Ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών ανήλθε σε 37,5 εκατ.€ έναντι 62,8 εκατ.€ το 2011 και Τα μικτά κέρδη ανήλθαν σε €11,5 εκατ. έναντι €12,5 εκατ. το 2011.


dionic_group_rgb_logo-onwhiteΤα κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) του Ομίλου, διαμορφώθηκαν σε €1,5 εκατ. έναντι ζημιών € 12,5 εκατ. το 2011.


Οι ζημιές προ φόρων και τόκων (ΕΒΙΤ) διαμορφώθηκαν σε €1 εκατ. έναντι € 15,4 εκατ. το 2011 ενώ οι ζημιές προ φόρων του Ομίλου (ΕΒΤ) διαμορφωθήκαν σε € 4,5 εκατ. έναντι € 19,6 εκατ. το 2011. Οι ζημιές μετά φόρων και δικαιωμάτων μειοψηφίας ανήλθαν € 4 εκατ. έναντι € 19,2 εκατ. το 2011. Η συνεχιζόμενη οικονομική ύφεση σε συνδυασμό με την σημαντική πτώση της κατανάλωσης στην εγχωρία αγορά και την έλλειψη ρευστότητας έχουν επηρεάσει ιδιαίτερα αρνητικά τον κλάδο του χονδρικού εμπορίου με άμεσo αντίκτυπο την μείωση του κύκλου εργασιών .


Στο τομέα των υπηρεσιών του διαδικτύου οι θυγατρικές εταιρείες του Ομίλου, η ATCOM και η SKROUTZ, κατέχουν κυρίαρχη θέση στην Ελληνική αγορά παρουσιάζοντας σημαντική αύξηση κύκλου εργασιών. Παράλληλα ξεκίνησαν ήδη την δραστηριότητα τους στην Τουρκία προσδοκώντας δυναμική διείσδυση σε μια ταχέως αναπτυσσομένη αγορά.


Αναφορικά με τον τομέα της ενέργειας οι αποδόσεις της λειτουργίας του Φωτοβολταϊκού πάρκου 2 ΜW στη θέση Έλος Λακωνίας ενισχύουν σε αξία και ρευστότητα τα αποτελέσματα του ομίλου ενώ αναμένεται εντός του πρώτου 6μηνου 2013 η ολοκλήρωση όλων των απαραίτητων διαδικασιών για την μελλοντική λειτουργία Αιολικού πάρκου στη θέση Ορεινή Κορινθία συνολικής ισχύος 42 MW .


Περαιτέρω, βρίσκεται σε εξέλιξη η αδειοδότηση νέων φωτοβολταϊκών πάρκων συνολικής ισχύος 6 MW ενώ παρουσιάζεται και σημαντική ανάπτυξη της Θυγατρικής μας Dionic Energy σε μερίδια αγοράς και κύκλο εργασιών που αφορούν οικιακά φωτοβολταϊκά σε στέγες και επαγγελματικά έργα ισχύος 50-200 KW.


Ο όμιλος Dionic αξιοποιώντας τις συνέργειες και εμπειρία που κατέχει στους τομείς προώθησης , διαδικτύου και εμπορίου, ολοκλήρωσε την δημιουργία ηλεκτρονικού καταστήματος www.shop365.gr και εισέρχεται στην συγκεκριμένη παγκόσμια αναπτυσσομένη αγορά με συγκριτικό πλεονέκτημα καλύπτοντας ευρύτατο φάσμα καταναλωτικών αγαθών.