Η λύση Kaspersky Endpoint Security 10 for Windows διακρίθηκε με το βραβείο VB100 στο συγκριτικό τεστ λύσεων antivirus του Απριλίου από το περιοδικό Virus Bulletin.


kaspersky-logoΤο προϊόν εντόπισε με επιτυχία και απέκλεισε σε ποσοστό 100% τα δείγματα των πιο κοινών κακόβουλων λογισμικών χωρίς να επιστρέψει ούτε ένα ψευδώς θετικό αποτέλεσμα.


Το βραβείο VB100 απονέμεται μόνο στις λύσεις που συμμορφώνονται με τα βασικά τουλάχιστον πρότυπα ασφάλειας που έχουν θεσπιστεί για τις λύσεις antivirus. Ο αριθμός «100» αποδεικνύει ότι το προϊόν αναδείχτηκε 100% αποτελεσματικό στον εντοπισμό και τον αποκλεισμό των κακόβουλων προγραμμάτων από την αποκαλούμενη WildList, μια βάση δεδομένων που ενημερώνεται συνεχώς με τους τρέχοντες ιούς, τα Trojans και άλλους τύπους κακόβουλου λογισμικού.


Το τεστ του Virus Bulletin πραγματοποιήθηκε σε ένα PC που έτρεχε Windows XP Professional SP3. Παρόλο που το τεστ δεν χρησιμοποίησε την τελευταία έκδοση του λειτουργικού συστήματος της Microsoft, αναπαρήγαγε συνθήκες που βρίσκουμε σπάνια σε οικιακούς και επαγγελματικούς υπολογιστές σε όλο τον κόσμο. Πολλοί ανεξάρτητοι ειδικοί έχουν συμπεράνει ότι τα Windows XP διατηρούν το 30-40% του μεριδίου αγοράς των λειτουργικών συστημάτων, κάτι που επιβεβαιώνεται και από τα στατιστικά στοιχεία της cloud υπηρεσίας της Kaspersky Lab Kaspersky Security Network, που χρησιμοποιείται από πάνω από 6 εκατομμύρια χρήστες σε όλον τον κόσμο. Σύμφωνα με το Kaspersky Security Network, στο τέλος του Απριλίου 2013, πάνω από το 30% των συνδρομητών χρησιμοποιούσε PCs που έτρεχαν με Windows XP – με τη μεγάλη πλειοψηφία τους να χρησιμοποιεί XP Professional.


Το Kaspersky Endpoint Security 10 for Windows συμμετείχε στη δοκιμασία μαζί με 39 ανταγωνιστικές λύσεις ασφάλειας. Το προϊόν της Kaspersky Lab εντόπισε με επιτυχία όλα τα δείγματα κακόβουλου λογισμικού στα τεστ με τη ρύθμιση On Demand (όταν ο χρήστης επιλέγει χειροκίνητα μια ομάδα αρχείων που σκανάρονται από τη λύση ασφάλειας) και On Access (ζητείται από τη λύση ασφάλειας να εντοπίσει και να αποκλείσει το κακόβουλο λογισμικό σε μια ομάδα αρχείων ενώ αντιγράφονται). Επιπλέον, η λύση της Kaspersky Lab δεν επέστρεψε ούτε ένα ψευδώς θετικό αποτέλεσμα.


«Για ακόμα μια φορά είμαστε υπερήφανοι που το εταιρικό μας προϊόν διακρίθηκε από το Virus Bulletin. Το βραβείο VB100 αναγνωρίζει τις προσπάθείες μας να αναπτύξουμε πραγματικά αποτελεσματικές τεχνολογίες antivirus. Ελπίζουμε αυτό το βραβείο να αποτελέσει ένα αξιόπιστο σημείο αναφοράς για τις εταιρείες που βρίσκονται στη διαδικασία επιλογής μιας προηγμένης λύσης για την προστασία της υποδομής του ΙΤ τους», δήλωσε ο Nikita Shvetsov, Deputy CTO (Research) στην Kaspersky Lab.


Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που το Kaspersky Endpoint Security αναγνωρίζεται από τους ειδικούς του Virus Bulletin. Τον Ιανουάριο του 2012, το Kaspersky Endpoint Security 8 for Windows επίσης κατέγραψε μια άψογη επίδοση σε ένα παρόμοιο τέστ που πραγματοποιήθηκε από το αναγνωρισμένο περιοδικό. Το Σεπτέμβριο του ίδιου έτους, το Kaspersky Endpoint Security 8 καθώς και η λύση της εταιρείας για οικιακούς χρήστες Kaspersky Internet Security 2013 πέρασε με επιτυχία το τεστ antivirus του Virus Bulletin και έλαβαν τη διάκριση “stable” που απονέμεται σε αξιόπιστες και αποτελεσματικές λύσεις.