Επιλέχθηκε για τον ξεχωριστό τιμητικό τίτλο “red dot design team of the year 2013”, που δόθηκε ως αναγνώριση της σταθερής ποιότητας σχεδιασμού της ομάδας της Lenovo.


lenovo logo 2013Η Lenovo ανακοίνωσε ότι ο θεσμός των Γερμανικών βραβείων red dot design, ένας από τους πιο σημαντικούς παγκόσμιους θεσμούς βράβευσης design, αναγνώρισε τα σχεδιαστικά επιτεύγματα της Lenovo, συμπεριλαμβάνοντας την εταιρία στον ετήσιο κατάλογο των νικητών red dot. Μεταξύ των βραβευθέντων προϊόντων της Lenovo ήταν το IdeaPad U430s laptop, το οποίο αναγνωρίστηκε ως “red dot: best of the best”. Επιπλέον, και ίσως ακόμη πιο σημαντικό, ήταν το τιμητικό βραβείο “red dot: σχεδιαστική ομάδα της χρονιάς 2013” που απενεμήθη στην Design και User Experience ομάδα της Lenovo.


Αυτός ο ξεχωριστός τίτλος, για τον οποίο καμία εταιρεία ή σχεδιαστής δεν μπορεί να κάνει αίτηση, τιμά τις εταιρικές στρατηγικές που βασίζονται σε καινοτόμα και υψηλής ποιότητας προϊόντα για να οδηγηθούν με βιώσιμο τρόπο στην επιχειρηματική επιτυχία. Και όπως διατυπώθηκε από την ίδια την ομάδα του red dot: «Το Design και το User Experience Team της Lenovo ικανοποιούν απόλυτα αυτό τον ισχυρισμό! Για χρόνια, η Lenovo εντυπωσιάζει την έμπειρη κριτική επιτροπή των βραβείων σχεδίασης red dot με τα προϊόντα της και την εξαιρετική ποιότητα του σχεδιασμού τους. Ως ανταμοιβή, επιλέχθηκε για την διάκριση “red dot: σχεδιαστική ομάδα της χρονιάς 2013″».


Για να λάβει τον τίτλο “red dot σχεδιαστική ομάδα της χρονιάς 2013” η Lenovo αναμετρήθηκε με μεγάλες ομάδες σχεδιασμού από όλο τον κόσμο, με βάση σχεδιαστικά κριτήρια όπως η καινοτομία, η τεχνολογία, η ομαδική εργασία και η απόδοση. Από το 1988, τα βραβεία red dot επιλέγουν κάθε χρόνο μία ομάδα design που διαμορφώνει τις παγκόσμιες αγορές μέσα από τα διαρκή καινοτόμα σχεδιαστικά της επιτεύγματα. Ο κατάλογος των νικητών τα τελευταία χρόνια περιλαμβάνει καταξιωμένες εταιρίες του κλάδου, ​​όπως οι Nokia, Adidas, BMW, Porsche και Bose.


Η Lenovo είναι η πρώτη κινεζική εταιρεία που κερδίζει τον τίτλο “red dot: σχεδιαστική ομάδα της χρονιάς”, ο οποίος αποδεικνύει τη διεθνή καινοτομία και ικανότητα σχεδιασμού της εταιρείας, που τις έχει χαρίσει ένα ιδιαίτερο πλεονέκτημα τόσο στις εγχώριες όσο και στις διεθνείς αγορές, καθώς οι πελάτες έχουν αποδείξει επανειλημμένα ότι το καλό design είναι πολύ σημαντικό. Η συγκεκριμένη διάκριση είναι κομβικής σημασίας για τη Lenovo, η οποία είναι ένα πασίγνωστο όνομα στην Κίνα, και ταυτόχρονα αναγνωρίζεται διαρκώς, σε παγκόσμιο επίπεδο, για την καινοτομία, την τεχνολογική υπεροχή και τον σχεδιασμό της.


Η περήφανη προϊστορία της Lenovo στα “red dot award: product design” περιλαμβάνει περίπου 21 βραβευμένα προϊόντα, μεταξύ των οποίων τα IdeaPad U430s (2013), Think Centre Edge 91 (2012) και Yoga Concept (2005), που έχουν κερδίσει την υψηλότερη βράβευση στα red dot, το βραβείο “the best of the best“. Οι διακρίσεις αυτές αποδεικνύουν τη διαρκή και σοβαρή επένδυση της Lenovo στον καλό σχεδιασμό, κατά την παροχή νέων, καινοτόμων και μοντέρνων προϊόντων, στους πελάτες της σε όλο το κόσμο.


«Η Lenovo είναι μια εταιρεία με αληθινά διεθνή προσέγγιση, ισχυρή in-house μονάδα σχεδιασμού και έντονη, σχεδόν τολμηρή έμφαση στην ποιότητα», εξηγεί ο εμπνευστής και διευθύνων σύμβουλος των red dot, Prof. Dr. Peter Zec. «Το 2012 όπως και το 2013, η Lenovo κέρδισε το υψηλότερο βραβείο, ”red dot: best of the best’’, καθώς και πολλά άλλα βραβεία red dot από τότε που ο Yao Yingjia έχει αναλάβει επικεφαλής της ομάδας. Έχει καταφέρει να δημιουργήσει μια αυθεντική γλώσσα σχεδιασμού που είναι κατανοητή σε όλο τον κόσμο. Το ανοιχτό του μυαλό αντανακλάται σε μοναδικές μορφές και εφαρμογές, καθώς επίσης και στην χρήση πρωτότυπων υλικών που δεν έχουν ξαναχρησιμοποιηθεί σε notebooks και tablets. Είμαι επομένως στην πολύ ευχάριστη θέση να απονείμω στην Lenovo τον εξαιρετικά τιμητικό τίτλο “red dot: σχεδιαστική ομάδα της χρονιάς 2013” που τόσο της αξίζει!»


«Αυτό το ιστορικό βραβείο σημαίνει πολλά για την Design και User Experience ομάδα μας, καθώς αναγνωρίζει τη συνέπεια μας στην καινοτομία και τον ποιοτικό σχεδιασμό τα τελευταία χρόνια», προσθέτει ο Yao Yingjia, Vice President και επικεφαλής της Design and User Experience ομάδας της Lenovo. «Η Lenovo έχει δεσμευτεί να γίνει παγκόσμιος ηγέτης στην PC Plus εποχή, την εποχή των tablets, των smartphones, των έξυπνων τηλεοράσεων και υπολογιστών. Για την επίτευξη αυτού του στόχου, η Design και User Experience ομάδα της Lenovo θα εξακολουθήσει να επενδύει στην δοκιμασμένη εμπειρία της στους υπολογιστές, την επιχειρηματική διορατικότητα και τον εξαιρετικά καινοτόμο σχεδιασμό ώστε να προσφέρει προϊόντα που είναι αξιόπιστα, λειτουργικά, υψηλής απόδοσης, εύκολα στη χρήση και φυσικά, «ευχάριστα στο μάτι». To βραβείο ”red dot: σχεδιαστική ομάδα της χρονιάς 2013” μας παροτρύνει και μας εμπνέει για να εξελιχθούμε, και να συμμετέχουμε ή και να ηγηθούμε της παγκόσμιας ανάπτυξης σχεδιασμού και των παγκόσμιων τάσεων γύρω από το customer experience.»