Ο διευθύνων σύμβουλος της Swisscom, Κάρστεν Σλότερ, 49 ετών, βρέθηκε νεκρός στο σπίτι του. Σύμφωνα με την αστυνομία το πιθανότερο είναι να πρόκειται για αυτοκτονία.


swisscom_ceo_suspected_suicideΟ CEO της μεγαλύτερης εταιρίας τηλεπικοινωνιών της Ελβετίας, Γερμανός υπήκοος, διέμενε στο Φράιμπουργκ. Ο Κάρστεν Σλότερ ήταν ιδιαίτερα σεβαστός στον χώρο των τηλεπικοινωνιακών επιχειρήσεων, θεωρούμενος ως ένας εκ των ικανότερων στελεχών της γενιάς του. Η σταδιοδρομία του είχε ξεκινήσει στη Mercedes-Benz, πριν περάσει στο χώρο των τηλεπικοινωνιών και την Debitel το 1992, εργαζόμενος τόσο στη Γερμανία όσο και στη Γαλλία. Στη Swisscom προσελήφθη το 2000 και ανέλαβε τη γενική της διεύθυνση το 2006.


Τη διεύθυνση του ομίλου θα αναλάβει προσωρινά ο Ουρς Σάπι, αναπληρωτής του Σλότερ. Η υπουργός Περιβάλλοντος, Μεταφορών, Ενέργειας και Επικοινωνιών της Ελβετίας, Ντόρις Λιούτχαρντ, δήλωσε «σοκαρισμένη» από την είδηση του θανάτου του Σλότερ, τον οποίο χαρακτήρισε «μία από τις σημαντικές προσωπικότητες διαμόρφωσης της ελβετικής οικονομίας».