Η Εταιρεία Ελεύθερου Λογισμικού/ Λογισμικού Ανοικτού Κώδικα και ο Ενιαίος Σύλλογος Διδασκόντων του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου διοργανώνουν ενημερωτική συνάντηση-συζήτηση.


SOFTWAREΗ εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 9-7-2013 στις 12.00 στην Αίθουσα Τελετών του Πανεπιστημίου, με θέμα: “Ανοιχτές Άδειες στην Εκπαίδευση”.
Τα ανοικτά διαδικτυακά μαθήματα, τα ανοικτά επιστημονικά περιοδικά, τα ανοικτά ηλεκτρονικά συγγράμματα και τα ανοικτά επιστημονικά και ερευνητικά δεδομένα κερδίζουν συνεχώς έδαφος διαμορφώνοντας ένα νέο τοπίο στην εκπαίδευση. Υπόσχονται ένα ριζικό μετασχηματισμό του τρόπου που διεξάγεται η επιστημονική έρευνα και η εκπαιδευτική διαδικασία. Τα πλεονεκτήματα, οι συνέπειες και οι ευκαιρίες που δημιουργούνται αποτελούν αντικείμενο έντονης συζήτησης και διερεύνησης.


Οι αλλαγές αυτές στηρίζονται στις σύγχρονες τεχνολογίες των τηλεπικοινωνιών και διαμορφώνουν ένα νέο νομικό και θεσμικό πλαίσιο λειτουργίας που αναστοχάζεται τη δημόσια σφαίρα. Η γνώση του τρόπου λειτουργίας των εναλλακτικών, δίνει περισσότερες δυνατότητες στα μέλη της εκπαιδευτικής κοινότητας να αποφασίζουν για τον τρόπο διαχείρισης του εκπαιδευτικού τους έργου.


Στην εκδήλωση θα μιλήσουν για τις ανοιχτές άδειες και θα απαντήσουν σε απορίες και ερωτήσεις οι:
– Γεωργία Αγγελάκη (Συντονίστρια της Ομάδας Εργασίας της ΕΕΛ/ΛΑΚ για τις Ανοιχτές Άδειες Χρήσης): Ανοικτές άδειες στην εκπαίδευση: Ποια είναι η παγκόσμια εμπειρία;
– Πρόδρομος Τσιαβός (Μέλος του ΔΣ και Νομικός Σύμβουλος της ΕΕΛ/ΛΑΚ ): Άδειες Creative Commons και η εφαρμογή τους στην Ελληνική πραγματικότητα
– Παντελής Μπαλαούρας (Συντονιστής της Ομάδας Εργασίας της ΕΕΛ/ΛΑΚ για τα Ανοιχτά Μαθήματα): Παρουσίαση οριζόντιας δράσης για τα “Ανοικτά Ακαδημαϊκά Μαθήματα”