Η LG ανακοίνωσε ότι ξεκίνησε τη διάθεση της CURVED OLED TV (μοντέλο 55EA9800) στη Γερμανία, γεγονός που την καθιστά την πρώτη εταιρεία η οποία φέρνει την προηγμένη τεχνολογία OLED TV στην Ευρώπη.


LG_CURVED_OLED_TVΗ CURVED OLED TV είναι διαθέσιμη μέσω επιλεγμένων καταστημάτων λιανικής σε ολόκληρη τη Γερμανία από αυτήν την εβδομάδα, ενώ οι πωλήσεις στις υπόλοιπες ευρωπαϊκές αγορές αναμένεται να ξεκινήσουν μέσα στο τελευταίο τρίμηνο του 2013.


Σύμφωνα με εκτιμήσεις της DisplaySearch, μέχρι το 2017 η Ευρώπη θα αντιπροσωπεύει το 30 τοις εκατό της παγκόσμιας αγοράς OLED TV. Όπως επισημαίνει η έγκυρη εταιρεία ερευνών, μέχρι το 2016 η ζήτηση για συσκευές τεχνολογίας OLED θα έχει ξεπεράσει τις επτά εκατομμύρια μονάδες σε παγκόσμιο επίπεδο. Όντας ο πρώτος κατασκευαστής που προσφέρει στις αγορές της Ευρώπης και των Ηνωμένων Πολιτειών CURVED OLED TV μεγάλων διαστάσεων, η LG ορίζει εκ των πραγμάτων τις προδιαγραφές για την επόμενη γενιά των τηλεοπτικών συσκευών.


Χάρη στην αποκλειστική τεχνολογία WRGB OLED της LG και το κομψό καμπυλωτό σχήμα της οθόνης, η CURVED OLED TV προσφέρει εξαιρετική ποιότητα απεικόνισης και μια μοναδική εμπειρία θέασης. Η κορυφαία αυτή συσκευή με το εντυπωσιακό design έχει ήδη κερδίσει το βραβείο Red Dot: Best of the Best honor σε παγκόσμιο επίπεδο, ενώ παράλληλα αναγνωρισμένοι διεθνείς οίκοι δοκιμών, όπως η TÜV Rheinland, η Intertek και η VDE, έχουν πιστοποιήσει την αξεπέραστη ποιότητα της εικόνας της. Παράλληλα, η premium συσκευή της LG είναι, επίσης, η πρώτη OLED TV στον κόσμο που λαμβάνει την πιστοποίηση THX.


Η επίσημη παρουσίαση της CURVED OLED TV στους Γερμανούς καταναλωτές θα γίνει με μια ειδική εκδήλωση, στο πλαίσιο της έκθεσης HIFI Profis στη Φρανκφούρτη.