Όσοι βρέθηκαν στη Gamescom εντυπωσιάστηκαν από το Dying Light, ένα FPS, Action Survival Horror video game με ένα δυσοίωνο κύκλο μερόνυχτων που παίρνει μέρος στον κόσμο όπως τον γνωρίζουμε.


dying_light_boxartH δημιουργία της Techland και πνευματική συνέχεια του Dead Island θα είναι διαθέσιμη το 2014 για το Xbox One, το PS4, το PS3, το X360 και το PC.


Κατά τη διάρκεια της μέρας, οι παίκτες θα ζήσουν σε ένα εκτεταμένο open-world αστικό περιβάλλον που έχει καταληφθεί πλήρως από νεκροζόντανους. Οι παίκτες πρέπει να κινηθούν ανάμεσα στους μολυσμένους για να συγκεντρώσουν προμήθειες, να βελτιώσουν τις οχυρώσεις τους, να συναντηθούν με άλλες φυλές ανθρώπων και να οργανωθούν για το βράδυ. Το σούρουπο ο κυνηγός γίνεται το θήραμα, καθώς οι μολυσμένοι γίνονται πιο επιθετικοί, γρήγοροι και συνάμα επικίνδυνοι. Πιο φρικιαστικά ακόμα είναι τα αρπαχτικά που εμφανίζονται μετά τη δύση του ηλίου (κάτι που δεν είχαμε τη δυνατότητα να δούμε στη Gamescom). Οι παίκτες πρέπει να κάνουν το πάν δυνατό για να επιβιώσουν μέχρι και το πρώτο φώς της ημέρας.


Καλή σας νύχτα και καλή τύχη…


ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ:


– Επιβιώστε τη νύχτα – Κατά τη διάρκεια της ημέρας, οι παίκτες περιπλανιούνται και σαρώνουν τη γη για τυχών προμήθειες και όπλα. Το βράδυ όμως, το κλίμα αλλάζει σε ένα τρομακτικό και θανατηφόρο επίπεδο: ο κυνηγός είναι πλέον το θήραμα καθώς οι μολυσμένοι γίνονται πιο επιθετικοί και πληθαίνουν. Κάτι ακόμα χειρότερο ξυπνάει για να διεκδικήσει τη λεία του.
– Free running movement – είτε ψάχνετε την λεία, είτε αποφεύγετε τα αρπαχτικά, το Dying Light αφήνει τους παίκτες κινούνται ελεύθερα στον κόσμο από κτήριο σε κτήριο (με κινήσεις parkour), σκοτώνοντας τους εχθρούς για επιβίωση.
– Καλώς ορίσατε στην καραντίνα – το Dying Light παίρνει μέρος σε ανοιχτό περιβάλλον στο οποίο θα επισκεφτείτε διαφορετικά και ατελείωτα τοπία, μια ποικιλία από τάξεις εχθρών και μια απελπισμένη ιστορία διαβίωσης οπού οι πόροι είναι λιγοστοί και οι μολυσμένοι δεν είναι η μόνη απειλή.
– Brutal Melee και Ranged Combat – μπείτε στο παιχνίδι χρησιμοποιώντας μια σειρά από ελαφριά και βαριά όπλα, μαχαίρια, τσεκούρια, ρόπαλα, βαριοπούλες και άλλα πιο εξωτικά όπλα, ή χρησιμοποιήστε όπλα και άλλα πυροβόλα για να ρίχνετε τους αντιπάλους από απόσταση.
– Διαλέξτε το play style σας – Το Dying Light σας προσφέρει 4 βασικά είδη χαρακτήρων να επιλέξετε που μπορείτε να αναπτύξετε και να τους φέρετε κοντά στο δικό σας play style.
– Φτιάξτε το όπλο σας – γιατί να χρησιμοποιήσετε κάποιο μέταλλο όταν μπορείτε να το τροποποιήσετε με κάποιο ηλεκτροφόρο καλώδιο? To Dying Light επιτρέπει στους παίκτες να δημιουργήσουν καινούργια όπλα, πιο αξιόπιστα και αποτελεσματικά καθώς και ειδικές σφαίρες για τα όπλα.
– Visuals και Gameplay που κόβουν την ανάσα – το Dying Light είναι το πρώτο game που βασίζεται στο Chrome Engine 6, την βραβευμένη τεχνολογία της Techland, δημιουργημένο από την αρχή με σκοπό να έχει την καλύτερη ανταπόκριση πάνω στις κονσόλες νέας γενιάς.
– Online Multiplayer και Co-Op 4 παικτών.