Η Cisco παρουσιάζει το Network Convergence System για την υποστήριξη του Internet of Everything. Το NCS προσφέρει καινοτόμες δυνατότητες Internet για τους παγκόσμιους παρόχους υπηρεσιών BSkyB, KDDI και Telstra.


cisco logo correctΜε τη ραγδαία αύξηση της κίνησης στο Internet μέσω cloud, mobile, video και από υπολογιστή σε υπολογιστή (Μ2Μ), η Cisco® παρουσίασε σήμερα την σειρά προϊόντων Cisco Network Convergence System (NCS), που έχουν σχεδιαστεί ώστε να αποτελέσουν το θεμέλιο λίθο ενός μαζικά επεκτάσιμου, πιο έξυπνου και πιο προσαρμόσιμου Internet. Πολλοί κορυφαίοι παγκοσμίως πάροχοι υπηρεσιών, συμπεριλαμβανομένων των BSkyB, KDDI και Telstra, αναπτύσσουν τα προϊόντα NCS της Cisco για να απλοποιήσουν τις διαδικασίες και να προσφέρουν στους πελάτες τους νέες εμπειρίες Internet.


Το NCS της Cisco είναι το πρώτο σύστημα σύγκλισης υψηλής διαθεσιμότητας και απόδοσης, το οποίο έχει σχεδιαστεί για την εικονική λειτουργία (virtualization) των τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών, την απλοποίηση των διαδικασιών και την ενοποίηση των υποδομών για την αύξηση της κερδοφορίας των παρόχων υπηρεσιών και τη βελτίωση της εμπειρίας των πελατών. Το NCS της Cisco κάνει όλα τα παραπάνω, προσφέροντας κορυφαίες επιδόσεις, προηγμένες δυνατότητες εικονικής λειτουργίας και μια δομή δικτύου πλήρους σύγκλισης που επιτρέπει στους παρόχους υπηρεσιών να προσαρμόζουν άμεσα τη λειτουργικότητα δικτύου και εφαρμογών σε όλα τα επίπεδα κορμού, άκρου, οπτικού και κέντρου δεδομένων, χωρίς καμία επίπτωση σε υπηρεσίες και εφαρμογές. Οι δυνατότητες αυτές είναι καθοριστικής σημασίας καθώς οι πάροχοι προσπαθούν να ανταπεξέλθουν όχι μόνο στη μαζική αύξηση του bandwidth λόγω της αύξησης της διακίνησης δεδομένων video, cloud και mobile, αλλά και με τις απαιτήσεις που θα προκύψουν από τη διασύνδεση τρισεκατομμυρίων προγραμματιζόμενων συσκευών, αυτό που ονομάζουμε Internet of Everything (IoE).


Κορυφαίες δυνατότητες
Όταν τα προϊόντα της οικογένειας NCS της Cisco αναπτύσσονται ως μέρος της αρχιτεκτονικής Cisco ONE Service Provider Architecture, μπορούν να βοηθήσουν τους διαχειριστές δικτύου να μειώσουν το συνολικό κόστος ιδιοκτησίας κατά 45% καταναλώνοντας παράλληλα 60% λιγότερη ενέργεια. Το NCS, το οποίο μπορεί σε πλήρη ανάπτυξη multi-chassis να μεταφέρει ολόκληρη τη βιβλιοθήκη NetFlix σε λιγότερο από ένα δευτερόλεπτο, ενσωματώνει τις ακόλουθες καινοτομίες του κλάδου στον χώρο της δικτύωσης:


Το πλέον επεκτάσιμο και προγραμματιζόμενο Silicon του κλάδου: Το NCS διαθέτει το Cisco nPower™ X1 integrated network processor που ανακοινώθηκε πρόσφατα και προσφέρει νέα επίπεδα επιδόσεων και bandwidth, προγραμματιζόμενο nPU και προηγμένη διαχείριση μνήμης για το IoE. Αυτές οι δυνατότητες επιτρέπουν στους παρόχους υπηρεσιών να προσφέρουν σχεδόν άπειρες προσαρμοσμένες υπηρεσίες που καλύπτουν σχεδόν κάθε περίπτωση, και να βελτιστοποιούν τη διαχείριση εκατοντάδων εκατομμυρίων συναλλαγών ανά δευτερόλεπτο.


Έξυπνη σύγκλιση για βελτιστοποίηση και απλοποίηση: Το Cisco NCS συγκλίνει IP και οπτικά δίκτυα, ενώ ολοκληρώνεται απρόσκοπτα με το Cisco Unified Computing System (UCS) και τις δυνατότητες Dynamic Fabric Automation που υποστηρίζονται από τις καινοτομίες της Cisco στα κέντρα δεδομένων. Αυτή η δυνατότητα σύγκλισης επιτρέπει στο NCS να ενεργεί ως ένα ευέλικτο “κεντρικό νευρικό σύστημα” για το Evolved Programmable Network (EPN) της Cisco.


Επιπλέον, η Cisco εισάγει δυνατότητες δικτυακής σύγκλισης στην οικογένεια Cisco NCS, που επιτρέπουν στους παρόχους υπηρεσιών την απλοποίηση και βελτιστοποίηση των δικτυακών λειτουργιών. Ξεκινώντας με τη σύγκλιση δικτυακού επιπέδου στις λειτουργίες πρόσβασης, άκρου και κορμού, το NCS ενσωματώνει την αρχιτεκτονική πολλαπλών επιπέδων της Cisco nLight, για τη δημιουργία επικαλυπτόμενων λειτουργιών για τη σύγκλιση του IP και του οπτικού επιπέδου σε όλη τη δομή του δικτύου. Αυτή η δυνατότητα προσφέρει νέα επίπεδα ορατότητας και ολοκλήρωσης των λειτουργιών μεταξύ προηγουμένως ξεχωριστών δικτύων.


Προηγμένες δυνατότητες εικονικής λειτουργίας: Οι συνδυασμένες δυνατότητες εικονικής λειτουργίας στοιχείων, συστήματος και αρχιτεκτονικής του NCS επιτρέπουν την ενορχήστρωση υπηρεσιών και πόρων από διαφορετικά φυσικά, εικονικά και γεωγραφικά στοιχεία σαν να ήταν μέρος ενός ενοποιημένου συστήματος, χρησιμοποιώντας τα Cisco Prime και Cisco Quantum™. Οι προηγμένες δυνατότητες εικονικής λειτουργίας του συστήματος επιτρέπουν στους παρόχους υπηρεσιών ελαστικότητα ως προς την επέκταση και τη συρρίκνωση δικτυακών και υπολογιστικών πόρων, αξιοποιώντας τις κλιμακούμενες διαμορφώσεις multi-chassis που επιτρέπουν τη διαχείρισή τους ως μια ενιαία οντότητα. Σε περίπτωση υπέρβασης της δυνατότητας κλιμάκωσης του συστήματος σε ένα μέρος του δικτύου, το NCS μεταφέρει τις λειτουργίες ελέγχου προς τους UCS servers στο κέντρο δεδομένων, δημιουργώντας μια σχεδόν απεριόριστη δυνατότητα κλιμάκωσης επιπέδου ελέγχου, αξιοποιώντας την κορυφαία επεξεργαστική ισχύ των blade servers. Οι πάροχοι υπηρεσιών μπορούν να επεκτείνουν γρήγορα και να επαναδιαμορφώσουν τις υποδομές τους, ώστε να ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις των δυναμικών υπηρεσιών ΙοΕ. Επιπλέον, η αρχιτεκτονική εικονικής λειτουργίας επιτρέπει στο NCS να αξιοποιεί τις δυνατότητες κατανεμημένων στοιχείων Network Function Virtualization (NFV), nLight, nV και UCS ώστε να είναι δυνατή η αυτόματη ενορχήστρωση λειτουργιών σε διάφορους τομείς και την παροχή των υπηρεσιών σχεδόν οπουδήποτε αυτές απαιτούνται.