχειρήσεων έχουν αυξηθεί και το προσωπικό των επιχειρήσεων εργάζεται όλο και περισσότερο εκτός γραφείου, έχει γίνει πιο κρίσιμη η ανάγκη των επιχειρήσεων να διασφαλίσουν ότι οι χρήστες μπορούν να συνδέονται μέσω οποιασδήποτε συσκευής με τις εταιρικές εφαρμογές, οποιαδήποτε στιγμή. Το Oracle Mobile Platform αντιμετωπίζει αυτήν την πρόκληση απλοποιώντας την ανάπτυξη εφαρμογών και επιτρέποντας στους προγραμματιστές να δημιουργούν με ασφάλεια και να παρέχουν πιο ελκυστικές εμπειρίες για τους χρήστες. Απλοποιώντας αυτή τη διαδικασία, οι επιχειρήσεις μπορούν να μεγιστοποιήσουν την αξία των επενδύσεων στο IT και να μειώσουν το κόστος ανάπτυξης εφαρμογών.


Η Oracle ανακοίνωσε την υπηρεσία Oracle Mobile Cloud που δίνει στους προγραμματιστές και τα τμήματα IT τη δυνατότητα να δημιουργούν και να διαχειρίζονται API συμβατά με φορητές συσκευές, διευκολύνοντας κατά πολύ τους προγραμματιστές εφαρμογών για φορητές συσκευές στο να ενοποιούν τις εφαρμογές τους με τα εταιρικά δεδομένα και υπηρεσίες.


Ως τμήμα του Oracle Cloud, η υπηρεσία Oracle Mobile Cloud αξιοποιεί το Oracle Mobile Platform που απλοποιεί την εταιρική κινητικότητα επιτρέποντας στους οργανισμούς να δημιουργούν εύκολα και να επεκτείνουν με ασφάλεια οποιαδήποτε εφαρμογή σε οποιαδήποτε φορητή συσκευή, καθώς και να συνδέονται με οποιαδήποτε πηγή δεδομένων, είτε είναι custom, είτε packaged, είτε υπηρεσία cloud.
Το Oracle Mobile Platform έχει δημιουργηθεί με γνώμονα την αξιοπιστία, τη διαχειρισιμότητα και την επεκτασιμότητα τόσο σε μεγάλες όσο και σε μικρές επιχειρήσεις. Επεκτείνοντας το Oracle Identity Management για φορητές συσκευές, οι επιχειρήσεις μπορούν να γεφυρώσουν το κενό ασφαλείας μεταξύ της εταιρείας και των φορητών συσκευών, εστιάζοντας στην προστασία, τον έλεγχο και τη διαχείριση των εφαρμογών που εκτελούνται σε αυτές τις συσκευές, μέσω ενός ασφαλούς container για φορητές εφαρμογές για την απομόνωση της εταιρικής πρόσβασης και των εταιρικών δεδομένων από τις προσωπικές εφαρμογές του εργαζόμενου σε δημοφιλείς φορητές συσκευές, χωρίς να υποβαθμίζεται η εμπλουτισμένη εμπειρία των χρηστών.


Το Oracle ADF Mobile επιτρέπει στις επιχειρήσεις τη γρήγορη και οπτικοποιημένη ανάπτυξη εφαρμογών που βασίζονται σε μία πηγή δεδομένων και αξιοποιούν τη Java και την HTML5 για υλοποίηση και εκτέλεση τόσο σε Apple iOS όσο και σε Google Android, επιτυγχάνοντας τη δυνατότητα εκτέλεσης μιας εφαρμογής σε πολλαπλές συσκευές και κανάλια.
Οι επιχειρήσεις μπορούν να ενσωματώνουν γρήγορα όλους τους τύπους εταιρικών δεδομένων – παλιά δεδομένα, υπηρεσίες web και εφαρμογές, τόσο σε εσωτερική εγκατάσταση, όσο και σε περιβάλλον cloud – σε φορητές εφαρμογές με το Oracle SOA Suite που υποστηρίζει το στυλ αρχιτεκτονικής REST και τη μορφή JSON, ενσωματωμένο Coherence caching για μείωση της καθυστέρησης και adapters cloud για γρήγορη σύνδεση με τις κορυφαίες εφαρμογές SaaS.


Οι οργανισμοί μπορούν να υιοθετήσουν γρήγορα και με ασφάλεια υπηρεσίες Cloud, Mobile και SOA με το Oracle API Gateway, γεφυρώνοντας τα κενά ασφαλείας και διαχείρισης των επικοινωνιών μεταξύ όλων των σχετικών συστημάτων σε μια λύση ασφαλείας βασισμένη σε ανοικτά πρότυπα και πολιτικές.


Με το Oracle Identify Management, οι επιχειρήσεις μπορούν να επιτρέψουν το ομαλό single sign-on σε οποιαδήποτε εφαρμογή από οποιαδήποτε συσκευή, να επιταχύνουν τον κύκλο ζωής των εφαρμογών και να απλοποιήσουν την εξέλιξη αναλυτικών πολιτικών ασφαλείας για φορητές συσκευές.


Προτυποποιώντας την εμπειρία του χρήστη με κοινή επιχειρηματική λογική, οι επιχειρήσεις μπορούν να μεγιστοποιήσουν την αξία των επενδύσεων στο IT, να μειώσουν τα κόστη και να επιτρέψουν στο τμήμα IT να δημιουργεί μια εφαρμογή μία φορά και να την υλοποιεί σε οποιαδήποτε πλατφόρμα.


Ασφάλεια, επεκτασιμότητα, αξιοπιστία και διαθεσιμότητα επιπέδου μεγάλων εταιρειών
Η υπηρεσία Oracle Mobile Cloud μειώνει την πολυπλοκότητα και το κόστος της ανάπτυξης εφαρμογών, επιτυγχάνοντας ασφαλείς συνδέσεις με τα υποστηρικτικά συστήματα της επιχείρησης, παρέχοντας χαρακτηριστικά για φορητές συσκευές έτοιμα για ενοποίηση, όπως συγχρονισμός, υπηρεσίες ειδοποίησης και ενοποίηση ασφαλείας.


Μέσα από την επένδυση στο συντονισμό επιχειρησιακών διαδικασιών και την ενοποίηση υπηρεσιών που παρέχεται από το Oracle Fusion Middleware, οι επιχειρήσεις μπορούν να διαθέσουν τα δεδομένα και τις υπηρεσίες τους σε προγραμματιστές εφαρμογών για φορητές συσκευές μέσα από API που υποστηρίζουν φορητές συσκευές και το στυλ αρχιτεκτονικής REST, μέσω του Oracle Mobile Platform που υποστηρίζει περιβάλλον cloud.


Με την ενοποίηση με το Oracle Identity Management, οι επιχειρήσεις είναι βέβαιες ότι οι χρήστες τους οι οποίοι έχουν πρόσβαση σε εφαρμογές και δεδομένα μέσα από φορητές συσκευές υπόκεινται σε έλεγχο ταυτότητας μέσω της εταιρικής υποδομής ασφαλείας και συμμορφώνονται με τους κανόνες και τις πολιτικές του IT.


Ο Chris Tonas, Vice President, Application Development Tools, Oracle, δήλωσε: «Οι προγραμματιστές εφαρμογών για φορητές συσκευές συνήθως έχουν περιορισμένη εμπειρία όσον αφορά στην αποτελεσματική ενοποίηση της εφαρμογής τους με εταιρικά δεδομένα. Η υπηρεσία Oracle Mobile Cloud μειώνει σημαντικά την πολυπλοκότητα της δημιουργίας υποστηρικτικών συστημάτων, διαχωρίζοντας το περιβάλλον εργασίας στην πλευρά του client από το περιεχόμενο του υποστηρικτικού συστήματος και από τη λογική της εφαρμογής στην πλευρά της υπηρεσίας, δίνοντας την ευκαιρία σε προγραμματιστές, στο τμήμα IT και στις επιχειρήσεις να εστιάσουν στη δημιουργία ελκυστικών εφαρμογών για φορητές συσκευές για χρήση στην εταιρεία.»


Ο Suhas Uliyar, Vice President, Product Management, Oracle, δήλωσε: «Οι εταιρείες θεωρούν πια φυσικό το να έχουν συνδεδεμένες υπηρεσίες και συσκευές στη διάθεσή μας όλη μέρα, κάθε μέρα. Χρησιμοποιώντας το Oracle Mobile Platform που έχει δημιουργηθεί με βάση την κορυφαία πλατφόρμα middleware της αγοράς, οι επιχειρήσεις μπορούν να δημιουργήσουν και να εκτελέσουν μια συνολική στρατηγική για τις φορητές συσκευές σήμερα, σε συμμόρφωση με τις υφιστάμενες επενδύσεις τους σε υποδομή IT για ενοποίηση, συντονισμό επιχειρησιακών διαδικασιών και πολιτικές ασφαλείας, αντί να εκτελούν κατά περίπτωση έργα για φορητές συσκευές ή αυτόνομες υλοποιήσεις σε πλατφόρμες για φορητές συσκευές.»