Στις 15 Μαΐου η Google διοργανώνει το ετήσιο συνέδριό της για τους developers, το οποίο πάντα μας επιφυλάσσει σημαντικές ανακοινώσεις για το Android και όχι μόνο!

Google IO 2013Το event της χρονιάς για την Google αναμένεται να μονοπωλήσει το ενδιαφέρον των απανταχού φίλων της τεχνολογίας αυτή την εβδομάδα. Διεξάγεται από τις 15 έως και τις 17 Μαΐου στο Moscone Center στο San Francisco και παρόλο που είναι ένα συνέδριο για developers, οι ειδήσεις που βγάζει αφορούν όλους τους «εραστές» της τεχνολογίας. Ας δούμε όμως συνοπτικά, τι προσδοκούμε να ανακοινωθεί στο «Google I/O 2013», παίζοντας λίγο με τις αντοχές της ανυπομονησίας μας!


Η επόμενη έκδοση Android
Παραδοσιακά σε κάθε «Google I/O» ανακοινώνεται το επόμενο βήμα του δημοφιλούς λειτουργικού για smartphones και tablets, του Android. Δεδομένη θεωρείται η αναβάθμιση σε 4.3, πάλι κάτω από την κωδική ονομασία «Jelly Bean». Οι πιο αισιόδοξοι βέβαια, προσδοκούν την επίσημη ανακοίνωση της έκδοσης 5.0 «Key Lime Pie», κάτι που φαντάζει μάλλον δύσκολο, εκτός και αν η Google επιλέξει να μας προϊδεάσει λίγο για τα «καλούδια» που μας ετοιμάζει στο μέλλον.


Νέες ταμπλέτες Nexus
Φήμες θέλουν την νέα HD έκδοση του επτάιντσου Nexus 7 tablet της Google να κάνει το ντεμπούτο της με αναβαθμισμένα τεχνικά χαρακτηριστικά, όπως μια «θηριώδη» μπαταρία και τουλάχιστον Full HD ανάλυση, η οποία ενδεχομένως να αγγίζει και τα 1920 x 1200 pixels. Αναβαθμισμένος αναμένεται και επεξεργαστής, αν και τους προβολείς της δημοσιότητας θα τραβήξει (εφόσον βέβαια ανακοινωθεί) η 11ιντση έκδοση του Nexus, δια χειρός… Samsung.


Πρεμιέρα Motorola Χ;
Η εξαγορά της Motorola από την Google δεν έχει οδηγήσει μέχρι σήμερα σε κάποια εντυπωσιακή συσκευή. Το γεγονός αυτό υπόσχεται να ανατρέψει το Motorola X, ένα smartphone τόσο αινιγματικό όσο υπόσχεται και το X στον τίτλο του! Δεν απομένουν παρά λίγες μέρες για να διαπιστώσουμε αν τα αποκαλυπτήριά του θα γίνουν στο «Google I/O 2013».


Google Play Games
Η Google παίρνει το mobile gaming… στα σοβαρά και ήδη έχουν κυκλοφορήσει οι πρώτες διαρροές για την πλατφόρμα υπηρεσιών «Google Play Games». Με τη βοήθειά της οι developers θα μπορούν μεταξύ άλλων να ενορχηστρώσουν πολύ ευκολότερα online multiplayer modes στα παιχνίδια τους, online leaderboards, social media sharing, achievements και saves στο cloud. Τρέμε Xbox Live και PSN!


Chrome browser
Ο Chrome πάντα βρίσκει εύφορο έδαφος στο «Google I/O» για να… καλλιεργήσει τις εξελίξεις στους web browsers. Φέτος, όλα δείχνουν πως θα υποδεχθεί το Google Now, τον «έξυπνο» ψηφιακό βοηθό του Android και αντίπαλο δέος του Siri της Apple.


Αναβαθμισμένες Google υπηρεσίες
Στη μάχη του chat και του εκθρονισμού των «πατροπαράδοτων» SMS μπαίνει η Google, συγχωνεύοντας τις υπηρεσίες Google Talk, Google Voice, Google+ Hangouts κ.α. υπό τη σκέπη μιας ενιαίας πλατφόρμας, του Hangouts brand. Νέα θα έχουμε και από τα Google Maps, με αρκετές σχεδιαστικές καινοτομίες αλλά και αλληλεπίδραση περιεχομένου με το Google+.


Google Glass
Το νέο αγαπημένο «τέκνο» των ιδρυτών της Google είναι αναντίρρητα το Google Glass, τα «έξυπνα» γυαλιά που έχουν κεντρίσει τη φαντασία αλλά και την δημιουργικότητα πολλών developers, όσον αφορά στην αξιοποίησή τους στο μέλλον. Αν και δεν αναμένουμε κάποια εμπορική έκδοσή τους να καταφθάνει στα ράφια των καταστημάτων μέσα στο 2013, στο «Google I/O» σίγουρα θα παρουσιαστούν αρκετές εξελίξεις που υπόσχονται ένα λαμπρό μέλλον για ένα από τα πιο ενδιαφέροντα και ανατρεπτικά project της εταιρείας μέχρι σήμερα.


Περισσότερες πληροφορίες:
https://developers.google.com/events/io/


Μείνετε συντονισμένοι εδώ!