H Panasonic ανακοινώνει τις επιτυχίες των Ψηφιακών Προϊόντων Εικόνας της, αφού απέσπασε 2 από τα πολύ σημαντικά και διάσημα Βραβεία TIPA για το 2013.


TIPA_Awards_2013_Logo_300H Panasonic ανακοίνωσε στις 7 Μαΐου 2013 ότι της απονεμήθηκαν δύο βραβεία TIPA 2013, βραβεία διεθνώς αναγνωρισμένα και με μεγάλη βαρύτητα, που απονέμονται κάθε χρόνο από τη Διεθνή Ένωση Τεχνικού Τύπου και καλύπτουν τα προϊόντα φωτογραφίας και εικόνας. H φωτογραφική μηχανή LUMIX DMC-GH3 της Panasonic βραβεύτηκε σαν “η καλύτερη Professional Compact System Camera” και η LUMIX DMC-FT5 βραβεύτηκε σαν “η καλύτερη ανθεκτική μηχανή compact”, ενώ οι σειρές Gold, Silver και Blue των καρτών μνήμης SDHC της Panasonic απέσπασαν το βραβείο του «καλύτερου αποθηκευτικού μέσου για εικόνα».


Ο Harris Soejima, Managing Director της Panasonic Consumer Marketing Europe δήλωσε: «Φτάνουμε στα άκρα για να καταφέρουμε οι ψηφιακές μας φωτογραφικές μηχανές να προσφέρουν την μέγιστη δυνατή φωτογραφική εμπειρία. Από το 2008, όταν παρουσιάσαμε την πρώτη φωτογραφική μηχανή DSLM (Mirrorless), η αγορά των φωτογραφικών μηχανών συστήματος (system cameras) μεγάλωσε, με αυτό το νέο σύστημα Micro Four Thirds και με μεγάλη επιτυχία καταφέραμε να προσελκύσουμε τόσο επαγγελματίες όσο και προχωρημένους χρήστες. Με την είσοδό μας στην αγορά των compact φωτογραφικών μηχανών 10 χρόνια πριν, είμαστε επίσης ένας από τους νεότερους ανταγωνιστές σε αυτή την αγορά, κι αυτό μας κάνει να αισθανόμαστε ιδιαίτερα περήφανοι όταν αναγνωρίζονται για την ποιότητά τους οι ανθεκτικές μας μηχανές compact. Επιπλέον, παρέχουμε μια μεγάλη γκάμα καρτών μνήμης υψηλής απόδοσης, για όλες τις ανάγκες των χρηστών, που όχι μόνο αποδίδουν εξαιρετικά αλλά προσφέρουν επίσης και ασφαλή αποθήκευση. Είναι πολύ σημαντικό να βλέπουμε τις προσπάθειές μας να αναγνωρίζονται και να βραβεύονται με τέτοιες σημαντικές διακρίσεις για τον τομέα μας και μας τιμάει η αναγνώριση που για άλλη μία φορά μας έδειξαν οι αξιόλογοι διεθνώς δημοσιογράφοι-κριτές των βραβείων TIPA.


LUMIX DMC-GH3 – Καλύτερη Επαγγελματική CSC
Η LUMIX DMC-GH3 της Panasonic, η μηχανή για τους σοβαρούς φωτογράφους που θέλουν να ανεβάσουν ένα επίπεδο την επαγγελματική εικονοληψία τους με μία φορητή μηχανή με εναλλάξιμους φακούς, αναγνωρίστηκε σαν “καλύτερη επαγγελματική CSS”, ακολουθώντας την LUMIX DMC-GX1 της Panasonic που απέσπασε το βραβείο της «Kαλύτερης Εξελιγμένης CSC» την περασμένη χρονιά.


Εκπρόσωπος της κριτικής επιτροπής της TIPA σχολίασε: «H LUMIX DMC-GH3 της Panasonic, με τον αισθητήρα Live MOS των 16 Megapixels ανεβάζει την ευαισθησία στα ISO 12,800 με δυνατότητα πουσαρίσματος +1EV ακόμα. Το εξελιγμένο φιλτράρισμα και μείωση του θορύβου και ένα νέας σχεδίασης φίλτρο low-pass προσφέρουν ακόμα μεγαλύτερη βελτίωση σε λήψεις με χαμηλό φωτισμό. Χρησιμοποιώντας Contrast AF, η μηχανή εκτοξεύει την απόδοσή του AF και πετυχαίνει σημαντικά μικρότερους χρόνους εκκίνησης και μικρότερους χρόνους καθυστέρησης απελευθέρωσης του φωτοφράκτη. Η οθόνη LiveView, τεχνολογίας OLED, μεγέθους 3 ιντσών, αναλογίας 16:9, με κάλυψη θέασης πεδίου 100% και εκπληκτική ανάλυση 1744 kdots, αποτελεί ένα εξαιρετικό monitor στην πλάτη της μηχανής καθώς είναι αναδιπλούμενη και περιστρεφόμενη (180° στο πλάϊ και 270° πάνω-κάτω). Άλλα εκπληκτικά χαρακτηριστικά της μηχανής αποτελούν το μονοκόμματο σασί από κράμα μαγνησίου και η στεγανοποίηση της μηχανής ενάντια σε νερό και σκόνη.


LUMIX DMC-FT5 – Kαλύτερη ανθεκτική μηχανή compact
H LUMIX DMC-FT5 της Panasonic, που απευθύνεται στο φωτογράφο που αγαπάει την περιπέτεια και ζητάει την απόλυτη ανθεκτικότητα κατά τη λήψη φωτογραφίας ή βίντεο, κέρδισε το βραβείο «Καλύτερη ανθεκτική μηχανή compact» ακολουθώντας τα βήματα της LUMIX DMC-FT3, νικήτρια της ίδιας κατηγορίας το 2011.


Εκπρόσωπος της κριτικής επιτροπής της TIPA σχολίασε: «Η αδιάβροχη έως τα 13 μέτρα, ανθεκτική σε πτώση από έως 2 μέτρα, ανθεκτική σε πίεση 100kg και σε παγετό -10C LUMIX DMC-FT5 της Panasonic αποτελεί παράδειγμα για τη σημερινή γενιά ανθεκτικών μηχανών compact για χρήση σε extreme sports και σκληρές συνθήκες σε εξωτερικούς χώρους. Έχει αισθητήρα 16 Megapixels και τραβάει video Full HD (1920×1080, AVCHD) με ήχο Dolby Digital. Ο φακός Leica DC-Vario Elmar (28-128mm ισοδύναμο για 35mm) προσφέρει υψηλής ποιότητας θέαση στην 3 ιντσών οθόνη LCD. Σύμφωνα με την τάση της εποχής για συνδεσιμότητα, η μηχανή έχει τη δυνατότητα εύκολης «με-μία-κίνηση» σύνδεσης με WiFi που της επιτρέπει να τραβήξει φωτογραφίες από απόσταση μέσω smartphone χάρη στην εφαρμογή «Panasonic Image App». Επίσης διαθέτει GPS με δυνατότητα καταγραφής (tagging) των στοιχείων τοποθεσίας.