Ο Διευθύνων Σύμβουλος της France Telecom κρατείται για ανάκριση ως προς το ρόλο του στο σκάνδαλο Bernard Tapie όπου έχει εμπλακεί ακόμη και η νυν διευθύντρια του ΔΝΤ.


france-telecomΕπί τάπητος ο ρόλος του στην πολύκροτη υπόθεση Bernard Tapie όταν ήταν γενικός διευθυντής του υπουργείου Οικονομικών, υπό την Christine Lagarde. Όπως ανακοίνωσε η εκπρόσωπος του Δικαστηρίου, ο κ. Stephane Richard αρνείται κάθε κατηγορία. Συνελήφθη μετά την προγραμματισμένη ανάκρισή του από τις αρχές για την υπόθεση αναφορικά με τον γνωστό επιχειρηματία και την κρατική εταιρεία που είχε αναλάβει τη διαχείριση των περιουσιακών στοιχείων της χρεοκοπημένης τράπεζας Credit Lyonnais.


Ο Bernard Tapie, έδωσε πολυετή μάχη υποστηρίζοντας ότι είχε εξαπατηθεί κατά τη δεκαετία του 1990 από την Credit Agricole στην πώληση της Adidas, η οποία μέχρι τότε του ανήκε. Η διαιτησία του όρισε κρατική αποζημίωση ύψους 400 εκατ. ευρώ. Το θέμα έχει αποκτήσει και πολιτικές διαστάσεις ως προς την σχέση του κ. Tapie με τον πρώην πρόεδρο Nicolas Sarkozy και τον ρόλο της Christine Lagarde που τότε ήταν υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας. Ο νυν διευθύνων σύμβουλος της France Telecom τότε ήταν διευθυντής του υπουργείου της Lagarde. Η ίδια η Lagarde ανακρίθηκε από τις γαλλικές αρχές την προηγούμενη εβδομάδα.


Την προηγούμενη εβδομάδα, ο υπουργός Βιομηχανίας Arnaud Montebourg, άφησε να εννοηθεί ότι ο κ. Richard θα έπρεπε να παραιτηθεί από την France Telecom που είναι κατά 27% κρατική.