Ο σκληρός δίσκος STOR.E Slim της Toshiba απονεμήθηκε με βραβείο για την υψηλή ποιότητα του design του στα βραβεία Red Dot: σχεδιασμός προϊόντων 2013.


g8_store-slim-portable-drivesΤο τμήμα περιφερειακών συσκευών της Toshiba Europe GmbH (TEG) ανακοίνωσε ότι κέρδισε το διεθνώς αναγνωρισμένο βραβείο σχεδιασμού red dot για το καινοτόμο σχεδιασμό του εξωτερικού σκληρού δίσκου STOR.E Slim. H καινοτομία της Toshiba κέρδισε τις εντυπώσεις των 37 μελών της επιτροπής των ειδικών για το βραβείο Red Dot: σχεδιασμός προϊόντων 2013. Στον φετινό διαγωνισμό τα μέλη της κριτικής επιτροπής αξιολόγησαν 4,662 αιτήσεις σε 19 διαφορετικές κατηγορίες. Μόνο τα προϊόντα με το καλύτερο design απονεμήθηκαν με το red dot για τον πετυχημένο σχεδιασμό τους.


Ο σκληρός δίσκος STOR.E Slim της Toshiba είναι ο μικρότερος και λεπτότερος φορητός σκληρός δίσκος που έχει παραχθεί μέχρι σήμερα. Ο σκληρός δίσκος παρέχει στους χρήστες υψηλή χωρητικότητα αποθήκευσης έως 500GB1, καθώς και προστασία δεδομένων για τη δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας για αναντικατάστατα δεδομένα. Ο σκληρός δίσκος STOR.E Slim έχει ένα λεπτό design στο χρώμα του αλουμίνιου, διαθέσιμο σε μαύρο ή ασημί. Η συσκευή είναι μια από τις λεπτότερες, ελαφρότερες και μικρότερες που κυκλοφορούν στην αγορά μήκους 107 mm, πλάτους 75 mm και πάχους μόνο 9 mm, διαστάσεις που το καθιστούν ιδανικό για μεταφορά. Επιπλέον με την τεχνολογία “plug and play” οι χρήστες μπορούν να κάνουν back up πολύτιμα δεδομένα γρήγορα και εύκολα.


Αυτή η συσκευή HDD μπορεί να είναι μικρού μεγέθους, αλλά έχει χωρητικότητα 500 GB2. Ο σκληρός δίσκος STOR.E Slim έχει δυνατότητα να αποθηκεύσει έως και 142,000 ψηφιακές φωτογραφίες ή 131,000 ψηφιακά αρχεία μουσικής ή 410 κατεβασμένες ψηφιακές ταινίες. Με αυτή τη χωρητικότητα ακόμα και οι πιο φανατικοί “συλλέκτες” δεδομένων μπορούν να αποθηκεύσουν όλη την ψηφιακή βιβλιοθήκη τους στο χαρτοφύλακά τους, στην τσάντα τους, μέχρι και στην τσέπη τους.


Ο καθηγητής Dr. Peter Zac, ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος του Red Dot, επεσήμανε ότι στις μέρες μας η ισχυρή ικανότητα design και η οικονομική επιτυχία συμπίπτουν: “Οι νικητές του ‘βραβείου red dot: σχεδιασμός προϊόντων 2013’ πρωταγωνιστούν σε μια υψηλά εξελιγμένη κουλτούρα και βιομηχανία design. Αυτές τις μέρες καθίσταται όλο και πιο δύσκολο να γίνει διαχωρισμός μεταξύ των καλοσχεδιασμένων προϊόντων. Μερικές φορές τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά μπορούν να εντοπιστούν στις λεπτομέρειες. Παρόλα αυτά, οι δημιουργίες προϊόντων που περνούν με επιτυχία από την διεθνή κριτική επιτροπή του red dot δεν θα εξαφανιστούν μέσα στο πλήθος προϊόντων, αλλά θα έχουν τη δυνατότητα να υπερισχύσουν έναντι παγκόσμιων ανταγωνιστών.


Ειδικές προδιαγραφές του STOR.E Slim
Interface: USB 3.0 (USB συμβατό 2.0)
Μέγιστη ταχύτητα μεταφοράς: 5.0 Gbs
Περίβλημα: αλουμίνιο
Διαθέσιμα χρώματα: ασημί, μαύρο
Διαθέσιμες δυνατότητες: 500 GB
Σύστημα αρχειοθέτησης: NTFS (MS Windows) * Ο δίσκος μπορεί να επαναδιαμορφωθεί σε HFS και σύστημα αρχείου για να είναι συμβατό με Mac
Ενέργεια: USB bus ενέργεια (max. 900 mA)
Διαστάσεις: 107 (L) x 75 (W) x 9 (H) mm
Λογισμικό back up: NTI Backup Now EZ
Mac NTFS οδηγός συμβατότητας: Tuxera NTFS για Mac
Άλλα χαρακτηριστικά: Κωδικός κλειδώματος