To πρώτο ελληνικό «ηλεκτρονικό πορτοφόλι» είναι γεγονός. Πρόκειται για την εφαρμογή Viva Wallet, η οποία φέρνει στο κινητό των χρηστών το σύνολο των υπηρεσιών του Viva.gr.


vivaΟ χρήστης της εφαρμογής αποθηκεύει στο κινητό του την πιστωτική του κάρτα, συνεπώς κάθε φορά που επιλέγει μία υπηρεσία, μπορεί να προχωρήσει γρήγορα σε πληρωμή αυτής χρησιμοποιώντας απλά το password του λογαριασμού του.


Σημαντική καινοτομία της εφαρμογής είναι η δυνατότητα που δίνει στον χρήστη, για πρώτη φορά στην Ελλάδα, να καλέσει ταξί και να προπληρώσει τη διαδρομή σε μία προκαθορισμένη προνομιακή τιμή που παρέχεται αποκλειστικά από τη Viva. Επιπλέον, ο χρήστης μπορεί να συγκρίνει τις τιμές όλων των αεροπορικών και ακτοπλοϊκών εταιρειών και να επιλέξει αυτή που τον συμφέρει περισσότερο, να κλείσει θέση στις σημαντικότερες θεατρικές παραστάσεις, συναυλίες και αθλητικούς αγώνες σε όλη την Ελλάδα παραλαμβάνοντας το εισιτήριο ηλεκτρονικά στο κινητό του (mobile ticket), να ανανεώσει τον χρόνο ομιλίας του καρτοκινητού του, κ.α.


Η εφαρμογή Viva Wallet είναι το αποτέλεσμα της συνεργασίας των 3 εταιρειών του Ομίλου Realize: Η Viva Payments (www.vivapayments.com), αδειοδοτημένο Ίδρυμα Πληρωμών από την Τράπεζα της Ελλάδος, παρέχει την πλατφόρμα μέσω της οποίας πραγματοποιούνται, σε ασφαλές περιβάλλον και με πιστοποίηση PCI, το σύνολο των ηλεκτρονικών πληρωμών. Η Viva Services (www.viva.gr) έχει ενσωματώσει στην εφαρμογή όλες τις διαθέσιμες ηλεκτρονικές υπηρεσίες της, ενώ η μητρική εταιρεία, Realize ΑΕ (www.realize.gr) προχώρησε στην υλοποίηση της εφαρμογής.


Η εταιρεία Viva Payments βρίσκεται μάλιστα σε διαδικασία απόκτησης και άδειας Ιδρύματος Εκδοσης Ηλεκτρονικού Χρήματος, γεγονός που θα δώσει πολύ σύντομα στους κατόχους του Viva Wallet τη δυνατότητα να γεμίζουν το ηλεκτρονικό τους πορτοφόλι με μετρητά, προκειμένου να κάνουν τις αγορές του ακόμη πιο εύκολα και γρήγορα χωρίς την ανάγκη χρήσης πιστωτικής κάρτας.


Η εφαρμογή είναι διαθέσιμη δωρεάν στο App Store για iPhone και στο Google Play για Android smartphones
App Store: http://bit.ly/16YK55v
Google Play: http://bit.ly/15HRGWT