Ολοκληρώθηκε με επιτυχία στις εγκαταστάσεις της INTRACOM Defense Electronics (IDE) στο Κορωπί Αττικής, η Επιθεώρηση Πρώτου Αντικειμένου (First Article Inspection – FAI) του Antenna Mast Group (AMG).


Intracom Defense Electronics HQΠρόκειται για τμήματα των συστημάτων Patriot από την Raytheon και η επιθεώρηση πραγματοποιήθηκε με την παρουσία εκπροσώπων της Κυβέρνησης των ΗΠΑ. Το AMG, βασικό υποσύστημα των Patriot, είναι ένα κινητό σύστημα κεραιών που χρησιμοποιείται για την επικοινωνία μεταξύ των Patriot. Στο πρόγραμμα που έχει αναλάβει η IDE περιλαμβάνεται σημαντικό έργο ανασχεδιασμού για τη διασφάλιση της παραγωγιμότητας και υποστήριξης των AMGs στον κύκλο ζωής τους. Για την κατασκευή των AMGs, έχουν ανατεθεί στην IDE συμβάσεις ύψους περίπου 51 εκ.$.


Μετά από αυτή την επιτυχία-ορόσημο, η IDE είναι πιστοποιημένος προμηθευτής αυτού του κύριου υποσυστήματος των Patriot και μπορεί να εξασφαλίζει παγκοσμίως την υποστήριξη των AMGs σε όλη την διάρκεια της επιχειρησιακής τους χρήσης. Η επιτυχία αυτή επιβεβαιώνει το υψηλό επίπεδο δυνατοτήτων της IDE, την δέσμευση στις υποχρεώσεις της, την ετοιμότητα και τον επαγγελματισμό της, καθώς και την επάρκεια και την καταλληλότητα των χρησιμοποιούμενων μεθόδων και διαδικασιών για την ικανοποίηση των υψηλών απαιτήσεων που έχουν σχέση με τον σχεδιασμό πολύπλοκων αμυντικών συστημάτων. Παράλληλα, η επιτυχής ολοκλήρωση αυτού του σημαντικού ορόσημου επιβεβαιώνει την ανταγωνιστικότητα και τις δυνατότητες των ελληνικών αμυντικών βιομηχανιών, δεδομένου ότι μια σειρά από ελληνικές εταιρείες συμμετείχαν ως υποκατασκευαστές της IDE στο εν λόγω πρόγραμμα.