H Intracom Telecom, ανακοίνωσε την ενσωμάτωση της διαμόρφωσης 4096 QAM στη μικροκυματική της λύση OmniBAS. Αυτή η καινοτομία επιτρέπει την πραγματική μετάδοση Gigabit χωρητικότητας σε ένα μόνο μικροκυματικό κανάλι.


intracom-telecomΜε τον τρόπο αυτό επιτρέπεται στους τηλεπικοινωνιακούς παρόχους να αυξήσουν την χωρητικότητα των δικτύων κορμού (Backhaul Networks) στην πορεία υλοποίησης των LTE δικτύων. Η εταιρία παρουσιάζει τη λύση της στην εκδήλωση “Packet Microwave & Mobile Backhaul”, που πραγματοποιείται αυτή την εβδομάδα στο Ντίσελντορφ της Γερμανίας.


To χαρακτηριστικό διαμόρφωσης 4096 QAM επιτρέπει μέγιστη χωρητικότητα επιτυγχάνοντας ακόμα και 2Gbps ανά ραδιοζεύξη. Σε συνδυασμό με τις τεχνικές προσαρμοζόμενης διαμόρφωσης (Adaptive Modulation), η διαθεσιμότητα του συστήματος μεγιστοποιείται και εξασφαλίζεται η υψηλότερη δυνατή απόδοση (throughput) σε όλες τις καιρικές συνθήκες. Το εν λόγω χαρακτηριστικό διατίθεται στην μικροκυματική λύση OmniBAS τελευταίας γενιάς εξωτερικού χώρου (All outdoor OmniBAS).


Ο κ. Δημήτρης Παντελόπουλος, Επικεφαλής Έρευνας & Ανάπτυξης Ασύρματων Λύσεων της Intracom Telecom δήλωσε: «Η υλοποίηση αυτής της διαμόρφωσης αποτελεί μεγάλο επίτευγμα της ομάδας Έρευνας και Ανάπτυξης της εταιρίας. Αποδεικνύει τη σημαντική εμπειρία της Intracom Telecom στην ψηφιακή επεξεργασία σήματος και στις τεχνολογίες διαμορφώσεων που την εδραιώνουν μεταξύ των πρωτοπόρων στο χώρο της ασύρματης μετάδοσης. Το συγκεκριμένο χαρακτηριστικό ενισχύει ακόμα περισσότερο τη σειρά προσφερομένων ασύρματων προϊόντων μετάδοσης, αποδίδοντας τη μεγαλύτερη χωρητικότητα ανά κανάλι σε σχέση με ότι διατίθεται στην αγορά σήμερα. Είμαστε περήφανοι που παρουσιάζουμε την εν λόγω λύση στους πελάτες μας, ανταποκρινόμενοι άμεσα στις απαιτήσεις τους, δίνοντας τους τη δυνατότητα να αναβαθμίσουν τις τηλεπικοινωνιακές τους υποδομές».