Η GLOBO εξαγοράζει την αμερικανική εταιρεία Notify Technologies Inc, η οποία δραστηριοποιείται στο χώρο των τεχνολογιών κινητής τηλεφωνίας και εξειδικεύεται στις λύσεις Enterprise Mobility.


Notify logoΜε την εν λόγω συμφωνία, η GLOBO επεκτείνει την παρουσία στις Ηνωμένες Πολιτίες ενσωματώνοντας την επιχειρηματική δραστηριότητα, τα γραφεία στο San Jose (Silicon Valley) και Canfield (Ohio), το πελατολόγιο και τα προϊόντα της Notify, καθώς και τους 60 εργαζόμενούς της στην αμερικανική θυγατρική της, που εδρεύει στη Νέα Υόρκη.


Ενδεικτικά, η Notify διαθέτει σήμερα περίπου 1.800 πελάτες στους τομείς των χρηματοοικονομικών υπηρεσιών, των κρατικών υπηρεσιών, της υγειονομικής περίθαλψης, της εκπαίδευσης και του βιομηχανικού τομέα. Μεταξύ των πελατών της, περιλαμβάνονται οι Oracle Corporation, Novell Inc, Securitas, True Value Company, Trinity Health κ.α. Επιπλέον, το παγκόσμιο δίκτυο των 26 συνεργατών της περιλαμβάνει μεταφορείς, διανομείς, μεταπωλητές, system integrators και εταιρείες τεχνολογίας, μεταξύ των οποίων συγκαταλέγονται οι Synnex και Connec Tel.


Για το 2012, οι χρηματοοικονομικές καταστάσεις της Notify, παρουσιάζουν έσοδα και κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) της τάξης των 6,1 εκατ. δολ και 1,6 εκατ. δολ. αντίστοιχα. Η απόκτηση της Notify από τη GLOBO θα επιφέρει αμέσως ενίσχυση των EBITDA, καθώς και ενίσχυση κερδών κατά το πρώτο πλήρες έτος.


H εξαγορά της Notify αποτελεί ακόμα ένα σημαντικό βήμα προς το στρατηγικό στόχο της GLOBO να καταστεί παγκόσμιος ηγέτης στον τομέα του Enterprise και Consumer mobility.


Συγκεκριμένα, η ενσωμάτωση της λύσης NotifyMDM στην τεχνολογία GO!Enterprise της GLOBO, της προσδίδει τη μοναδικότητα της πιο ολοκληρωμένης λύσης, καθώς θα ενσωματώνει MDM, Secure Container με πλήρη Collaboration Suite και ένα περιβάλλον ανάπτυξης mobile apps που υποστηρίζει όλα τα λειτουργικά συστήματα των κινητών τηλεφώνων, καθώς και την διαχείριση (MAM) των mobile apps.


Το γεγονός αυτό δημιουργεί ουσιαστικό προβάδισμα στην κάλυψη των αναγκών και απαιτήσεων των πελατών από όλο το φάσμα της αγοράς του Enterprise Mobility. Πλέον, η τεχνολογία GO!Enterprise της GLOBO καλύπτει όλες τις ανάγκες διαχείρισης κινητών συσκευών (mobile phones, tablets κ.α.) σε ένα εταιρικό περιβάλλον, είτε για αυστηρές πολιτικές MDM για συσκευές που ανήκουν στην εταιρεία (Corporate Liable Devices), είτε για ορθολογιστικές πολιτικές BYOD για συσκευές που ανήκουν στους υπαλλήλους (Employee Liable Devices) με την υιοθέτηση της λύσης του Secure Container.


Ο GO!Enterprise V.2 που ενσωματώνει την MDM λειτουργικότητα της Notify θα παρουσιαστεί κατά τη διάρκεια της έκθεσης CTIA MobileCon αυτόν τον μήνα στο Σαν Χοσέ (16-18 Οκτωβρίου).


Η Notify, με εδραιωμένη παρουσία στη Silicon Valley και εξειδικευμένο προσωπικό, ενισχύει την ανάπτυξη της GLOBO στην αγορά των ΗΠΑ και ειδικότερα στον τομέα της έρευνας, των πωλήσεων και του μάρκετινγκ. Επιπλέον, προσθέτει ένα υψηλό επίπεδο γνώσεων και δεξιοτήτων για την ανάπτυξη και την προώθηση εταιρικών προϊόντων mobility. Αυτό θα επιτρέψει στη GLOBO να επιταχύνει την διείσδυσή της στην αγορά των ΗΠΑ και να δημιουργήσει οριζόντιες και κάθετες ευκαιρίες πωλήσεων, τόσο από την ενσωμάτωση των τεχνολογιών, όσο και από την αξιοποίηση των υφιστάμενων πελατών και των δύο εταιρειών.


Με τα νέα αυτά δεδομένα, η GLOBO πλησιάζει πιο κοντά στην επίτευξη του στόχου να καταστεί παγκόσμιος ηγέτης στον τομέα του Enterprise και Consumer Mobility εστιάζοντας στους ακόλουθους στρατηγικούς άξονες:
– να διατηρήσει οργανική ανάπτυξη με διείσδυση σε στρατηγικής σημασίας αγορές,
– να αυξήσει το μερίδιο αγοράς στις ΗΠΑ και τη Δ. Ευρώπη, όπου η ζήτηση για Enterprise Mobility λύσεις είναι πολύ υψηλή και το μέγεθος της αγοράς μεγάλο,
– να ενδυναμώνει την προϊοντική οικογένεια GO!Enterprise με συνεχή επένδυση στην καινοτομία και στην τεχνολογική ανάπτυξη,
– και να επιδιώξει κατάλληλες ευκαιρίες εξαγορών, που μπορούν να προσφέρουν προστιθέμενη αξία σε πολλά επίπεδα, όπως στην προσθήκη νέων προϊόντων, στην εδραίωση σε υπάρχουσες αγορές ή στην είσοδο σε νέες αγορές και στην διεύρυνση της πελατειακής βάσης.


Ο Ιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος της GLOBO, κ. Κωστής Παπαδημητρακόπουλος δήλωσε σχετικά: «Η εξαγορά της Notify ενισχύει σημαντικά την ανταγωνιστική θέση της GLOBO για την αξιοποίηση της ολοένα αυξανόμενης τάσης για εφαρμογή λύσεων BYOD από εταιρείες ανεξαρτήτου μεγέθους και την επιτάχυνση της ανάπτυξής μας στις ΗΠΑ και στη Δ. Ευρώπη. Ταυτόχρονα αποτελεί σημαντική ενίσχυση στην ταχύτατα αυξανόμενη βάση πελατών και εσόδων μας.


Εκτός από την τεχνολογία MDM που δημιουργεί σημαντικές νέες επιχειρηματικές ευκαιρίες για την GLOBO, η εξαγορά της Notify φέρνει εξειδικευμένο και έμπειρο προσωπικό, που ανέκαθεν υπήρξε το πολυτιμότερο περιουσιακό μας στοιχείο.


Με την παρούσα ισχυρή οικονομική μας απόδοση και οργανική ανάπτυξη να στηρίζουν την επέκταση μας, είμαστε πεπεισμένοι κι ενθουσιασμένοι για τη μελλοντική μας επιτυχία».